§ 3. - Bezpieczeństwo i higiena pracy przy obsłudze amoniakalnych instalacji chłodniczych w zakładach przetwórstwa rolno-spożywczego.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2003.98.902

Akt obowiązujący
Wersja od: 3 czerwca 2003 r.
§  3.
Pracowników zatrudnionych przy obsłudze amoniakalnych instalacji chłodniczych zapoznaje się z:
1)
ich schematem technicznym oraz usytuowaniem głównych zaworów odcinających;
2)
zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy, z uwzględnieniem:
a)
ratownictwa chemicznego i sposobów postępowania w razie awarii, w szczególności niekontrolowanego wycieku amoniaku lub pożaru,
b)
udzielania pierwszej pomocy, ze szczególnym uwzględnieniem poparzeń lub zatrucia amoniakiem,
c)
instrukcją:
-
obsługi technicznej instalacji,
-
bezpieczeństwa pożarowego.