Rozporządzenie 164/2006 zmieniające refundacje wywozowe do cukru białego i cukru surowego w stanie nieprzetworzonym, ustalone rozporządzeniem (WE) nr 93/2006

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.2006.26.9

Akt jednorazowy
Wersja od: 31 stycznia 2006 r.

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 164/2006
z dnia 30 stycznia 2006 r.
zmieniające refundacje wywozowe do cukru białego i cukru surowego w stanie nieprzetworzonym, ustalone rozporządzeniem (WE) nr 93/2006

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając rozporządzenie Rady (WE) nr 1260/2001 z dnia 19 czerwca 2001 r. w sprawie wspólnej organizacji rynków w sektorze cukru(1), w szczególności jego art. 27 ust. 5 akapit trzeci,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Refundacje stosowane do wywozu cukru białego i cukru surowego w stanie nieprzetworzonym zostały ustalone rozporządzeniem Komisji (WE) nr 93/2006(2). Refundacje te zmieniono rozporządzeniem (WE) nr 112/2006(3).

(2) Z uwagi na różnice pomiędzy danymi, którymi obecnie dysponuje Komisja, a danymi dostępnymi w chwili przyjęcia rozporządzenia (WE) nr 93/2006, należy zmienić te refundacje,

PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:

Artykuł  1

Refundacje, które przyznaje się do wywozu produktów, o których mowa w art. 1 ust. 1 lit. a) rozporządzenia (WE) nr 1260/2001, w stanie nieprzetworzonym i niedenaturowanych, ustalone rozporządzeniem (WE) nr 93/2006, zmienia się i przedstawia w Załączniku do niniejszego rozporządzenia.

Artykuł  2

Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 31 stycznia 2006 r.

Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.

Sporządzono w Brukseli, dnia 30 stycznia 2006 r.

W imieniu Komisji
Mariann FISCHER BOEL
Członek Komisji

______

(1) Dz.U. L 178 z 30.6.2001, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem Komisji (WE) nr 39/2004 (Dz.U. L 6 z 10.1.2004, str. 16).

(2) Dz.U. L 15 z 20.1.2006, str. 37.

(3) Dz.U. L 19 z 24.1.2006, str. 6.

ZAŁĄCZNIK

REFUNDACJE WYWOZOWE DO CUKRU BIAŁEGO I CUKRU SUROWEGO W STANIE NIEPRZETWORZONYM OD DNIA 31 STYCZNIA 2006 R.(a)

Kod produktówMiejsce przeznaczeniaJednostka miaryKwota refundacji
1701 11 90 9100S00EUR/100 kg 23,93(1)
1701 11 90 9910S00EUR/100 kg 23,93(1)
1701 12 90 9100S00EUR/100 kg 23,93(1)
1701 12 90 9910S00EUR/100 kg 23,93(1)
1701 91 00 9000S00EUR/1 % sacharozy × 100 kg produktu netto 0,2602
1701 99 10 9100S00EUR/100 kg26,02
1701 99 10 9910S00EUR/100 kg26,02
1701 99 10 9950S00EUR/100 kg26,02
1701 99 90 9100S00EUR/1 % sacharozy × 100 kg produktu netto 0,2602
NB: Kody produktów i kody miejsc przeznaczenia serii "A" zostały określone w

rozporządzeniu Komisji (EWG) nr 3846/87 (Dz.U. L 366 z 24.12.1987, str. 1), ze

zmianami.

Kody cyfrowe miejsc przeznaczenia są określone w rozporządzeniu Komisji (WE)

nr 2081/2003 (Dz.U. L 313 z 28.11.2003, str. 11).

Pozostałe miejsca przeznaczenia są określone następująco:
S00: wszystkie miejsca przeznaczenia (państwa trzecie, inne terytoria,

zaopatrywanie w żywność i inne miejsca przeznaczenia traktowane jako

wywóz poza Wspólnotę) z wyjątkiem Albanii, Chorwacji, Bośni i

Hercegowiny, Serbii i Czarnogóry (wraz z Kosowem, określonym rezolucją nr

1244 Rady Bezpieczeństwa Narodów Zjednoczonych z 10 czerwca 1999 r.) i

Byłej Jugosłowiańskiej Republiki Macedonii, poza przypadkiem cukru

włączonego do produktów, o których mowa w art. 1 ust. 2 lit. b)

rozporządzenia Rady nr 2201/96 (Dz.U. L 297 z 21.11.1996, str. 29).

(a) Kwoty refundacji ustalone w niniejszym załączniku nie są stosowane od dnia 1

lutego 2005 r. zgodnie z decyzją Rady 2005/45/WE z dnia 22 grudnia 2004 r. w

sprawie zawarcia i tymczasowego stosowania Umowy pomiędzy Wspólnotą Europejską

a Konfederacją Szwajcarską zmieniającej Umowę pomiędzy Europejską Wspólnotą

Gospodarczą a Konfederacją Szwajcarską z dnia 22 lipca 1972 r. odnośnie do

przepisów znajdujących zastosowanie o przetworzonych produktów rolnych (Dz.U.

L 23 z 26.1.2005, str. 17).

(1) Niniejszą kwotę stosuje się do cukru surowego o uzysku wynoszącym 92 %. Jeżeli

uzysk z wywożonego cukru surowego nie wynosi 92 %, stosowaną kwotę refundacji

wylicza się zgodnie z przepisami art. 28 ust. 4 rozporządzenia (WE) nr

1260/2001.

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.