Wykaz jednostek certyfikujących, którym zmieniono zakres udzielonej akredytacji obronności i bezpieczeństwa (akredytacji OiB) wraz z zakresami akredytacji.

Dzienniki resortowe

Dz.Urz.MON.2014.171

Akt obowiązujący
Wersja od: 30 maja 2014 r.

OBWIESZCZENIE
MINISTRA OBRONY NARODOWEJ
z dnia 22 maja 2014 r.
w sprawie wykazu jednostek certyfikujących, którym zmieniono zakres udzielonej akredytacji obronności i bezpieczeństwa (akredytacji OiB) wraz z zakresami akredytacji

Na podstawie art. 16 ust. 1 ustawy z dnia 17 listopada 2006 r. o systemie oceny zgodności wyrobów przeznaczonych na potrzeby obronności i bezpieczeństwa państwa (Dz. U. Nr 235, poz. 1700, z 2010 r. Nr 182, poz. 1228 oraz z 2011 r. Nr 92, poz. 528), w związku z decyzją Ministra Obrony Narodowej Nr 28/SS z dnia 02 kwietnia 2014 r. w sprawie zmiany decyzji (nie ogł.), ogłaszam:
1)
wykaz jednostek certyfikujących, którym zmieniono zakres udzielonej akredytacji OiB, stanowiący załącznik Nr 1;
2)
zmieniony zakres akredytacji OiB Pracowni Certyfikacji Wyrobów Wojskowego Ośrodka Badawczo-Wdrożeniowego Służby Żywnościowej, stanowiący załącznik Nr 2 1 .

ZAŁĄCZNIKI

ZAŁĄCZNIK Nr  1

WYKAZ

jednostek certyfikujących, którym zmieniono zakres udzielonej akredytacji OiB

Lp.Nazwa jednostki certyfikującejZakres udzielonej akredytacji OiB
1.Pracownia Certyfikacji Wyrobów

Wojskowego Ośrodka Badawczo-Wdrożeniowego Służby Żywnościowej

Określa

załącznik Nr 2

ZAŁĄCZNIK Nr  2

ZAKRES AKREDYTACJI OiB

Nr 23/MON/2011

Wydanie 4

PRACOWNIA CERTYFIKACJI WYROBÓW WOJSKOWEGO OŚRODKA BADAWCZO-WDROŻENIOWEGO SŁUŻBY ŻYWNOŚCIOWEJ

ul. Marsa 112, 04-470 Warszawa

Numer grupy wyrobów*Nazwa wyrobu lub grupy wyrobówSystem** certyfikacjiProgram** certyfikacjiNumer normy lub dokumentu normatywnegoTytuł normy lub dokumentu normatywnego
Grupa 15Indywidualne i grupowe racje żywnościowe5OiBNO-89-A204Grupowa racja żywnościowa "PS-ląd"
5OiBNO-89-A205Grupowa racja żywnościowa "PS-m"
5OiBWDTT-04/Żywn.Grupowa racja żywnościowa "PS"
5OiBNO-89-A206Indywidualna racja żywnościowa "S"
5OiBWDTT-01/Żywn.Indywidualna racja żywnościowa "S-RG"
5OiBWDTT-02/Żywn.Indywidualna racja żywnościowa "S-RS"
5OiBWDTT-03/Żywn.Indywidualna racja żywnościowa "SR"
Konserwy mięsne5OiBNO-89-A201Konserwy mięsne sterylizowane
5OiBWDTT-04/Żywn. Załącznik nr 2Grupowa racja żywnościowa "PS", Wymagania dotyczące konserw mięsnych
Konserwy

warzywno-mięsne

5OiBNO-89-A202Konserwy warzywno-mięsne sterylizowane
5OiBST-01/2013Konserwy warzywno-mięsne sterylizowane porcjowe
5OiBST-02/2013Konserwy warzywno-mięsne sterylizowane typu makaron lub ziemniaki z dodatkami
Konserwy drobiowe5OiBNO-89-A203Konserwy drobiowe sterylizowane
Konserwy mięsno-tłuszczowe5OiBPN-V-74017Konserwy mięsno-tłuszczowe sterylizowane, specjalne
Zupy zagęszczone5OiBPN-V-74015Zupy zagęszczone, specjalne

Uwaga:

* - grupy wyrobów zgodnie z art. 6 ustawy z dnia 17 listopada 2006 r. o systemie oceny zgodności wyrobów przeznaczonych na potrzeby obronności i bezpieczeństwa państwa (Dz. U. Nr 235, poz. 1700, z późn. zm.).

** - wg PKN-ISO/IEC Guide 67 Ocena zgodności. Podstawy certyfikacji wyrobu.

1 Niniejszy zakres akredytacji był poprzedzony zakresem akredytacji OiB ogłoszonym obwieszczeniem Ministra Obrony Narodowej z dnia 11 grudnia 2013 r. w sprawie wykazu jednostek badawczych i jednostek certyfikujących, którym zmieniono zakres udzielonej akredytacji w zakresie obronności i bezpieczeństwa państwa (akredytacji OiB) wraz z zakresami akredytacji (Dz. Urz. Min. Obr. Nar. poz. 337).