Rozporządzenie 1834/2004 zmieniające refundacje wywozowe do cukru białego i cukru surowego w stanie nieprzetworzonym, ustalone rozporządzeniem (WE) nr 1772/2004

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.2004.321.34

Akt jednorazowy
Wersja od: 22 października 2004 r.

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1834/2004
z dnia 21 października 2004 r.
zmieniające refundacje wywozowe do cukru białego i cukru surowego w stanie nieprzetworzonym, ustalone rozporządzeniem (WE) nr 1772/2004

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając rozporządzenie Rady (WE) nr 1260/2001 z 19 czerwca 2001 r. w sprawie wspólnej organizacji rynków w sektorze cukru(1), w szczególności jego artykuł 27 ust. 5 akapit trzeci,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Refundacje stosowane do wywozu cukru białego i cukru surowego w stanie nieprzetworzonym zostały ustalone rozporządzeniem Komisji (WE) nr 1772/2004(2).

(2) Z uwagi na różnice pomiędzy danymi, którymi obecnie dysponuje Komisja a danymi dostępnymi w chwili przyjęcia rozporządzenia (WE) nr 1772/2004, należy zmienić te refundacje,

PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:

Artykuł  1

Refundacje, które przyznaje się do wywozu produktów, o których mowa w art. 1 ust. 1 lit. a) rozporządzenia (WE) nr 1260/2001, w stanie nieprzetworzonym i niedenaturowanych, ustalone rozporządzeniem (WE) nr 1772/2004, zmienia się i przedstawia w Załączniku do niniejszego rozporządzenia.

Artykuł  2

Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 22 października 2004 r.

Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.

Sporządzono w Brukseli, dnia 21 października 2004 r.

W imieniu Komisji
Franz FISCHLER
Członek Komisji

______

(1) Dz.U. L 178 z 30.6.2001, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem Komisji (WE) nr 39/2004 (Dz.U. L 6 z 10.1.2004, str. 16).

(2) Dz.U. L 316 z 15.10.2004, str. 58.

ZAŁĄCZNIK

REFUNDACJE WYWOZOWE DO CUKRU BIAŁEGO I CUKRU SUROWEGO W STANIE NIEPRZETWORZONYM OD DNIA 22 PAŹDZIERNIKA 2004 R.

Kod produktówMiejsce przeznaczeniaJednostka miaryKwota refundacji
1701 11 90 9100S00EUR/100 kg38,89 (1)
1701 11 90 9910S00EUR/100 kg39,20 (1)
1701 12 90 9100S00EUR/100 kg38,89 (1)
1701 12 90 9910S00EUR/100 kg39,20 (1)
1701 91 00 9000S00EUR/1% sacharozy × 100 kg produktu netto 0,4228
1701 99 10 9100S00EUR/100 kg42,28
1701 99 10 9910S00EUR/100 kg42,62
1701 99 10 9950S00EUR/100 kg42,62
1701 99 90 9100S00EUR/1% sacharozy × 100 kg produktu netto 0,4228
NB: Kody produktów oraz kody miejsc przeznaczenia serii "A" są określone

w rozporządzeniu Komisji (EWG) nr 3846/87 (Dz.U. L 366 z 24.12.1987,

str. 1).

Kody cyfrowe miejsc przeznaczenia są określone w rozporządzeniu Komisji

(WE) nr 2081/2003 (Dz.U. L 313 z 28.11.2003, str. 11).

Pozostałe miejsca przeznaczenia są określone następująco:
S00: wszystkie miejsca przeznaczenia (państwa trzecie, inne terytoria,

zaopatrywanie w żywność i inne miejsca przeznaczenia traktowane

jako wywóz poza Wspólnotę) z wyjątkiem Albanii, Chorwacji, Bośni

i Hercegowiny, Serbii i Czarnogóry (wraz z Kosowem, określonym

rezolucją nr 1244 Rady Bezpieczeństwa Narodów Zjednoczonych z

10 czerwca 1999 r.) i Byłej Jugosłowiańskiej Republiki Macedonii,

poza przypadkiem cukru włączonego do produktów, o których mowa

w art. 1 ust. 2 lit. b) rozporządzenia Rady nr 2201/96 (Dz.U. L

297 z 21.11.1996, str. 29).

(1) Niniejszą kwotę stosuje się do cukru surowego o uzysku wynoszącym 92 %.

Jeżeli uzysk z wywożonego cukru surowego nie wynosi 92 %, stosowaną

kwotę refundacji wylicza się zgodnie z przepisami art. 28 ust. 4

rozporządzenia (WE) nr 1260/2001.

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.