Decyzja 2006/999/WE zmieniająca protokół 1 i 2 do decyzji nr 1/98 w sprawie systemu handlu produktami rolnymi
Dz.U.UE.L.2006.367.68
Akt obowiązującyDECYZJA NR 2/2006 RADY STOWARZYSZENIA WE-TURCJA
z dnia 17 października 2006 r.
zmieniająca protokół 1 i 2 do decyzji nr 1/98 w sprawie systemu handlu produktami rolnymi
(Dz.U.UE L z dnia 22 grudnia 2006 r.)
RADA STOWARZYSZENIA WE-TURCJA,
uwzględniając Układ ustanawiający Stowarzyszenie między Europejską Wspólnotą Gospodarczą a Turcją(1),
uwzględniając Protokół dodatkowy do Układu ustanawiającego Stowarzyszenie między Europejską Wspólnotą Gospodarczą a Turcją(2), w szczególności jego art. 35,
a także mając na uwadze, co następuje:
(1) Decyzja nr 1/98 Rady Stowarzyszenia WE-Turcja z dnia 25 lutego 1998 r. w sprawie systemu handlu produktami rolnymi(3) określa system preferencji mający zastosowanie do handlu produktami rolnymi między Wspólnotą i Turcją. Protokół 1 do tej decyzji zawiera szczegóły systemu preferencji stosowanego przez Wspólnotę w odniesieniu do przywozu produktów rolnych pochodzących z Turcji. Protokół 2 do tej decyzji zawiera szczegóły systemu preferencji stosowanego przez Turcję w odniesieniu do przywozu produktów rolnych pochodzących ze Wspólnoty.
(2) Wspólnota i Turcja (zwane dalej "Stronami") przeprowadziły konsultacje i zgodziły się dostosować system preferencji w celu uwzględnienia niedawnego rozszerzenia Wspólnoty.
(3) Odpowiednie załączniki do protokołów 1 i 2 do decyzji nr 1/98 powinny zostać zastąpione nowymi skonsolidowanymi załącznikami odzwierciedlającymi porozumienie Stron w sprawie ich dostosowania oraz pewne zmiany techniczne w odniesieniu do kodów taryfowych.
(4) Do uprawnień Rady Stowarzyszenia należy rozstrzyganie o zakresie traktowania preferencyjnego przyznanego sobie wzajemnie przez Strony oraz o dotyczących go ustaleniach.
(5) Należy zatem odpowiednio zmienić decyzję nr 1/98,
STANOWI, CO NASTĘPUJE:
W decyzji nr 1/98 wprowadza się następujące zmiany:
1) załącznik I do protokołu 1 zastępuje się tekstem znajdującym się w załączniku I do niniejszej decyzji;
2) załącznik do protokołu 2 zastępuje się tekstem znajdującym się w załączniku II do niniejszej decyzji.
Niniejsza decyzja wchodzi w życie z dniem jej przyjęcia.
Niniejszą decyzję stosuje się od pierwszego dnia miesiąca następującego po dniu jej przyjęcia.
Sporządzono w Brukseli, dnia 17 października 2006 r.
W imieniu Rady Stowarzyszenia WE-Turcja | |
E. TUOMIOJA | |
Przewodniczący |
______
(1) Dz.U. 217 z 29.12.1964, str. 3687.
(2) Dz.U. L 293 z 29.12.1972, str. 4.
(3) Dz.U. L 86 z 20.3.1998, str. 1.
ZAŁĄCZNIKI
ZAŁĄCZNIK I
USTALENIA MAJĄCE ZASTOSOWANIE DO PRZYWOZU DO WSPÓLNOTY PRODUKTÓW ROLNYCH POCHODZĄCYCH Z TURCJI
Dla celów niniejszego załącznika termin Wspólna Taryfa Celna (WTC) oznacza stawki ujęte w kolumnie 3 części drugiej lub części trzeciej, sekcji I załącznika I do rozporządzenia Rady (EWG) nr 2658/87 z dnia 23 lipca 1987 r. w sprawie nomenklatury taryfowej i statystycznej oraz w sprawie Wspólnej Taryfy Celnej(1).
