Decyzja 2006/92/WE zastępująca tabele III i IV pkt b) protokołu nr 2

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.2006.44.18

Akt jednorazowy
Wersja od: 1 lutego 2006 r.

DECYZJA NR 1/2006 WSPÓLNEGO KOMITETU WE-SZWAJCARIA
z dnia 31 stycznia 2006 r.
zastępująca tabele III i IV pkt b) protokołu nr 2

(2006/92/WE)

(Dz.U.UE L z dnia 15 lutego 2006 r.)

WSPÓLNY KOMITET,

uwzględniając Umowę między Europejską Wspólnotą Gospodarczą, z jednej strony, a Konfederacją Szwajcarską, z drugiej strony, podpisaną w Brukseli dnia 22 lipca 1972 r., zwaną dalej "Umową", zmienioną umową między Wspólnotą Europejską a Konfederacją Szwajcarską, która zmieniła Umowę w zakresie przepisów mających zastosowanie do przetworzonych produktów rolnych, podpisaną w Luksemburgu w dniu 26 października 2004 r., w szczególności art. 7 Protokołu nr 2 do wymienionej Umowy,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) W celu wprowadzenia w życie Protokołu nr 2 do Umowy Wspólny Komitet ustalił wewnętrzne ceny referencyjne dla umawiających się Stron.

(2) Na rynkach wewnętrznych umawiających się Stron zmieniły się ceny rzeczywiste w odniesieniu do surowców, do których stosuje się środki kompensacyjne.

(3) Należy odpowiednio uaktualnić ceny referencyjne oraz kwoty wymienione w tabelach III i IV pkt b) do Protokołu nr 2,

STANOWI, CO NASTĘPUJE:

Artykuł  1

Tabela III i tabela pod tabelą IV pkt b) Protokołu 2 zostają zastąpione tabelami w załącznikach I i II do niniejszej decyzji.

Artykuł  2

Niniejsza decyzja wchodzi w życie z dniem 1 lutego 2006 r.

Sporządzono w Brukseli, dnia 31 stycznia 2006 r.

W imieniu Wspólnego Komitetu
Bernhard MARFURT
Przewodniczący

ZAŁĄCZNIKI

ZAŁĄCZNIK  I

"TABELA III

Krajowe ceny referencyjne we WE i w Szwajcarii

(CHF za 100 kg netto)
Surowce rolneSzwajcarska cena referencyjnaWspólnotowa cena referencyjnaRóżnica ceny referencyjnej Szwajcaria/Wspólnota
Pszenica zwykła 55,36 17,88 37,48
Pszenica durum 35,39 26,51 8,88
Żyto 48,45 17,82 30,63
Jęczmień 26,48 20,33 6,15
Kukurydza 29,42 20,67 8,75
Mąka z pszenicy zwykłej 99,96 37,36 62,60
Mleko w proszku pełne583,10370,70212,40
Odtłuszczone mleko w proszku456,50315,29141,21
Masło897,00433,29463,71
Cukier biały-- 0,00
Jaja(1)255,00205,5049,50
Świeże ziemniaki 42,00 21,00 21,00
Tłuszcz roślinny(2)390,00160,00230,00
(1) Przeliczone w oparciu o ceny jaj ptasich ciekłych, bez skorupek, pomnożone

przez współczynnik 0,85.

(2) Ceny tłuszczów roślinnych (dla przemysłu piekarniczego i spożywczego) o

zawartości tłuszczu 100 %.".

ZAŁĄCZNIK  II

"TABELA IV

b) kwoty podstawowe dla surowców rolnych uwzględnione przy obliczaniu składników rolnych:

(CHF za 100 kg netto)
Surowce rolneKwota podstawowa stosowana od wejścia

w życie

Kwota podstawowa stosowana 3 lata od wejścia w życie
Pszenica zwykła 34,00 32,00
Pszenica durum 8,00 8,00
Żyto 28,00 26,00
Jęczmień 6,00 5,00
Kukurydza 8,00 7,00
Mąka z pszenicy zwykłej 54,00 51,00
Mleko w proszku pełne 191,00 181,00
Odtłuszczone mleko w proszku 127,00 120,00
Masło 464,00(1) 464,00(1)
Cukier biały Zero Zero
Jaja 36,00 36,00
Świeże ziemniaki 19,00 18,00
Tłuszcz roślinny 207,00 196,00
(1) Uwzględniając świadczenia pomocy w odniesieniu do masła, przyznanej na mocy

rozporządzenia Komisji (WE) nr 2571/97 z dnia 15 grudnia 1997 r., stosowana

kwota podstawowa masła nie jest zmniejszona w porównaniu z różnicą ceny w

tabeli III.".

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.