Rozporządzenie 1279/2004 zmieniające refundacje wywozowe do cukru białego i cukru surowego w stanie nieprzetworzonym, ustalone rozporządzeniem (WE) nr 1226/2004

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.2004.241.15

Akt jednorazowy
Wersja od: 13 lipca 2004 r.

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1279/2004
z dnia 12 lipca 2004 r.
zmieniające refundacje wywozowe do cukru białego i cukru surowego w stanie nieprzetworzonym, ustalone rozporządzeniem (WE) nr 1226/2004

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając rozporządzenie Rady (WE) nr 1260/2001 z 19 czerwca 2001 r. w sprawie wspólnej organizacji rynków w sektorze cukru (1), w szczególności jego artykuł 27 ust. 5 akapit trzeci,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Refundacje stosowane do wywozu cukru białego i cukru surowego w stanie nieprzetworzonym zostały ustalone rozporządzeniem Komisji (WE) nr 1226/2004 (2). Refundacje te zostały zmienione rozporządzeniem Komisji (WE) nr 1263/2004 (3).

(2) Z uwagi na różnice pomiędzy danymi, którymi obecnie dysponuje Komisja a danymi dostępnymi w chwili przyjęcia rozporządzenia (WE) nr 1226/2004, należy zmienić te refundacje,

PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:

Artykuł  1

Refundacje, które przyznaje się do wywozu produktów, o których mowa w art. 1 ust. 1 lit. a) rozporządzenia (WE) nr 1260/2001, w stanie nieprzetworzonym i niedenaturowanych, ustalone rozporządzeniem (WE) nr 1226/2004, zmienia się i przedstawia w Załączniku do niniejszego rozporządzenia.

Artykuł 2

Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 13 lipca 2004 r.

Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.

Sporządzono w Brukseli, dnia 12 lipca 2004 r.

W imieniu Komisji
Franz FISCHLER
Członek Komisji

______

(1) Dz.U. L 178 z 30.6.2001, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem Komisji (WE) nr 39/2004 (Dz.U. L 6 z 10.1.2004, str. 16).

(2) Dz.U. L 233 z 2.7.2004, str. 9.

(3) Dz.U. L 239 z 9.7.2004, str. 25.

ZAŁĄCZNIK 

REFUNDACJE WYWOZOWE DO CUKRU BIAŁEGO I CUKRU SUROWEGO W STANIE NIEPRZETWORZONYM OD DNIA 13 LIPCA 2004 R.

Kod produktówMiejsce przeznaczeniaJednostka miaryKwota refundacji
1701 11 90 9100S00euro/100 kg39,62 (1)
1701 11 90 9910S00euro/100 kg39,62 (1)
1701 12 90 9100S00euro/100 kg39,62 (1)
1701 12 90 9910S00euro/100 kg39,62 (1)
1701 91 00 9000S00euro/1 % sacharozy × 100 kg produktu netto0,4307
1701 99 10 9100S00euro/100 kg43,07
1701 99 10 9910S00euro/100 kg43,07
1701 99 10 9950S00euro/100 kg43,07
1701 99 90 9100S00euro/1 % sacharozy × 100 kg produktu netto0,4307
NB: Kody produktów oraz kody miejsc przeznaczenia serii "A" są określone w

rozporządzeniu Komisji (EWG) nr 3846/87 (Dz.U. L 366 z 24.12.1987, str. 1).

Kody cyfrowe miejsc przeznaczenia są określone w rozporządzeniu Komisji

(WE) nr 2081/2003 (Dz.U. L 313 z 28.11.2003, str. 11).

Pozostałe miejsca przeznaczenia są określone następująco:
S00: wszystkie miejsca przeznaczenia (państwa trzecie, inne terytoria,

zaopatrywanie w żywność i inne miejsca przeznaczenia traktowane jako

wywóz poza Wspólnotę) z wyjątkiem Albanii, Chorwacji, Bośni i

Hercegowiny, Serbii i Czarnogóry (wraz z Kosowem, określonym rezolucją

nr 1244 Rady Bezpieczeństwa Narodów Zjednoczonych z 10 czerwca 1999

r.) i Byłej Jugosłowiańskiej Republiki Macedonii, poza przypadkiem

cukru włączonego do produktów, o których mowa w art. 1 ust. 2 lit. b)

rozporządzenia Rady nr 2201/96 (Dz.U. L 297 z 21.11.1996, str. 29).

(1) Niniejszą kwotę stosuje się do cukru surowego o uzysku wynoszącym 92 %.

Jeżeli uzysk z wywożonego cukru surowego nie wynosi 92 %, stosowaną kwotę

refundacji wylicza się zgodnie z przepisami art. 28 ust. 4 rozporządzenia

(WE) nr 1260/2001.

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.