Kod CN(a) | Opis(b) | Cło ad valorem WTC | Szczególna stawka celna | |||
Redukcja stawki celnej (%) | Kontyngent taryfowy (masa netto w tonach) | Stawka celna w ramach kontyngentu (EUR/t) | Kontyngent taryfowy (masa netto w tonach) | Stawka celna poza kontyngentem (EUR/t) | ||
0204 | Mięso z owiec lub kóz | 100 | - | 0 | 200 | |
0207 25 10 | Mięso z indyków, niecięte na | 170 | 1.000 | |||
0207 25 90 | kawałki, zamrożone | 186 | ||||
0207 27 30 | Indyk - kawałki i podroby inne | 134 | ||||
0207 27 40 | niż wątroba, zamrożone | 93 | ||||
0207 27 50 | 339 | |||||
0207 27 60 | 127 | |||||
0207 27 70 | 230 | |||||
0406 90 29 | Ser kaszkawał | 0 | 2.300 | 671,9 | ||
0406 90 31 | Ser zrobiony z mleka owiec albo z mleka bawołów, w pojemnikach zawierających solankę albo w butelkach z owczej lub koziej skóry | |||||
0406 90 50 | Pozostałe sery zrobione z mleka owiec albo z mleka bawołów, w pojemnikach zawierających solankę albo w butelkach z owczej lub koziej skóry | |||||
ex 0406 90 86 ex 0406 90 87 ex 0406 90 88 | »Tulum Peyniri«, zrobiony z mleka owiec albo z mleka bawołów, w indywidualnych plastikowych lub innego rodzaju opakowaniach o masie poniżej 10 kg | |||||
0701 90 50 | Świeże ziemniaki, od 1 stycznia do 31 marca | 100 | - | |||
0701 90 | Ziemniaki, świeże lub schłodzone, pozostałe | 100 | 2.500 | |||
0703 10 11 | Cebula, od 15 lutego do 15 maja | 100 | - | |||
0703 10 19 | ||||||
0703 10 11 | Cebula, od 16 maja do 14 lutego | 100 | 2.000 | |||
0703 10 19 | ||||||
0703 20 00 | Czosnek, świeży lub schłodzony | 100 | - | 0 | - | |
0708 20 00 | Fasola, od 1 listopada do 30 kwietnia | 100 | - | |||
ex 0708 90 00 | Bób (Vicia Faba major L.), od 1 lipca do 30 kwietnia | 100 | - | |||
0709 30 00 | Oberżyny (bakłażany), od 15 stycznia do 30 kwietnia | 100 | - | |||
0709 30 00 | Oberżyny (bakłażany), od 1 maja do 14 stycznia | 100 | 1.000 | |||
ex 0709 40 00 | Seler naciowy (Apium graveolens L., var dulce (Mill) Pers.), od 1 stycznia do 30 kwietnia | 100 | - | |||
0709 90 70 | Cukinia, od 1 grudnia do końca lutego | 100 | - | |||
0709 90 70 | Cukinia, od 1 marca do 30 listopada | 100 | 500 | |||
ex 0709 90 90 | Dynie, od 1 grudnia do końca lutego | 100 | - | |||
ex 0709 90 90 | Dzikie cebule z rodzaju Muscari comusum (szafirka miękkolistnego), od 15 lutego do 15 maja | 100 | - | |||
0802 21 00 | Orzechy laskowe (Corylus spp) | Stawka | - | |||
0802 22 00 | celna: 3 % | |||||
0806 10 10 | Świeże winogrona stołowe, od 1 maja do 17 czerwca i od 1 sierpnia do 14 listopada | 100 | 350 | |||
0806 10 10 | Świeże winogrona stołowe, od 15 listopada do 30 kwietnia i od 18 czerwca do 31 lipca | 100 | - | |||
0807 11 00 | Arbuzy, od 1 kwietnia do 15 czerwca | 100 | - | |||
0807 11 00 | Arbuzy, od 16 czerwca do 31 marca | 100 | 16.500 | |||
0807 19 00 | Pozostałe melony, od 1 listopada do 31 maja | 100 | - | |||
0809 40 05 | Śliwki, od 1 maja do 15 czerwca | 100 | - | |||
0811 10 11 | Truskawki, zamrożone | 100 | - | 0 | 100 | |
0811 20 11 | Maliny itp., zamrożone | |||||
0811 90 19 | Pozostałe owoce, zamrożone | |||||
