Decyzja 2007/865/WE zmieniająca dodatek B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r. w odniesieniu do niektórych zakładów w sektorze mięsnym w Polsce

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.2007.337.129

Akt jednorazowy
Wersja od: 21 grudnia 2007 r.

DECYZJA KOMISJI
z dnia 20 grudnia 2007 r.
zmieniająca dodatek B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r. w odniesieniu do niektórych zakładów w sektorze mięsnym w Polsce

(notyfikowana jako dokument nr C(2007) 6494)

(Tekst mający znaczenie dla EOG)

(2007/865/WE)

(Dz.U.UE L z dnia 21 grudnia 2007 r.)

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając Akt przystąpienia Republiki Czeskiej, Estonii, Cypru, Łotwy, Litwy, Węgier, Malty, Polski, Słowenii i Słowacji, w szczególności jego załącznik XII rozdział 6 sekcja B podsekcja I pkt 1 lit. e),

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Polsce przyznano okresy przejściowe w odniesieniu do niektórych zakładów wymienionych w dodatku B(1) do załącznika XII do Aktu Przystąpienia z 2003 r. Przyznawanie okresów przejściowych w odniesieniu do zakładów mięsnych w Polsce jest możliwe do 31 grudnia 2007 r.

(2) Dodatek B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r. został zmieniony decyzjami Komisji 2004/458/WE(2), 2004/471/WE(3), 2004/474/WE(4), 2005/271/WE(5), 2005/591/WE(6), 2005/854/WE(7), 2006/14/WE(8), 2006/196/WE(9), 2006/404/WE(10), 2006/555/WE(11), 2006/935/WE(12) i 2007/202/WE(13), 2007/443/WE(14), 2007/555/WE(15) i 2008/864/WE(16).

(3) Zgodnie z oficjalnym oświadczeniem właściwego polskiego organu niektóre zakłady w sektorze mięsnym zakończyły proces modernizacji i obecnie całkowicie spełniają wymogi prawa wspólnotowego. Niektóre zakłady zakończyły działalność, na prowadzenie której przyznano im okres przejściowy. Te zakłady powinny zatem zostać skreślone z wykazu zakładów, które znajdują się w okresie przejściowym.

(4) Należy zatem odpowiednio zmienić dodatek B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r.

(5) Stały Komitet ds. Łańcucha Żywnościowego i Zdrowia Zwierząt został poinformowany o środkach przewidzianych w niniejszej decyzji,

PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DECYZJĘ:

Artykuł  1

Zakłady wymienione w załączniku do niniejszej decyzji skreśla się z dodatku B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r.

Artykuł  2

Niniejsza decyzja skierowana jest do państw członkowskich.

Sporządzono w Brukseli, dnia 20 grudnia 2007 r.

W imieniu Komisji
Markos KYPRIANOU
Członek Komisji

______

(1) Dz.U. C 227 z 23.9.2003, str. 1392.

(2) Dz.U. L 156 z 30.4.2004, str. 52. Sprostowanie (Dz.U. L 202 z 7.6.2004, str. 39).

(3) Dz.U. L 160 z 30.4.2004, str. 58. Sprostowanie (Dz.U. L 212 z 12.6.2004, str. 31).

(4) Dz.U. L 160 z 30.4.2004, str. 74. Sprostowanie (Dz.U. L 212 z 12.6.2004, str. 44).

(5) Dz.U. L 86 z 5.4.2005, str. 13.

(6) Dz.U. L 200 z 30.7.2005, str. 96.

(7) Dz.U. L 316 z 2.12.2005, str. 17.

(8) Dz.U. L 10 z 14.1.2006, str. 66.

(9) Dz.U. L 70 z 9.3.2006, str. 80.

(10) Dz.U. L 156 z 9.6.2006, str. 16.

(11) Dz.U. L 218 z 9.8.2006, str. 17.

(12) Dz.U. L 355 z 15.12.2006, str. 105.

(13) Dz.U. L 90 z 30.3.2007, str. 86.

(14) Dz.U. L 166 z 28.6.2007, str. 24.

