Informacja o obowiązujących od dnia 12 grudnia 2003 r. (piątek) od godz. 0:00 do dnia 25 grudnia 2003 r. (czwartek) do godz. 24:00 cenach jednostkowych towarów łatwo psujących się.

Dzienniki resortowe

Dz.Urz.MRiRW.2003.26.31

Akt utracił moc
Wersja od: 8 grudnia 2003 r.

OBWIESZCZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI
z dnia 3 grudnia 2003 r.
w sprawie informacji o obowiązujących od dnia 12 grudnia 2003 r. (piątek) od godz. 0:00 do dnia 25 grudnia 2003 r. (czwartek) do godz. 24:00 cenach jednostkowych towarów łatwo psujących się.

Na podstawie § 6 ust. 2 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 13 marca 2001 r. w sprawie szczegółowego trybu ustalania wartości celnej przywożonych towarów (Dz. U. Nr 19, poz. 227), ogłasza się informacje o obowiązujących od dnia 12 grudnia 2003 r. (piątek) od godz. 0:00 do dnia 25 grudnia 2003 r. (czwartek) do godz. 24:00 cenach jednostkowych towarów łatwo psujących się, stanowiące załącznik do obwieszczenia.

ZAŁĄCZNIK

INFORMACJA O OBOWIĄZUJĄCYCH OD DNIA 12 GRUDNIA 2003 R. (PIĄTEK) OD GODZ. 0:00 DO DNIA 25 GRUDNIA 2003 R. (CZWARTEK) DO GODZ. 24:00 CENACH JEDNOSTKOWYCH TOWARÓW ŁATWO PSUJĄCYCH SIĘ

Lp.Kod PCNNazwaCena jednostkowa EUR/100 kg
1234
10701 90 50 1

0701 90 50 9

ziemniaki młode-

-

20702 00 00 1

0702 00 00 2

0702 00 00 3

0702 00 00 5

0702 00 00 7

0702 00 00 9

pomidory świeże-

-

-

-

-

-

30703 10 19 0cebula (inna niż do sadzenia) 22,73
40703 20 00 0czosnek118,70
5ex0703 90 00 0pory 61,58
6ex

ex

ex

ex

0704 10 00 1

0704 10 00 3

0704 10 00 5

0704 10 00 9

kalafior-

-

-

-

70704 20 00 0brukselka-
80704 90 10 0kapusta biała i czerwona 72,12
9ex0704 90 90 0kalarepa 61,43
10ex0704 90 90 0pekińska kapusta 54,27
110705 11 00 1

0705 11 00 3

0705 11 00 9

sałata głowiasta-

-

-

12ex0705 29 00 0cykoria-
13ex0706 10 00 0marchew 18,15
14ex0706 90 90 0rzodkiewka 53,43
150707 00 05 1

0707 00 05 3

0707 00 05 5

0707 00 05 7

0707 00 05 8

0707 00 05 9

ogórki-

-

-

-

-

-

160707 00 90 0korniszony-
170708 10 00 0groch (Pisum sativum)371,33
18fasola
18.10708 20 00 0fasola (Vigna spp., Phaseolus spp.)126,77
18.2ex0708 90 00 0inne fasole-
190709 10 00 0karczochy-
20szparagi
20.1ex0709 20 00 0szparagi zielone234,18
20.2ex0709 20 00 0szparagi - pozostałe446,82
210709 30 00 0oberżyny (bakłażany)108,40
22ex0709 40 00 0seler naciowy (Apium graveolens L., var. dulce (Mill.) Pers) 79,14
230709 59 10 0pieprznik jadalny994,91
240709 60 10 0papryka słodka141,25
250709 90 50 0koper-
260714 20 10 0słodkie ziemniaki, świeże, całe przeznaczone do spożycia przez ludzi 83,87
27ex0802 40 00 0kasztany (Castanea spp.), świeże-
280803 00 19 0banany, świeże-
29ex0804 30 00 0ananasy, świeże 72,45
30ex0804 40 00 0avocado, świeże187,25
31ex0804 50 00 0guawa i mango, świeże-
32słodkie pomarańcze, świeże:
32.10805 10 10 0krwiste i półkrwiste 44,68
32.20805 10 30 0Nawele, Naweliny, Nawelaty, Salsutiany, Vernasy, Valencjany, Maltańskie, Szamutiasy, Ovalisy, Trovita i Hamliny 50,67
32.30805 10 50 0pozostałe 48,21
33mandarynki (łącznie z tangerinami i satsumas), świeże; klementynki-wilkingi i podobne hybrydy cytrusowe, świeże:
33.10805 20 10 0klementynki-
33.20805 20 30 0monrealesy i satsumas-
33.30805 20 50 0mandarynki i wilkingi-
33.40805 20 70 0tangeryny-
33.50805 20 90 0pozostałe-
34.1ex0805 50 10 0cytryny (Citrus limon, Citrus limonum), świeże-
34.2ex0805 50 90 0limy (Citrus aurantifolia), świeże 74,77
35.1ex0805 40 00 0grejpfruty białe, świeże 58,34
35.2ex0805 40 00 0grejpfruty różowe, świeże104,75
360806 10 10 1

0806 10 10 3

0806 10 10 5

0806 10 10 7

0806 10 10 9

winogrona stołowe-

-

-

-

225,70

370807 11 00 0arbuzy 37,00
38melony (inne niż arbuzy)
38.1ex0807 19 00 0Amarillo, cuper, honey dew (w tym cantalene), onteniente, piel de sapo (w tym verde liso), rochet, tendral, futuro 39,83
38.2ex0807 19 00 0pozostałe melony 90,60
390808 10 10 0

0808 10 20 1

0808 10 50 1

0808 10 90 1

0808 10 20 3

0808 10 50 3

0808 10 90 3

0808 10 20 5

0808 10 50 5

0808 10 90 5

0808 10 20 7

0808 10 50 7

0808 10 90 7

jabłka-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

40gruszki
40.1ex

ex

0808 20 50 1

0808 20 50 9

gruszki - nashi (Pyrus pyrofolia)-

-

40.2ex

ex

0808 20 50 1

0808 20 50 9

pozostałe-

-

410809 10 00 0morele316,15
42.10809 20 05 1

0809 20 05 5

0809 20 05 9

wiśnie (Prunus cerasus)-

-

786,36

42.20809 20 95 0wiśnie i czereśnie786,36
430809 30 10 0nektaryny190,44
440809 30 90 0brzoskwinie210,06
450809 40 05 1

0809 40 05 5

0809 40 05 9

śliwki-

-

94,73

460810 10 00 1

0810 10 00 3

0810 10 80 9

truskawki i poziomki-

-

388,67

470810 20 10 0maliny304,95
480810 40 30 0owoce z gatunku Viccinium myrtilus413,01
490810 50 00 0owoce kiwi (Actinidia chinensis Planch)146,47
50ex0810 90 30 0liczi (śliwki chińskie)-
51ex0810 90 95 0granaty124,69
52ex0810 90 95 0khakis (w tym owoce sharon)140,13