1002 00 00 | Żyto | Redukcja zgodnie z art. 3 ust. 4 (KNU - maks. 11,68 EUR/t) | - | |||
1107 10 | Słód, niepalony | Redukcja o 6,57 EUR/t | ||||
1107 20 00 | Słód, palony | Redukcja o 6,57 EUR/t | - | |||
1509 10 10 | Oliwa lampante z oliwek z pierwszego tłoczenia | 10 % redukcja | - | |||
1509 10 90(c) | Pozostałe oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia | 7,5 % ad valorem | 100 | 0 | 100 | |
1509 10 90 | Pozostałe oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia | 10 % redukcja | - | |||
1509 90 00 | Oleje z oliwek poza oliwkami z pierwszego tłoczenia | 5 % redukcja | - | |||
1510 00 10 | Oleje z oliwek surowe | 10 % redukcja | - | |||
1510 00 90 | Pozostałe oleje z oliwek | 5 % redukcja | - | |||
2002 10 | Przetworzone pomidory, całe lub w kawałkach | 100 | 8.900 | |||
2002 90 11 2002 90 19 | Pozostałe przetworzone pomidory, o zawartości suchej masy mniejszej niż 12 % masy | |||||
2002 90 31 2002 90 39 2002 90 91 2002 90 99 | Pozostałe przetworzone lub zakonserwowane pomidory, o zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12 % masy | 100 | 30.000 (odpowiednik 28/30 % zawartości suchej masy) | |||
2007 10 10 | Dżemy, galaretki owocowe, marmolady, przeciery i pasty | 100 | - | 67 % redukcja | 1.750 | |
2007 91 10 | ||||||
2007 91 30 | ||||||
2007 99 20 | ||||||
2007 99 31 | ||||||
2007 99 33 | ||||||
2007 99 35 | ||||||
2007 99 39 | ||||||
2007 99 55 | ||||||
2007 99 57 | ||||||
2007 91 30 | Dżemy, galaretki owocowe, marmolady, przeciery i pasty, otrzymane przez gotowanie owoców cytrusowych, inne niż przetwory homogenizowane, o zawartości cukru przekraczającej 13 % masy, ale nieprzekraczającej 30 % masy | 100 | - | 0 | 100 | |
2007 99 39 | Pozostałe przetwory homogenizowane o zawartości cukru przekraczającej 30 % masy | 100 | - | 0 | 100 | |
2008 30 19 | Owoce, orzechy i pozostałe jadalne części roślin, inaczej przetworzone lub zakonserwowane | 100 | 2.100 | |||
2008 50 19 | ||||||
2008 50 51 | ||||||
2008 50 92 | ||||||
2008 50 94 | ||||||
2008 60 19 | ||||||
2008 70 19 | ||||||
2008 70 51 | ||||||
2008 80 19 | ||||||
2009 11 11 | Soki owocowe | 100 | - | 67 % redukcja | 3.400 | |
2009 11 91 | ||||||
2009 19 11 | ||||||
2009 19 91 | ||||||
2009 29 11 | ||||||
2009 29 91 | ||||||
2009 39 11 | ||||||
2009 39 51 | ||||||
2009 39 91 | ||||||
2009 61 90 | ||||||
2009 69 11 | ||||||
2009 69 79 | ||||||
2009 69 90 | ||||||
2009 80 11 | ||||||
2009 80 32 | ||||||
2009 80 33 | ||||||
2009 80 35 | ||||||
2009 80 61 | ||||||
2009 80 83 | ||||||
2009 80 84 | ||||||
2009 80 86 | ||||||
2009 90 11 | ||||||
2009 90 21 | ||||||
2009 90 31 | ||||||
2009 90 71 | ||||||
2009 90 92 | ||||||
2009 90 94 | ||||||
2204 10 | Wino musujące | 0 | - | |||
2204 21 | Pozostałe wina, moszcz winogronowy z fermentacją nierozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu, w pojemnikach o objętości 2 litry lub mniejszej | 0 | - | |||
2204 29 | Pozostałe wina, moszcz winogronowy z fermentacją nierozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu, w pojemnikach o objętości większej niż 2 litry | 0 | - | |||