(15) Dz.U. L 212 z 14.8.2007, str. 3.

(16) Patrz: str. 127 niniejszego Dziennika Urzędowego.

ZAŁĄCZNIK

Wykaz zakładów, które skreśla się z dodatku B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r.

Wykaz zakładów mięsnych (mięso czerwone) w okresie przejściowym
NrNr weterynaryjnyNazwa zakładu
102120206Zakład Mięsny Sp. jawna D.M. Niebieszczańscy
302240301P.P.H. "HE-MA" Przetwórnia Mięsa
506080204"SŁOMKA" Sp. j. Andrzej Słomka, Waldemar Słomka
606080201Zakład Przetwórstwa Mięsnego Bożena i Kazimierz Wójcik
706080301"GIZET" Sp. j. I. Galińska, B. Galińska
806020207PPH "MISA - W" Andrzej Wasąg
1006070201Zakład Przetwórstwa Mięsnego "MAX" Sp. j.
1206180210Zakład Przetwórstwa Mięsnego Sp. j. Wrębiak, Witkowski
1306200203"Agrozam" Sp. z o.o.
1406090202PHU Kowalczykowski Stanisław
1508040204Biuro Handlowe "AMBERMAX" Sp. z o.o.
1608060203Zakład Masarniczy Stanisław Przewoźny
1708070201Zakład Przetwórstwa Mięsnego "WARTA"
1808080201Zakłady Mięsne "TARGED" Sp. z o.o.
1908090202Przedsiębiorstwo "DEREKS" Sp. z o.o.
2008100101Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe "Rolvex" Sp. z o.o.
2108100204Zakład Masarniczy "Czernicki i syn" Jarosław Czernicki
2210060308ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO
2310060215ZMS "ŚCIBIORÓW"
2410610307PPU "JUMAR"
2510030303Zakład Wędliniarski Władysław Gabrysiak
2610020202Zakład Przetw. Mięsn. "KONIAREK"
2710610311Zakłady Mięsne "Wędzonka"
2912030203Zakład Przetwórstwa Mięsnego s.j.
3012050304F.P.H.U. "ANGELA" s.j.
3112060329"BOREX-BECON" s.j.
3212060203Firma "ADOZ"
3312100304Firma Produkcyjno-Handlowa Maria i Zbigniew Szubryt Zakład Masarski Biczyce Dolne
3512120323Zakład Przetwórstwa Mięsa, Sp. z o.o., Z. Pr. Chr. "BASO"
3612180204"Adam Bąk - Wieprz" Sp. z o.o.
3712180205Rzeźnictwo-Wędliniarstwo J. Tomczyk
3812180307Rzeźnictwo-Wędliniarstwo Maciej Szlagor
3912150304Zakłady Mięsne "MIŚKOWIEC" s.j.
4012190104Ubojnia Zwierząt Rzeźnych Skup i Sprzedaż Ćwierci, Jacek Śliwa
4112190205P.P.H.U. "RACHOŃ" s.c.
4214160205Zakłady Mięsne "Mazowsze"
4314160201Przetwórstwo Mięsne "KOSPOL"
4414300204Zakład Masarski "Zbyszko"
4514190204Zakład Masarski "Danko"
4714050201Zakład Produkcyjno-Handlowy Przetwórstwo Mięsne Zbigniew Pniewski
4914310306P.P.H. Hetman A. J. Lucińscy Zakład Masarski
5014340302Zakład Masarski Radzymin s.c.
5114340310Zakład Masarski "Mareta" Sp. J. T.A. Kłobuk E.W. Kacprzak
5514250327Zakład Przetwórstwa Flaków
5614250104Zakład Masarski "Sadełko" - Czapla - Świniarski Sp. J.
5714250201P.P.H.U. "Nasz Produkt" Z. P. CHR.
5814250202Masarnia ELMAS
5916010101PPHU "PORKPOL"
6118070301Zakład Masarski KON-BIT
6218110302Firma Produkcyjno-Handlowa Andrzej Kurek
6318160204Zakłady Mięsne "Dworak"
6420040202Zakład Przemysłu Mięsnego "Europa" S. i Z. Zielińscy Sp. J.
6522040301Masarnia Alicja Andrzej Majer
6622040306Zakład Przetwórstwa Mięsnego Jerzy Labuda
6924020203Rzeźnictwo i Handel Stanisław Kapecki
7024020308Zakład Przetwórstwa Mięsnego Józef Bozek
7124020328Przetwórstwo Mięsne Emil Droń
7224610311"OAZA" Sp. z o.o.
7324040204Zakład Przetwórstwa Mięsnego "UNILANG"
7524040304PPHU "Zakłady Mięsne Lubliniec" E.R.J Drążek
7624070209Zakłady Mięsne "JANDAR" Sp. z o.o.
7724120104Marian Procek - Ubój, Skup i Sprzedaż
7824160302"NELPOL" s.c.
7924170303Zakład Przetwórstwa Mięsnego "Błachut"
8026040101Ubojnia Bydła i Trzody - Ludwik Andrzej Stąpór
8126040307Wyrób i Sprzedaż Artykułów Mięsnych - S. Woźniak
8226040316PPHU "KORREKT" Wytwórnia Wędlin
8326090201FHPU "Tarkowski"
8526610303Przetwórnia Mięsa - Antonii Kamiński
8628010202Zakład Uboju i Przetwórstwa Mięsnego s.c. Helena Rapa - Marek Jasiński
8728010201Zakłady Mięsne Pek-Bart Sp. z o.o.
8828090201Zakład Uboju i Przetwórstwa Mięsa i Wędlin, Krzysztof Brzeziński
8930070203PPH "POLSKIE MIĘSO", Krążyński s.j.
9030120307ZPM "Janex"
9130180202STEK-POL Przetwórstwo Mięsa Kazimierz i Jacek Stempniewicz
9230180304Firma Produkcyjno Handlowa Paweł Łuczak
9330200101Ubój Zwierząt Ptak, Michalak s.j.
9530240202"KARWEX" s.c. Zakład Masarski
9630240205Zakład Masarski s.c. Psarskie
9730260202Rzeźnictwo Wędliniarstwo S.c. Urszula i Wiesław Ciachowscy
9930270308Zakład Mięsny MAS POL, Tomasz Jacaszek
10032070201"Rol-Banc" Sp. z o.o.
10132140207Spółdzielcza Agrofirma Witkowo
10232160202"Fermapol" Sp. z o.o. Rzeźnia w Smardzku

