Decyzja 2006/100/WE zmieniająca decyzję 2005/7/WE zatwierdzającą metodę klasyfikacji tusz wieprzowych na Cyprze
Dz.U.UE.L.2006.46.38
Akt jednorazowyDECYZJA KOMISJI
z dnia 3 lutego 2006 r.
zmieniająca decyzję 2005/7/WE zatwierdzającą metodę klasyfikacji tusz wieprzowych na Cyprze
(Jedynie tekst w języku greckim jest autentyczny)
(2006/100/WE)
(Dz.U.UE L z dnia 16 lutego 2006 r.)
KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,
uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,
uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 3220/84 z dnia 13 listopada 1984 r. ustanawiające wspólnotową skalę klasyfikacji tusz wieprzowych(1), w szczególności jego art. 5 ust. 2,
a także mając na uwadze, co następuje:
(1) W związku z dostosowaniami technicznymi rząd Cypru skierował do Komisji wniosek o zatwierdzenie nowego wzoru na obliczanie zawartości chudego mięsa w tuszach w ramach istniejącej metody klasyfikacji tusz wieprzowych zatwierdzonej na mocy decyzji Komisji 2005/7/WE(2) oraz przedstawił szczegółowe informacje wymagane na mocy art. 3 rozporządzenia Komisji (EWG) nr 2967/85 z dnia 24 października 1985 r. ustanawiającego szczegółowe zasady stosowania wspólnotowej skali klasyfikacji tusz wieprzowych(3).
(2) Analiza tego wniosku wykazała, że zostały spełnione warunki zatwierdzenia nowego wzoru.
(3) Należy zatem odpowiednio zmienić decyzję 2005/7/WE.
(4) Środki przewidziane w niniejszej decyzji są zgodne z opinią Komitetu Zarządzającego ds. Wieprzowiny,
PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DECYZJĘ:
Sporządzono w Brukseli, dnia 3 lutego 2006 r.
W imieniu Komisji | |
Mariann FISCHER BOEL | |
Członek Komisji |
______
(1) Dz.U. L 301 z 20.11.1984, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 3513/93 (Dz.U. L 320 z 22.12.1993, str. 5).
(2) Dz.U. L 2 z 5.1.2005, str. 19.
(3) Dz.U. L 285 z 25.10.1985, str. 39. Rozporządzenie zmienione rozporządzeniem (WE) nr 3127/94 (Dz.U. L 330 z 21.12.1994, str. 43).