2206 00 | Pozostałe napoje fermentowane; mieszanki napojów fermentowanych oraz mieszanki napojów fermentowanych i napojów bezalkoholowych, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone | 0 | - | |||
ex 2207 | Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu 80 % obj. lub większej; alkohol etylowy i pozostałe wyroby alkoholowe, skażone, o dowolnej mocy, skażone otrzymane z produktów rolnych wymienionych w załączniku I do Traktatu WE | 0 | - | |||
2209 00 | Ocet i namiastki octu otrzymane z kwasu octowego | 0 | - | |||
(a) Kody CN odpowiadające rozporządzeniu (WE) nr 1810/2004 (Dz.U. L 327 z 30.10.2004, str. 1). | ||||||
(b) Nie naruszając reguł interpretacji Nomenklatury Scalonej, uznaje się, że terminologia stosowana do opisu produktów ma charakter wyłącznie informacyjny, przy czym system preferencji, w kontekście niniejszego załącznika, określa się przez objęcie danych produktów kodami CN. Jeśli wskazany jest ex kod CN, system preferencyjny należy określić przez łączne zastosowanie kodu CN i odpowiedniego wyszczególnienia. | ||||||
(c) Koncesja ta obejmuje jedynie kontyngent taryfowy w wysokości 100 ton, objęty stawką celną w ramach kontyngentu w wysokości 7,5 %." |
______
(1) Dz.U. L 256 z 7.9.1987, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 1758/2006 (Dz.U. L 335 z 1.12.2006, str. 1).
ZAŁĄCZNIK II
USTALENIA MAJĄCE ZASTOSOWANIE DO PRZYWOZU DO TURCJI PRODUKTÓW ROLNYCH POCHODZĄCYCH ZE WSPÓLNOTY
Kod CN(a) | Opis(b) | Redukcja stawki KNU (%) | Kontyngent taryfowy (masa netto w tonach) |
0102 10 | Bydło żywe: zwierzęta hodowlane czystej krwi | 100 | bez ograniczeń |
0102 90 29 | Bydło żywe, inne niż zwierzęta hodowlane czystej krwi, o masie przekraczającej 80 kg, ale nieprzekraczającej 160 kg | 100 | 2.260 |
ex 0102 90 | Bydło żywe, inne niż zwierzęta hodowlane czystej krwi, inne niż zwierzęta o masie przekraczającej 80 kg, ale nieprzekraczającej 160 kg | 50 | 4.025 |
0202 20 | Pozostałe kawałki mięsa z bydła, z kośćmi, zamrożone | 50 % redukcja z maksymalną stawką 30 % | 5.000 |
0202 20 | Pozostałe kawałki mięsa z bydła, z kośćmi, zamrożone | 30 % redukcja z maksymalną stawką 43 % | 14.100 |
0210 | Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mąki i mączki z mięsa lub podrobów | 52 % ad valorem | 250 |
0402 10 | Mleko i śmietana w proszku, w granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 1,5 % masy | 100 | 2.500(c) |
0402 21 | Mleko i śmietana w proszku, w granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu przekraczającej 1,5 % masy, niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego | 100 | 2.500(c) |
0404 | Serwatka, nawet zagęszczona lub zawierająca dodatek cukru lub innego środka słodzącego; produkty składające się ze składników naturalnego mleka, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone | 30 % ad valorem | 700 |
0405 10 | Masło i pozostałe tłuszcze oraz oleje otrzymane z | 100 | 3.700 |
0405 20 90 0405 90 | mleka; produkty mleczarskie do smarowania | ||
0406 30 | Ser przetworzony (ser topiony) inny niż tarty lub proszkowany | 100 | 300 |
0406 90 | Pozostałe sery | 100 | 2.000 |