Wykaz zakładów mięsnych (mięso białe) w okresie przejściowym

NrNr weterynaryjnyNazwa zakładu
10302190623"Mirjan" Sp. z o.o. M.J. Olendzcy
10408030601PPHU "W-D" Sp. z o.o.
10508040501"STUDRÓB" Sp. z o.o.
10612030620Hurtownia Drobiu "KOKO" Jolanta Kozyra
10712180502Z.M. "BRADO-2" S.A.
10812180503"KO - BO" S.c. Bartosz Kot, Stanisław Wnęcek
11026040501PPH "KIELDRÓB" S.c.
11126100401"KULJASZ" S.j. J.W.Sz. Kuliński
11230090401Ubojnia Drobiu - Marcin Frątczak
11432140502Spółdzielcza Agrofirma Witkowo

Wykaz zakładów mięsnych o niskiej wydajności (mięso czerwone) w okresie przejściowym

NrNazwa zakładu
115"Nordis"; Chłodnie Polskie Sp. z o.o. Dział Produkcji Mrożonek ul. Zimna 1(a), 65-707 Zielona Góra

Wykaz zakładów mięsnych o niskiej wydajności (produkcja mieszana) w okresie przejściowym

NrNazwa zakładu
117"Rudopal" Sp. z o.o. Rudniki 109, 64-330 Opalenica

Wykaz chłodni w okresie przejściowym

NrNr weterynaryjnyNazwa zakładuData pełnego dostosowania
11826611101Przedsiębiorstwo Przemysłu Chłodniczego Chłodnia Kielce P.P.31.12.2007
11930611101PPCh "Calfrost"31.12.2007

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.