Dyrektywa 85/327/EWG zmieniająca dyrektywę 77/99/EWG w sprawie problemów zdrowotnych wpływających na handel wewnątrzwspólnotowy produktami mięsnymi
Dz.U.UE.L.1985.168.49
Akt jednorazowyDYREKTYWA RADY
z dnia 12 czerwca 1985 r.
zmieniająca dyrektywę 77/99/EWG w sprawie problemów zdrowotnych wpływających na handel wewnątrzwspólnotowy produktami mięsnymi
(Dz.U.UE L z dnia 28 czerwca 1985 r.)
RADA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,
uwzględniając Traktat ustanawiający Europejską Wspólnotę Gospodarczą, w szczególności jego art. 43 i 100,
uwzględniając wniosek Komisji(1),
uwzględniając opinię Parlamentu Europejskiego(2),
uwzględniając opinię Komitetu Ekonomiczno-Społecznego(3),
a także mając na uwadze, co następuje:
doświadczenie wykazało potrzebę uproszczenia załącznika A rozdział II pkt 16 do dyrektywy 77/99/EWG(4), ostatnio zmienionej dyrektywą 81/476//EWG(5);
załącznik A rozdział II pkt 17 do dyrektywy 77/99/EWG ustanawia w szczególności wymóg posiadania ważnego i corocznie odnawianego świadectwa zdrowia przez każdą osobę pracującą przy świeżym mięsie i produktach mięsnych;
w świetle dotychczasowych doświadczeń niezbędne wydaje się dostosowanie wspomnianego przepisu,
PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DYREKTYWĘ:
Sporządzono w Luksemburgu, dnia 12 czerwca 1985 r.
W imieniu Rady | |
C. DEGAN | |
Przewodniczący |
______
(1) Dz.U. C 179 z 7.7.1984, str. 9.
(2) Dz.U. C 46 z 18.2.1985, str. 94.
(3) Dz.U. C 44 z 15.2.1985, str. 7.
(4) Dz.U. L 26 z 31.1.1977, str. 85.
(5) Dz.U. L 186 z 8.7.1981, str. 20.