ex 0406 90 | Sery, pozostałe, z wyjątkiem 0406 90 29 / 31 / 50 / 86 / 87 / 88 | 100 | 1.000 |
0408 11 80 | Żółtka jaj, suszone, pozostałe | 24 % ad valorem | 75 |
0601 | Bulwy, korzenie bulwiaste, cebulki, łodygi podziemne i kłącza, w stanie uśpienia roślin, wegetacji lub kwitnienia; rośliny cykorii i jej korzenie, inne niż objęte pozycją 1212 | 100 | 200 |
ex 0602 90 | Pozostałe rośliny żywe, z wyjątkiem 0602 90 91 | 100 | 3.400 |
0603 10 | Kwiaty cięte itp., świeże | 100 | 100 |
0604 | Liście, gałęzie i pozostałe części roślin, bez kwiatów lub pączków kwiatowych oraz trawy, mchy i porosty, odpowiednie na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane | 100 | 100 |
0701 10 00 | Sadzeniaki ziemniaków, świeże lub schłodzone | 100 | 6.000 |
0709 51 00 | Grzyby z rodzaju Agaricus, świeże lub schłodzone | 7 % ad valorem | 100 |
0710 22 00 | Fasola, zmrożona | 11,5 % ad valorem | 100 |
ex 0808 10 | Jabłka, świeże, inne niż Golden Delicious, Starking i | 100 | 1.750 |
(z wyjątkiem(d) | Starkrimson | ||
0808 10 80 00 11 | |||
0808 10 80 00 13 | |||
0808 10 80 00 14) | |||
0808 20 | Gruszki i pigwy, świeże | 30 % ad valorem | 500 |
0809 30 | Brzoskwinie, włącznie z nektarynami, świeże, od 15 lipca do 31 grudnia | 100 | 1.000 |
0810 90 30 | Tamaryndy, jabłka nerkowca, liczi (śliwki chińskie), owoce kanawalii, owoce sączyńca, świeże | 100 | 1.000 |
0810 90 40 | Owoce męczennicy, owoce oskomianu (carambola) i pitahaya, świeże | 100 | 500 |
0810 90 95 | Pozostałe owoce, świeże | 100 | 500 |
0811 10 | Truskawki, zamrożone | 20 % ad valorem | 100 |
0902 | Herbata | Maksymalna stawka: 45 % | 200 |
1001 | Pszenica i meslin, od 1 września do 31 maja | 100 | 30.000 |
1001 10 00 | Pszenica durum, od 1 września do 31 maja | 100 | 100.000 |
1001 90 | Pozostałe pszenice, od 1 września do 31 maja | 100 | 200.000 |
1002 00 00 | Żyto, od 1 września do 31 maja | 100 | 22.500 |
ex 1003 00 | Jęczmień, od 1 września do 31 maja, do produkcji słodu | 100 | 49.500 |
1004 00 00 | Owies, od 1 września do 31 maja | 50 | 5.000 |
1005 90 00 | Kukurydza, od 1 września do 31 maja, inna niż sadzeniaki | 100 | 53.640 |
1005 90 00 | Kukurydza, od 1 grudnia do 31 maja, inna niż sadzeniaki | 100 | 52.000 |
1006 30 | Ryż częściowo lub całkowicie bielony | 100 | 28.000 |
1104 12 90 | Płatkowane ziarna owsa | 50 | 100 |
1107 | Słód, palony lub nie | 100 | 500 |
1206 00 91 | Pozostałe nasiona słonecznika, inne niż do siewu, od 1 | 100 | 1.000 |
1206 00 99 | stycznia do 21 sierpnia | ||
1207 20 90 | Nasiona bawełny, inne niż do siewu | 100 | 1.500 |
ex 1209 | Nasiona, owoce i zarodniki, w rodzaju stosowanych do siewu, z wyjątkiem 1209 10 00 | 100 | 1.050 |
1209 10 00 | Nasiona buraków cukrowych | 100 | 300 |
1502 00 | Tłuszcze z bydła, owiec lub kóz | 100 | 3.000 |
1507 10 | Olej sojowy surowy, od 1 stycznia do 31 sierpnia | 100 | 60.000 |
1507 90 | Olej sojowy rafinowany, od 1 stycznia do 31 sierpnia | 50 | 2.000 |
1512 11 | Olej słonecznikowy lub z krokosza balwierskiego surowy, od 1 stycznia do 31 sierpnia | 100 | 18.400 |
