Decyzja 2007/443/WE zmieniająca dodatek B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r. w odniesieniu do niektórych zakładów w sektorze mięsnym w Polsce

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.2007.166.24

Akt jednorazowy
Wersja od: 28 czerwca 2007 r.

DECYZJA KOMISJI
z dnia 25 czerwca 2007 r.
zmieniająca dodatek B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r. w odniesieniu do niektórych zakładów w sektorze mięsnym w Polsce

(notyfikowana jako dokument nr C(2007) 2608)

(Tekst mający znaczenie dla EOG)

(2007/443/WE)

(Dz.U.UE L z dnia 28 czerwca 2007 r.)

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając Akt przystąpienia Republiki Czeskiej, Estonii, Cypru, Łotwy, Litwy, Węgier, Malty, Polski, Słowenii i Słowacji, w szczególności jego załącznik XII rozdział 6 sekcja B podsekcja I pkt 1 lit. e),

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Polsce przyznano okresy przejściowe w odniesieniu do niektórych zakładów wymienionych w dodatku B(1) do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r.

(2) Dodatek B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r. został zmieniony decyzjami Komisji 2004/458/WE(2), 2004/471/WE(3), 2004/474/WE(4), 2005/271/WE(5), 2005/591/WE(6), 2005/854/WE(7), 2006/14/WE(8), 2006/196/WE(9), 2006/404/WE(10), 2006/555/WE(11), 2006/935/WE(12) i 2007/202/WE(13).

(3) Zgodnie z oficjalnym oświadczeniem właściwego polskiego organu niektóre zakłady w sektorze mięsnym zakończyły proces modernizacji i obecnie całkowicie spełniają wymogi prawa wspólnotowego. Niektóre zakłady zakończyły swoją działalność, na prowadzenie której przyznano im okres przejściowy. Te zakłady powinny zatem zostać skreślone z wykazu zakładów, które znajdują się w okresie przejściowym.

(4) Należy zatem odpowiednio zmienić dodatek B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r.

(5) Stały Komitet ds. Łańcucha Żywnościowego i Zdrowia Zwierząt został poinformowany o środkach przewidzianych w niniejszej decyzji,

PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DECYZJĘ:

Artykuł  1

Zakłady wymienione w załączniku do niniejszej decyzji skreśla się z dodatku B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r.

Artykuł  2

Niniejsza decyzja skierowana jest do państw członkowskich.

Sporządzono w Brukseli, dnia 25 czerwca 2007 r.

W imieniu Komisji
Markos KYPRIANOU
Członek Komisji

______

(1) Dz.U. C 227 E z 23.9.2003, str. 1392.

(2) Dz.U. L 156 z 30.4.2004, str. 53.

(3) Dz.U. L 160 z 30.4.2004, str. 56.

(4) Dz.U. L 160 z 30.4.2004, str. 73.

(5) Dz.U. L 86 z 5.4.2005, str. 13.

(6) Dz.U. L 200 z 30.7.2005, str. 96.

(7) Dz.U. L 316 z 2.12.2005, str. 17.

(8) Dz.U. L 10 z 14.1.2006, str. 66.

(9) Dz.U. L 70 z 9.3.2006, str. 80.

(10) Dz.U. L 156 z 9.6.2006, str. 16.

(11) Dz.U. L 218 z 9.8.2006, str. 17.

(12) Dz.U. L 355 z 15.12.2006, str. 105.

(13) Dz.U. L 90 z 30.3.2007, str. 86.

ZAŁĄCZNIK

Wykaz zakładów, które skreśla się z dodatku B do załącznika XII do Aktu przystąpienia z 2003 r.

Zakłady mięsne

Wykaz pierwotny

NrNr weterynaryjnyNazwa zakładu
704020201MASARNIA KARBOWO BRYGIDA I MAREK PESTA
1104610201Z. M. BYD MEAT S.A.
1506610303Zakład Przetwórstwa Mięsnego "Tadeusz" Sp. z o.o.
1606010301PPHU "Demex" Sp. z o.o.
1706140201Zakłady Mięsne "Końskowola"
2406050201Z.P.M. "MATTHIAS" Sp. z o.o.
3008020204Zakład Ubojowo-Masarniczy "BEKON" Stanisław Suder
3708060201Masarnia Roman Duszyński
4408110201Gruszczyński-Cierlukiewicz sp. j. Zakłady Handlowo-Produkcyjne "Brodex" w Brodach
4508110205Kunickie Zakłady Mięsne I&T Sp. z o.o.
5812050301Zakład Masarski "ANGUS" s.j.
6412070105"DOBR-MIĘS" Zakład Uboju Zwierząt Rzeźnych
7212160212Zakład Rolno-Produkcyjny, Zakład Masarski
8012190203F.H.P. "GRAJPEK" s.j.
8614190203Zakład Mięsny "Carpexim" s.c.
8914090201"Publima" Sp.J. Zakład Przetwórstwa Mięsa
9314200308Zakład Przetwórstwa Mięsnego Siedlin
9814240202Zakład Przetwórstwa Mięsnego s.j. A. Szczerba, K. Kurowski
11216040205Rzeźnictwo-Wędliniarstwo A.P. Sarnowscy
11316060202Rzeźnictwo-Wędliniarstwo J. i S. Maryniak
11416090211ZPUH Rzeźnictwo Wędliniarstwo
11718030210Zakłady Mięsne Spółka Akcyjna
12218070304Marsburger Sp. z o.o.
12618150202Przedsiębiorstwo Produkcji, Handlu i Usług "Kabanospol"
12920050201Zakład Mięsny Rolmak Plus
13520140201P.H. MEAT - POL M. Sasinowski, J. Rykaczewski
14222040302PPH "MASA" S.J.
14422630301Zakład Produkcji Masarsko-Garmażeryjnej
15024020311Zakład Przetwórstwa Mięsnego "KAMWEX" s. c.
15624030206PPH "WARPOL"
15724040303PPHU "KABANOS" Anna i Andrzej Ciura Brzeziny Nowe
16424780304Warsztat Wędliniarski Alfred mój
16624690301PPH "Giszowiec" Sp. z o.o.
17024110313Firma Produkcyjno-Handlowa "KRETEK"
17224120203"LESZ" Sp. z o.o.
18324170311Zakład Przetwórstwa Mięsnego Sp. Jawna
20230050214"Rzeźnia" Urszula Heinrich
21230090306PPHU CARNIS Bronisław Rowecki
21330110103PPHU S. Prałat, Bogdan Dolczewski
21430120305PPH P. Płonka
21730140205Rzeźnictwo Wędliniarstwo Tomasz Lubik
21930180204"SZWAGROS" Masarstwo-Wędliniarstwo Sp. z o.o.
22230170207ZPM Roman Stendera
22630220201Ubojnia Masarnia "Folmas" Sp. z o.o.
23330260102Punkt Uboju RSP Mszczyczyn
24732030202Rzeźnictwo i Wędliniarstwo Janusz Niedźwiedz
24832050201Z P Ms Grabowscy Izabela Zbigniew
25232070301"Koyan" Spółka Jawna Konrad Mądry & Jan Wójcik
25332070103F.U.H. "Gryf-Meat" s.j. Rzeźnia Janusz Młynarski, Zbigniew Janowski

Zakłady rdrobiarskie

Wykaz piewotny

NrNr weterynaryjnyNazwa zakładu
1512160501"DROBTAR" W. Kawalec J. Kawalec, M. Kawalec, S.J.
1812190601PPHU "JÓZEF" s.c. M. Słowik, A. Matusik-Słowik, J. Słowik
2314190501Ławniczak Sp. z o.o. Ubojnia drobiu "Ekol-Drob"
2514370501Przedsiębiorstwo Rolno-Spożywcze "DORPOL" M. Dobies i S-ka S.J.
2714250602Zakład Hurtu i Rozbioru Drobiu
2914250606POLMAR S.C. E. M. M. Hajtowicz
3322150501Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe Ubojnia Drobiu "LEMADRÓB" mgr inż. L. I M. Cymann
3624640401Gospodarstwo Drobiarskie "BRJOKO"
3926040502Zakład Produkcyjno-Handlowy Stanisław Stępień
4930220501PPH Ubój i Przetwórstwo Indyka Słupia Kapitulna 86

Wykaz zakladów mięsnych o niskiej wydajności (mięso czerwone) w okresie przejściowym

Wykaz pierwotny

NrNr weterynaryjnyNazwa zakładu
3"Lewil-Iglokrak" Sp. z o.o. ul. Półłanki 78, 30-740 Kraków

Wykaz zakladów mięsnych o niskiej wydajności (produkcja mieszana) w okresie przejściowym

Wykaz pierwotny

NrNr weterynaryjnyNazwa zakładu
2"Migaba" Sp. z o.o., Sadkowa Góra 12, 39-305 Borowa

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.