§ 14. - Bezpieczeństwo i higiena pracy przy uboju zwierząt i przetwórstwie mięsa.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1999.25.226
Akt obowiązujący
Wersja od: 26 marca 1999 r.
§ 14.
Stanowiska pracy przy ręcznym:
1)
doczyszczaniu tusz wieprzowych powinny znajdować się w odległości nie mniejszej niż 1,0 m od szczeciniarki,
2)
opalaniu tusz wieprzowych powinny znajdować się w odległości uniemożliwiającej poparzenie pracowników,
3)
zdejmowaniu skór z tusz bydła i koni powinny być wyposażone w stoły lub inne urządzenia przeznaczone do tego celu.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .