§ 21. - Bezpieczeństwo i higiena pracy przy produkcji masy celulozowej, papieru i wyrobów z papieru.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2001.64.651
Akt obowiązujący
Wersja od: 23 czerwca 2001 r.
§ 21.
1.
Stan techniczny kotła sodowego powinien być na bieżąco kontrolowany przez osoby sprawujące kierownictwo i dozór nad eksploatacją kotła, niezależnie od badań wynikających z przepisów o dozorze technicznym.
2.
Wyniki kontroli, o której mowa w ust. 1, powinny być ewidencjonowane w książce eksploatacji kotła sodowego.
3.
Urządzenie odprowadzające stop sodowy powinno być wyposażone w zabezpieczenie chroniące pracowników przed poparzeniem odpryskami tego stopu.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .