Wspólny katalog odmian roślin warzywnych - Suplement 2020/2.

Dzienniki UE

Dz.U.UE.C.2020.80.20

Akt nienormatywny
Wersja od: 10 marca 2020 r.

WSPÓLNY KATALOG ODMIAN ROŚLIN WARZYWNYCH
Suplement 2020/2

(2020/C 80/02)

(Dz.U.UE C z dnia 10 marca 2020 r.)

1.
Aby uwzględnić informacje przekazane Komisji przez państwa członkowskie, w niniejszym suplemencie do wersji skonsolidowanej wspólnego katalogu odmian roślin warzywnych 1  wprowadzono niezbędne poprawki.
2.
Informacje w niniejszym suplemencie przedstawione są według takiego samego podziału jak informacje zawarte w wersji skonsolidowanej. W związku z tym można odwoływać się do legendy tego wydania.
3.
Niniejszy suplement obejmuje powiadomienia otrzymane w dniach 1-31 grudnia 2019 r.
4.
Poprawki do wersji skonsolidowanej przedstawione są w kolumnie nr 4 w następujący sposób:
(add.): oznacza nową pozycję wprowadzaną do wspólnego katalogu;
(mod.): oznacza modyfikację istniejącej pozycji. Oznaczenia tej pozycji zawarte w niniejszym suplemencie zastępują oznaczenia zawarte w wersji skonsolidowanej;
(del.): oznacza, iż wskazana pozycja oraz wszystkie odnoszące się do niej oznaczenia zostają usunięte ze wspólnego katalogu.
5.
Niniejszy suplement dotyczy zgłoszonych odmian, do których mają zastosowanie przepisy art. 16 ust. 1 dyrektywy Rady 2002/55/WE 2 .
6.
Jeśli kod podmiotu odpowiedzialnego za zachowanie odmian nie pojawia się w wersji skonsolidowanej, informacje dotyczące jego nazwy oraz adresu można uzyskać od wskazanej w wykazie instytucji danego państwa członkowskiego lub państwa EFTA.

SPIS TREŚCI

1. Allium cepa L

1.1. Allium cepa L. - Grupa Aggregatum - Szalotka

1.2. Allium cepa L. - Grupa Cepa - Cebula, Szalotka Echalion

3. Allium porrum L. - Por

4. Allium sativum L. - Czosnek pospolity

8. Asparagus officinalis L. - Szparag

9. Beta vulgaris L..

9.1. Beta vulgaris L. - Burak ćwikłowy

9.2. Beta vulgaris L. - Burak liściowy

10. Brassica oleracea L..

10.1. Brassica oleracea L. - Jarmuż

10.2. Brassica oleracea L.- Kalafior

10.3. Brassica oleracea L. - Brokuł ..

10.4. Brassica oleracea L. - Kapusta brukselska

10.5. Brassica oleracea L. - Kapusta włoska

10.6. Brassica oleracea L. - Kapusta głowiasta biała

10.7. Brassica oleracea L. - Kapusta głowiasta czerwona

10.8. Brassica oleracea L. - Kalarepa

10.9. Brassica oleracea L. - Grupa kapusty palmowej

10.10. Brassica oleracea L. - Grupa kapusty portugalskiej

11. Brassica rapa L..

11.1. Brassica rapa L. - Kapusta pekińska

11.2. Brassica rapa L. - Rzepa

12. Capsicum annuum L. - Papryka

15. Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum. et Nakai - Kawon (arbuz)

16. Cucumis melo L. - Melon

17. Cucumis sativus L. - Ogórek

17.1. Cucumis sativus L. - Ogórek - sałatkowy

17.2. Cucumis sativus L. - Ogórek - konserwowy

19. Cucurbita pepo L. - Dynia zwyczajna

20. Cynara cardunculus L..

20.1. Cynara cardunculus L. - Karczoch zwyczajny

20.2. Cynara cardunculus L. - Karczoch hiszpański (kard)

23. Lactuca sativa L. - Sałata

24. Solanum lycopersicum L. - Pomidor

28. Pisum sativum L. (partim) - Groch siewny

28.1. Pisum sativum L. (partim) - Groch siewny łuskowy - Pomarszczony

28.2. Pisum sativum L. (partim) - Groch siewny łuskowy - Gładki

28.3. Pisum sativum L. (partim) - Groch siewny cukrowy

29. Raphanus sativus L..

29.1. Raphanus sativus L. - Rzodkiewka

29.2. Raphanus sativus L. - Rzodkiew

32. Solanum melongena L. - Oberżyna

33. Spinacia oleracea L. - Szpinak

35. Vicia faba L. (partim) - Bób

36. Zea mays L. (partim)

36.1. Zea mays L. - Kukurydza cukrowa

36.2. Zea mays L. - Kukurydza pękająca

grafika

1 Wersja skonsolidowana z dnia 30 października 2019 r.: https://ec.europa.eu/food/plant/plant_propagation_material/plant_variety_catalogues_ databases_en.
2 Dz.U. L 193 z 20.7.2002, s. 33.

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.