Rozporządzenie 566/2005 zmieniające stawki refundacji do niektórych przetworów mlecznych, wywożonych jako towary nieobjęte załącznikiem I do Traktatu

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.2005.97.6

Akt jednorazowy
Wersja od: 15 kwietnia 2005 r.

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 566/2005
z dnia 14 kwietnia 2005 r.
zmieniające stawki refundacji do niektórych przetworów mlecznych, wywożonych jako towary nieobjęte załącznikiem I do Traktatu

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając rozporządzenie Rady (WE) nr 1255/1999 z dnia 17 maja 1999 r. w sprawie wspólnej organizacji rynku mleka i przetworów mlecznych(1), a w szczególności jego art. 31 ust. 3,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Stawki refundacji stosowane od dnia 24 marca 2005 r. do produktów wymienionych w Załączniku, wywożonych jako towary nieobjęte załącznikiem I do Traktatu, zostały ustalone rozporządzeniem Komisji (WE) nr 468/2005(2).

(2) Z zastosowania reguł i kryteriów zawartych w rozporządzeniu (WE) nr 468/2005 do informacji posiadanych przez Komisję wynika, iż obecnie stosowane stawki refundacji wywozowych powinny zostać zmienione zgodnie z załącznikiem do niniejszego rozporządzenia,

PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:

Artykuł  1

Stawki refundacji określone w rozporządzeniu (WE) nr 468/2005 zostają zmienione zgodnie z załącznikiem do niniejszego rozporządzenia.

Artykuł  2

Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 15 kwietnia 2005 r.

Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.

Sporządzono w Brukseli, dnia 14 kwietnia 2005 r.

W imieniu Komisji
Günter VERHEUGEN
Wiceprzewodniczący

______

(1) Dz.U. L 160 z 26.6.1999, str. 48. Rozporządzenie zmienione ostatnio rozporządzeniem (WE) nr 1787/2003 (Dz.U. L 270 z 21.10.2003, str. 121).

(2) Dz.U. L 78 z 24.3.2005, str. 9.

ZAŁĄCZNIK

Stawki refundacji obowiązujące od dnia 15 kwietnia 2005 r. w odniesieniu do niektórych produktów mlecznych wywożonych jako towary nieobjęte załącznikiem I do Traktatu(1)

(EUR/100 kg)
Kod CNOpisStawka refundacji
W przypadku wcześniejszego wyznaczenia refundacjiW innych przypadkach
ex 0402 10 19Mleko w proszku, w granulkach bądź w innej formie stałej, o wagowej zawartości tłuszczu do 1,5 %, bez dodatku cukru bądź innych środków słodzących (PG 2):
a) w przypadku wywozu towarów o

kodzie CN 3501;

--
b) w przypadku wywozu pozostałych

towarów

26,5328,00
ex 0402 21 19Mleko w proszku, w granulkach bądź w innej formie stałej, o wagowej zawartości tłuszczu równej 26 %, bez dodatku cukru bądź innych środków słodzących (PG 3):
a) w przypadku wywozu produktów

podobnych do PG 3,

zawierających masło po

obniżonej cenie bądź śmietanę,

uzyskane zgodnie z

rozporządzeniem (WE)

nr 2571/97;

32,5434,67
b) w przypadku wywozu pozostałych

towarów

61,5765,60
ex 0405 10Masło o wagowej zawartości tłuszczu równej 82 % (PG 6):
a) w przypadku wywozu towarów,

zawierających masło po

obniżonej cenie lub śmietanę,

które zostały wyprodukowane

zgodnie z warunkami określonymi

w rozporządzeniu (WE)

nr 2571/97;

40,7044,00
b) w przypadku wywozu towarów o

kodzie CN 2106 90 98 o wagowej

zawartości tłuszczu mleka

przekraczającej 40 %

126,58136,25
c) w przypadku wywozu pozostałych

towarów.

119,33129,00
______

(1) Stawki określone w niniejszym załączniku nie mają zastosowania do wywozu do Bułgarii z dniem 1 października 2004 r. oraz do towarów wymienionych w tabelach I i II Protokołu nr 2 do umowy pomiędzy Wspólnotą Europejską a Konfederacją Szwajcarską z dnia 22 lipca 1972 r. wywożonych do Konfederacji Szwajcarskiej lub do Księstwa Lichtensteinu z dniem 1 lutego 2005 r.

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.