Wprowadzenie do użytku instrukcji "Minimalne standardy bezpieczeństwa żywności i żywienia w trakcie operacji lub misji".
Dzienniki resortowe
Dz.Urz.MON.2010.3.24
Akt obowiązujący Wersja od: 12 marca 2010 r.
DECYZJA Nr 36/MON
MINISTRA OBRONY NARODOWEJ
z dnia 2 lutego 2010 r.
w sprawie wprowadzenia do użytku instrukcji "Minimalne standardy bezpieczeństwa żywności i żywienia w trakcie operacji lub misji"
Na podstawie § 2 pkt 14 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 9 lipca 1996 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Obrony Narodowej (Dz. U. Nr 94, poz. 426), w celu wdrożenia do stosowania w polowych punktach żywnościowych ujednoliconych procedur dotyczących bezpieczeństwa i higieny żywności oraz żywienia, a także związanych z tym procedur audytu ułatwiających możliwość wzajemnego stosowania racji żywnościowych i wzajemnego żywienia personelu poszczególnych kontyngentów narodowych biorących udział w sojuszniczych operacjach lub misjach ustala się, co następuje:
______
1) Instrukcja zostanie wydana w formie wojskowego wydawnictwa specjalistycznego o Syg.: Zdr. 246/2010.