Informacja o obowiązujących od dnia 26 grudnia 2003 r. (piątek) od godz. 0:00 do dnia 8 stycznia 2004 r. (czwartek) do godz. 24:00 cenach jednostkowych towarów łatwo psujących się.

Dzienniki resortowe

Dz.Urz.MRiRW.2003.27.32

Akt utracił moc
Wersja od: 22 grudnia 2003 r.

OBWIESZCZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI
z dnia 17 grudnia 2003 r.
w sprawie informacji o obowiązujących od dnia 26 grudnia 2003 r. (piątek) od godz. 0:00 do dnia 8 stycznia 2004 r. (czwartek) do godz. 24:00 cenach jednostkowych towarów łatwo psujących się.

Na podstawie § 6 ust. 2 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 13 marca 2001 r. w sprawie szczegółowego trybu ustalania wartości celnej przywożonych towarów (Dz. U. Nr 19, poz. 227), ogłasza się informacje o obowiązujących od dnia 26 grudnia 2003 r. (piątek) od godz. 0:00 do dnia 8 stycznia 2004 r. (czwartek) do godz. 24:00 cenach jednostkowych towarów łatwo psujących się, stanowiące załącznik do obwieszczenia.

ZAŁĄCZNIK

INFORMACJA O OBOWIĄZUJĄCYCH OD DNIA 26 GRUDNIA 2003 R. (PIĄTEK) OD GODZ. 0:00 DO DNIA 8 STYCZNIA 2004 R. (CZWARTEK) DO GODZ. 24:00 CENACH JEDNOSTKOWYCH TOWARÓW ŁATWO PSUJĄCYCH SIĘ

Lp.Kod PCNNazwaCena jednostkowa EUR/100kg
1234
1 0701 90 50 1

0701 90 50 9

ziemniaki młode -

-

2 0702 00 00 1

0702 00 00 2

0702 00 00 3

0702 00 00 5

0702 00 00 7

0702 00 00 9

pomidory świeże -

-

-

-

-

-

3 0703 10 19 0cebula (inna niż do sadzenia) 25,16
4 0703 20 00 0czosnek131,83
5ex 0703 90 00 0pory 60,84
6ex 0704 10 00 1

ex 0704 10 00 3

ex 0704 10 00 5

ex 0704 10 00 9

kalafior -

-

-

-

7 0704 20 00 0brukselka -
8 0704 90 10 0kapusta biała i czerwona 72,12
9ex 0704 90 90 0kalarepa 61,43
10ex 0704 90 90 0pekińska kapusta 54,27
11 0705 11 00 1

0705 11 00 3

0705 11 00 9

sałata głowiasta -

-

-

12ex 0705 29 00 0cykoria -
13ex 0706 10 00 0marchew 18,15
14ex 0706 90 90 0rzodkiewka 50,67
15 0707 00 05 1

0707 00 05 3

0707 00 05 5

0707 00 05 7

0707 00 05 8

0707 00 05 9

ogórki -

-

-

-

-

-

16 0707 00 90 0korniszony -
17 0708 10 00 0groch (Pisum sativum)391,42
18fasola
18.1 0708 20 00 0fasola (Vigna spp., Phaseolus spp.)119,61
18.2ex 0708 90 00 0inne fasole -
19 0709 10 00 0karczochy -
20szparagi
20.1ex 0709 20 00 0szparagi zielone239,98
20.2ex 0709 20 00 0szparagi - pozostałe505,47
21 0709 30 00 0oberżyny (bakłażany) 63,81
22ex 0709 40 00 0seler naciowy (Apium graveolens L., var. dulce (Mill.) Pers) 79,14
23 0709 59 10 0pieprznik jadalny994,91
24 0709 60 10 0papryka słodka212,47
25 0709 90 50 0koper -
26 0714 20 10 0słodkie ziemniaki, świeże, całe, przeznaczone do spożycia przez ludzi 90,30
27ex 0802 40 00 0kasztany (Castanea spp.), świeże -
28 0803 00 19 0banany, świeże -
29ex 0804 30 00 0ananasy, świeże 63,78
30ex 0804 40 00 0avocado, świeże170,59
31ex 0804 50 00 0guawa i mango, świeże -
32słodkie pomarańcze, świeże:
32.1 0805 10 10 0krwiste i półkrwiste -
32.2 0805 10 30 0Nawele, Naweliny, Nawelaty, Salsutiany, Vernasy, Valencjany, Maltańskie, Szamutiasy, Ovalisy, Trovita i Hamliny -
32.3 0805 10 50 0pozostałe -
33mandarynki (łącznie z tangerinami i satsumas), świeże; klementynki-wilkingi i podobne hybrydy cytrusowe, świeże:
33.1 0805 20 10 0klementynki -
33.2 0805 20 30 0monrealesy i satsumas -
33.3 0805 20 50 0mandarynki i wilkingi -
33.4 0805 20 70 0tangeryny -
33.5 0805 20 90 0pozostałe -
34.1ex 0805 50 10 0cytryny (Citrus limon, Citrus limonum), świeże -
34.2ex 0805 50 90 0limy (Citrus aurantifolia), świeże 86,44
35.1ex 0805 40 00 0grejpfruty białe, świeże 61,53
35.2ex 0805 40 00 0grejpfruty różowe, świeże 83,05
36 0806 10 10 1

0806 10 10 3

0806 10 10 5

0806 10 10 7

0806 10 10 9

winogrona stołowe222,05

222,05

-

-

222,05

37 0807 11 00 0arbuzy 32,14
38melony (inne niż arbuzy)
38.1ex 0807 19 00 0Amarillo, cuper, honey dew (w tym cantalene), onteniente, piel de sapo (w tym verde liso), rochet, tendral, futuro 35,83
38.2ex 0807 19 00 0pozostałe melony 81,58
39 0808 10 10 0

0808 10 20 1

0808 10 50 1

0808 10 90 1

0808 10 20 3

0808 10 50 3

0808 10 90 3

0808 10 20 5

0808 10 50 5

0808 10 90 5

0808 10 20 7

0808 10 50 7

0808 10 90 7

jabłka -

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

40gruszki
40.1ex 0808 20 50 1

ex 0808 20 50 9

gruszki - nashi (Pyrus pyrofolia) -

-

40.2ex 0808 20 50 1

ex 0808 20 50 9

pozostałe -

-

41 0809 10 00 0morele290,85
42.1 0809 20 05 1

0809 20 05 5

0809 20 05 9

wiśnie (Prunus cerasus)800,75

-

800,75

42.2 0809 20 95 0wiśnie i czereśnie800,75
43 0809 30 10 0nektaryny360,49
44 0809 30 90 0brzoskwinie333,44
45 0809 40 05 1

0809 40 05 5

0809 40 05 9

śliwki146,13

-

146,13

46 0810 10 00 1

0810 10 00 3

0810 10 80 9

truskawki i poziomki481,09

-

481,09

47 0810 20 10 0maliny304,95
48 0810 40 30 0owoce z gatunku Viccinium myrtilus413,01
49 0810 50 00 0owoce kiwi (Actinidia chinensis Planch)169,10
50ex 0810 90 30 0liczi (śliwki chińskie) -
51ex 0810 90 95 0granaty147,63
52ex 0810 90 95 0khakis (w tym owoce sharon) 93,17