1514 11 | Olej rzepakowy, rzepikowy lub gorczycowy oraz ich frakcje, niemodyfikowane chemicznie, zawierający 0 % | 100 | 10.600 |
1514 91 | kwasu erukowego, od 1 stycznia do 31 sierpnia | ||
1602 10 00 | Przetwory homogenizowane | 30 % ad valorem | 400 |
1701 99 | Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej, inny niż cukier surowy, niezawierający dodatku środków aromatyzujących lub barwiących | 20 % redukcja z maksymalną stawką 50 % | 80.000 |
2001 90 50 | Grzyby, przetworzone lub zakonserwowane octem lub kwasem octowym | 50 | 325 |
2001 90 99 | Pozostałe warzywa i owoce, przetworzone lub zakonserwowane octem lub kwasem octowym | ||
2002 90 | Pomidory, przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym, pozostałe | 100 | 1.500 |
2003 | Grzyby i trufle, przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym | 13 % ad valorem | 50 |
2005 10 | Warzywa homogenizowane | 15 % ad valorem | 300 |
2005 40 | Groch, przetworzony lub zakonserwowany inaczej niż octem lub kwasem octowym, niezamrożony | 100 | 300 |
2007 10 | Przetwory homogenizowane | 25 % ad valorem | 450 |
2007 99 10 | Dżemy, galaretki owocowe, marmolady, nawet zawierające | 20 % ad valorem | 1.000 |
2007 99 33 | dodatek cukru lub innej substancji słodzącej (z | ||
2007 99 35 | wyjątkiem przecieru z orzechów laskowych) | ||
ex 2007 99 39 | |||
ex 2007 99 57 | |||
ex 2007 99 98 | |||
2009 11 | Sok pomarańczowy | 15 % ad valorem | 1.000 |
2009 12 | |||
2009 19 | |||
2009 61 | Sok grejpfrutowy | ||
2009 71 | Sok jabłkowy | ||
2009 79 | |||
2009 80 89 | Sok z dowolnego innego pojedynczego owocu lub z dowolnego warzywa o zawartości dodatku cukru nieprzekraczającej 30 % masy | ||
2009 80 96 | Sok wiśniowy i czereśniowy | ||
2009 90 11 | Mieszanki soków | ||
2009 90 19 | |||
2009 90 21 | |||
2009 90 29 | |||
2009 90 31 | |||
2009 90 39 | |||
2204 10 | Wino musujące | 35 % ad valorem | 750 hl |
2209 00 | Ocet i namiastki octu otrzymane z kwasu octowego | 100 | 2.500 |
2301 | Mąki, mączki i granulki, z mięsa i podrobów, ryb lub skorupiaków, mięczaków lub pozostałych bezkręgowców wodnych, nienadające się do spożycia przez ludzi; skwarki | 100 | - |
2304 00 00 | Makuchy i inne pozostałości stałe, pozostałe z ekstrakcji oleju sojowego | 100 | - |
2309 10 | Karma dla psów lub kotów, pakowana do sprzedaży detalicznej | 100 | 1.400 |
2309 90 | Pozostałe preparaty, w rodzaju stosowanych do karmienia zwierząt | 100 | 6.700 |
(a) Kody CN odpowiadające rozporządzeniu (WE) nr 1810/2004 (Dz.U. L 327 z 30.10.2004, str. 1). | |||
(b) Nie naruszając reguł interpretacji Nomenklatury Scalonej, uznaje się, że terminologia stosowana do opisu produktów ma charakter wyłącznie informacyjny, przy czym system preferencji, w kontekście niniejszego załącznika, określa się przez objęcie danych produktów kodami CN. W przypadku gdy wskazywane są ex kody CN, system preferencji jest ustalany poprzez łączne zastosowanie kodu CN i odpowiadającego mu opisu. | |||
(c) Powyższe kontyngenty przewidziane są do przywozu w ramach procedury uszlachetniania czynnego. | |||
(d) Tureckie kody celne." |
© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.