Decyzja 2007/864/WE zmieniająca dodatek B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r. w odniesieniu do niektórych zakładów w sektorze mięsnym w Polsce

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.2007.337.127

Akt jednorazowy
Wersja od: 21 grudnia 2007 r.

DECYZJA KOMISJI
z dnia 20 grudnia 2007 r.
zmieniająca dodatek B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r. w odniesieniu do niektórych zakładów w sektorze mięsnym w Polsce

(notyfikowana jako dokument nr C(2007) 6490)

(Tekst mający znaczenie dla EOG)

(2007/864/WE)

(Dz.U.UE L z dnia 21 grudnia 2007 r.)

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając Akt przystąpienia Republiki Czeskiej, Estonii, Cypru, Łotwy, Litwy, Węgier, Malty, Polski, Słowenii i Słowacji, w szczególności jego załącznik XII rozdział 6 sekcja B podsekcja I pkt 1 lit. e),

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Polsce przyznano okresy przejściowe w odniesieniu do niektórych zakładów wymienionych w dodatku B(1) do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r. Przyznawanie okresów przejściowych w odniesieniu do zakładów mięsnych w Polsce jest możliwe do 31 grudnia 2007 r.

(2) Dodatek B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r. został zmieniony decyzjami Komisji 2004/458/WE(2), 2004/471/WE(3), 2004/474/WE(4), 2005/271/WE(5), 2005/591/WE(6), 2005/854/WE(7), 2006/14/WE(8), 2006/196/WE(9), 2006/404/WE(10), 2006/555/WE(11), 2006/935/WE(12), 2007/202/WE(13), 2007/443/WE(14) i 2007/555/WE(15).

(3) Zgodnie z oficjalnym oświadczeniem właściwego polskiego organu niektóre zakłady w sektorze mięsnym zakończyły proces modernizacji i obecnie całkowicie spełniają wymogi prawa wspólnotowego. Niektóre zakłady zakończyły działalność, na której prowadzenie przyznano im okres przejściowy. Te zakłady powinny zatem zostać skreślone z wykazu zakładów, które znajdują się w okresie przejściowym.

(4) Należy zatem odpowiednio zmienić dodatek B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r.

(5) Stały Komitet ds. Łańcucha Żywnościowego i Zdrowia Zwierząt został poinformowany o środkach przewidzianych w niniejszej decyzji,

PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DECYZJĘ:

Artykuł  1

Zakłady wymienione w załączniku do niniejszej decyzji skreśla się z dodatku B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r.

Artykuł  2

Niniejsza decyzja skierowana jest do państw członkowskich.

Sporządzono w Brukseli, dnia 20 grudnia 2007 r.

W imieniu Komisji
Markos KYPRIANOU
Członek Komisji

______

(1) Dz.U. C 227 E z 23.9.2003, str. 1392.

(2) Dz.U. L 156 z 30.4.2004, str. 52.

(3) Dz.U. L 160 z 30.4.2004, str. 56.

(4) Dz.U. L 160 z 30.4.2004, str. 74.

(5) Dz.U. L 86 z 5.4.2005, str. 13.

(6) Dz.U. L 200 z 30.7.2005, str. 96.

(7) Dz.U. L 316 z 2.12.2005, str. 17.

(8) Dz.U. L 10 z 14.1.2006, str. 66.

(9) Dz.U. L 70 z 9.3.2006, str. 80.

(10) Dz.U. L 156 z 9.6.2006, str. 16.

(11) Dz.U. L 218 z 9.8.2006, str. 17.

(12) Dz.U. L 355 z 15.12.2006, str. 105.

(13) Dz.U. L 90 z 30.3.2007, str. 86.

(14) Dz.U. L 166 z 28.6.2007, str. 24.

(15) Dz.U. L 212 z 14.8.2007, str. 3.

ZAŁĄCZNIK

Wykaz zakładów, które skreśla się z dodatku B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r.

Wykaz zakładów mięsnych (mięso czerwone) w okresie przejściowym
NrNr weterynaryjnyNazwa zakładu
202200301Zakład Przetwórstwa Mięsnego "Tarczyński" Sp. z o.o.
906020203Zakłady Mięsne w Biłgoraju Czesław Sobczak
1106020208Zakład Mięsny "Romex" Romuald Chołota
3412100112P.P.H.U. "KWARTET" Ubojnia Zwierząt
5214370201Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski S. J. Z. Motylewski - J. Zaborowski
5314140301Zakład Przetwórstwa Mięsnego "SZYNKO-POL" Spółka z o.o.
5414250309Sp. z o.o. KAMAR
6016010301PPHU "PIM" s.j.
6722630302Zakład Przetwórstwa Mięsnego M. Korganowski
6822120303Zakład Przetwórstwa Mięsnego M. Korganowski
7424040211Przetwórstwo Mięsa Andrzej Kosiński
8426610201Zakłady Mięsne S.A. Kielce
9430210307ALBAN Sp. z o.o. Jerzy Kniat
9830270206PPH PEKTUR s.j. Jerzy Pacholski, Marek Domeński

Wykaz zakładów mięsnych (mięso białe)

10914250604Krzyżanowscy
11330170401PPHEI AWRA Sp. z o.o.

Wykaz zakładów mięsnych o niskiej wydajności (mięso czerwone)

116PPHU "Elbro" Furmanek spółka jawna

ul. Kościelna 6, 76-032 Mielno, oddział Siemianice,

ul. Polna 1, 76-200 Słupsk

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.