Oddział A - Naturalne barwniki organiczne: - Barwienie przedmiotów użytku.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1930.5.45
Akt utracił moc
Wersja od: 9 września 1960 r.
A.
Naturalne barwniki organiczne:
1)
substancje barwiące, pochodzące z jadalnych owoców bądź z jadalnych produktów roślinnych,
2)
szafran,
3)
orlean (annato),
4)
alkanna,
5)
koszenilla i czerwień koszenillowa (karmin),
6)
drzewo sandałowe,
7)
orselja i pasta orseljowa,
8)
chlorofil,
9)
indygo naturalne oraz syntetyczne,
10)
sok lukrecji,
11)
karmel,
12)
drzewo kampeszowe i wyciąg z niego,
13)
sumak i wyciąg z niego.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .