Decyzja 2006/196/WE zmieniająca dodatek B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r. w zakresie niektórych zakładów w sektorach mięsnym i mleczarskim w Polsce

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.2006.70.80

Akt jednorazowy
Wersja od: 9 marca 2006 r.

DECYZJA KOMISJI
z dnia 3 marca 2006 r.
zmieniająca dodatek B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r. w zakresie niektórych zakładów w sektorach mięsnym i mleczarskim w Polsce

(notyfikowana jako dokument nr C(2006) 609)

(Tekst mający znaczenie dla EOG)

(2006/196/WE)

(Dz.U.UE L z dnia 9 marca 2006 r.)

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając Akt przystąpienia Republiki Czeskiej, Estonii, Cypru, Łotwy, Litwy, Węgier, Malty, Polski, Słowenii i Słowacji, w szczególności jego załącznik XII, rozdział 6, sekcja B podsekcja I pkt 1 lit. e),

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Polsce przyznano okresy przejściowe w odniesieniu do niektórych zakładów wymienionych w dodatku B(1) do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r.

(2) Dodatek B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r. został zmieniony decyzjami Komisji 2004/458/WE(2), 2004/471/WE(3), 2004/474/WE(4), 2005/271/WE(5), 2005/591/WE(6), 2005/854/WE(7) i 2006/14/WE(8).

(3) Zgodnie z oficjalnym oświadczeniem właściwego organu w Polsce niektóre zakłady w sektorach mięsnym i mleczarskim zakończyły proces modernizacji i są obecnie w pełni zgodne z prawem wspólnotowym. Ponadto niektóre zakłady zakończyły swoją działalność. Te zakłady powinny zatem zostać skreślone z wykazu zakładów, które znajdują się w okresie przejściowym.

(4) Należy zatem odpowiednio zmienić dodatek B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r.

(5) Stały Komitet ds. Łańcucha Żywnościowego i Zdrowia Zwierząt został poinformowany o środkach przewidzianych w niniejszej decyzji,

PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DECYZJĘ:

Artykuł  1

Zakłady wymienione w Załączniku do niniejszej decyzji skreśla się z dodatku B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r.

Artykuł  2

Niniejsza decyzja skierowana jest do państw członkowskich.

Sporządzono w Brukseli, dnia 3 marca 2006 r.

W imieniu Komisji
Markos KYPRIANOU
Członek Komisji

______

(1) Dz.U. C 227 E z 23.9.2003, str. 1392.

(2) Dz.U. L 156 z 30.4.2004, str. 53.

(3) Dz.U. L 160 z 30.4.2004, str. 56.

(4) Dz.U. L 160 z 30.4.2004, str. 73.

(5) Dz.U. L 86 z 5.4.2005, str. 13.

(6) Dz.U. L 200 z 30.7.2005, str. 96.

(7) Dz.U. L 316 z 2.12.2005, str. 17.

(8) Dz.U. L 10 z 14.1.2006, str. 66.

ZAŁĄCZNIK

Wykaz zakładów, które skreśla się z dodatku B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r.

Zakłady mięsne

Wykaz pierwotny

NrNumer weterynaryjnyNazwa zakładu
35.08040206AGROMAS Sp. z o.o.
71.12160208Wojnickie Zakłady Mięsne

"MEAT COMPANY"

99.14370101Ubojnia Trzody i Bydła "WILPOL"
155.24610323"Basco" s.c.
181.24170301Zakład Przetwórstwa

Mięsnego B.Wisniewska

186.26040209"Wir" Szproch I

Przetwórstwo Mięsa SJ.

209.30090103Firma Handlowo

Usługowa - Andrzej Mejsner

239.30280102PHU ROMEX Grażyna Pachela, Ubojnia Bydła
243.30290201Rzeźnictwo Kujawa,

Maik s.j.

246.30300112Ubój Trzody

Mariusz Marciniak

Mięso drobiowe

Wykaz pierwotny

NrNumer weterynaryjnyNazwa zakładu
31.18630501Jedynka Spółka z o.o.

Zakład Produkcyjny

34.24610602Szerwal 2000 Sp. z o.o.

Sektor mleczarski

Wykaz pierwotny

NrNumer weterynaryjnyNazwa zakładu
57.20111601OSM Dąbrowa Białostocka
66.24781601OSM w Zabrzu
68.24061602OSM Krzepice
74.24161602OSM "Rokitnianka"

w Szczekocinach

101.30151601OSM "Top-Tomyśl"
103.30201601OSM Kowalew - Dobrzyca

Zakład Kowalew

107.30231601SM Udziałowców
110.30281601ZPM "Mlecz" Wolsztyn, Oddział Damasławek
111.30301601SM Września

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.