Rozporządzenie 2390/95 zmieniające rozporządzenie (EWG) nr 1538/91 wprowadzające szczegółowe zasady wykonania rozporządzenia (EWG) nr 1906/90 w sprawie niektórych norm handlowych w odniesieniu do mięsa drobiowego
Dz.U.UE.L.1995.244.60
Akt jednorazowyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 2390/95
z dnia 11 października 1995 r.
zmieniające rozporządzenie (EWG) nr 1538/91 wprowadzające szczegółowe zasady wykonania rozporządzenia (EWG) nr 1906/90 w sprawie niektórych norm handlowych w odniesieniu do mięsa drobiowego
uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,
uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 1906/90 z dnia 26 czerwca 1990 r., w sprawie niektórych norm handlowych w odniesieniu do mięsa drobiowego(1), ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 3204/93(2), w szczególności jego art. 7 i 9,
a także mając na uwadze, co następuje:
rozporządzenie Komisji (EWG) nr 1538/91(3), ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 3239/94(4), ustanawia szczegółowe zasady wykonania norm handlowych w sektorze mięsa drobiowego;
w świetle doświadczeń niektóre definicje dotyczące foie gras oraz prezentacji tusz drobiowych powinny zostać zmienione;
środki przewidziane w niniejszym rozporządzeniu są zgodne z opinią Komitetu Zarządzającego ds. Mięsa Drobiowego i Jaj,
PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:
Sporządzono w Brukseli, dnia 11 października 1995 r.
W imieniu Komisji | |
Franz FISCHLER | |
Członek Komisji |
______
(1) Dz.U. L 173 z 6.7.1990, str. 1.
(2) Dz.U. L 289 z 24.11.1993, str. 3.
(3) Dz.U. L 143 z 7.6.1991, str. 11.
(4) Dz.U. L 338 z 28.12.1994, str. 48.