Rozporządzenie 963/2005 zmieniające refundacje wywozowe do syropów i niektórych innych produktów w sektorze cukru, wywożonych z stanie nieprzetworzonym, ustalone rozporządzeniem (WE) nr 803/2005

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.2005.164.24

Akt jednorazowy
Wersja od: 24 czerwca 2005 r.

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 963/2005
z dnia 23 czerwca 2005 r.
zmieniające refundacje wywozowe do syropów i niektórych innych produktów w sektorze cukru, wywożonych z stanie nieprzetworzonym, ustalone rozporządzeniem (WE) nr 803/2005

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając rozporządzenie Rady (WE) nr 1260/2001 z 19 czerwca 2001 r. w sprawie wspólnej organizacji rynków w sektorze cukru(1), w szczególności jego art. 27 ust. 5 akapit trzeci,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Refundacje stosowane do wywozu syropów i niektórych innych produktów w sektorze cukru, wywożonych w stanie nieprzetworzonym, zostały ustalone rozporządzeniem Komisji (WE) nr 803/2005(2).

(2) Z uwagi na różnice pomiędzy danymi, którymi obecnie dysponuje Komisja a danymi dostępnymi w chwili przyjęcia rozporządzenia (WE) nr 803/2005, należy zmienić te refundacje,

PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:

Artykuł  1

Refundacje, które przyznaje się do wywozu w stanie nieprzetworzonym produktów, o których mowa w art. 1 ust. 1 lit. d), f) i g) rozporządzenia (WE) nr 1260/2001, ustalone rozporządzeniem (WE) nr 803/2005 dla roku gospodarczego 2004/2005, zmienia się zgodnie z kwotami wskazanymi w Załączniku do niniejszego rozporządzenia.

Artykuł  2

Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 24 czerwca 2005 r.

Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.

Sporządzono w Brukseli, dnia 23 czerwca 2005 r.

W imieniu Komisji
Mariann FISCHER BOEL
Członek Komisji

______

(1) Dz.U. L 178 z 30.6.2001, str. 1. Rozporządzenie zmienione ostatnio rozporządzeniem Komisji (WE) nr 39/2004 (Dz.U. L 6 z 10.1.2004, str. 16).

(2) Dz.U. L 134 z 27.5.2005, str. 31.

ZAŁĄCZNIK

ZMIENIONE KWOTY REFUNDACJI WYWOZOWYCH DO SYROPÓW I NIEKTÓRYCH PRODUKTÓW W SEKTORZE CUKRU, WYWOŻONYCH W STANIE NIEPRZETWORZONYM(1)

Kod produktuMiejsce przeznaczeniaJednostka miaryKwota refundacji
1702 40 10 9100S00EUR/100 kg suchej masy36,10(2)
1702 60 10 9000S00EUR/100 kg suchej masy36,10(2)
1702 60 80 9100S00EUR/100 kg suchej masy68,59(3)
1702 60 95 9000S00EUR/1 % sacharozy × 100 kg produktu netto 0,3610(4)
1702 90 30 9000S00EUR/100 kg suchej masy36,10(2)
1702 90 60 9000S00EUR/1 % sacharozy × 100 kg produktu netto 0,3610(4)
1702 90 71 9000S00EUR/1 % sacharozy × 100 kg produktu netto 0,3610(4)
1702 90 99 9900S00EUR/1 % sacharozy × 100 kg produktu netto 0,3610(4)(5)
2106 90 30 9000S00EUR/100 kg suchej masy36,10(2)
2106 90 59 9000S00EUR/1 % sacharozy × 100 kg produktu netto 0,3610(4)
NB: Kody produktów oraz kody miejsc przeznaczenia serii "A" są określone w

rozporządzeniu Komisji (EWG) nr 3846/87 (Dz.U. L 366 z 24.12.1987, str. 1).

Kody cyfrowe miejsc przeznaczenia są określone w rozporządzeniu Komisji (WE)

nr 2081/2003 (Dz.U. L 313 z 28.11.2003, str. 11).

Pozostałe miejsca przeznaczenia są określone następująco:
S00: wszystkie miejsca przeznaczenia (państwa trzecie, inne terytoria,

zaopatrywanie w żywność i inne miejsca przeznaczenia traktowane jako

wywóz poza Wspólnotę) z wyjątkiem Albanii, Chorwacji, Bośni i

Hercegowiny, Serbii i Czarnogóry (wraz z Kosowem, określonym rezolucją

nr 1244 Rady Bezpieczeństwa Narodów Zjednoczonych z 10 czerwca 1999 r.)

i Byłej Jugosłowiańskiej Republiki Macedonii, oprócz cukru włączonego do

produktów, o których mowa w art. 1 ust. 2 lit. b) rozporządzenia Rady

(WE) nr 2201/96 (Dz.U. L 297 z 21.11.1996, str. 29).

(1) Kwoty refundacji ustalone w niniejszym załączniku nie są stosowane od dnia 1

lutego 2005 r. zgodnie z decyzją Rady 2005/45/WE z dnia 22 grudnia 2004 r. w

sprawie zawarcia i tymczasowego stosowania Umowy pomiędzy Wspólnotą

Europejską a Konfederacją Szwajcarską zmieniającej Umowę pomiędzy Europejską

Wspólnotą Gospodarczą a Konfederacją Szwajcarską z dnia 22 lipca 1972 r.

odnośnie do przepisów znajdujących zastosowanie do przetworzonych produktów

rolnych (Dz.U. L 23 z 26.1.2005, str. 17).

(2) Stosowane wyłącznie do produktów, o których mowa w art. 5 rozporządzenia (WE)

nr 2135/95.

(3) Stosowane wyłącznie do produktów, o których mowa w art. 6 rozporządzenia (WE)

nr 2135/95.

(4) Kwoty podstawowej nie stosuje się do syropów o czystości mniejszej niż 85 %

(rozporządzenie (WE) nr 2135/95)). Zawartość sacharozy określona jest zgodnie

z art. 3 rozporządzenia (WE) nr 2135/95.

(5) Kwoty nie stosuje się do produktu określonego w pkt 2 Załącznika do

rozporządzenia Komisji (EWG) nr 3513/92 (Dz.U. L 355 z 5.12.1992, str. 12).

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.