Rozporządzenie 399/2006 w sprawie Ustanowienie wartości jednostkowych w celu określenia wartości celnej niektórych łatwo psujących się towarów

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.2006.70.3

Akt utracił moc
Wersja od: 9 marca 2006 r.

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 399/2006
z dnia 7 marca 2006 r.
ustanawiające wartości jednostkowe w celu określenia wartości celnej niektórych łatwo psujących się towarów

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 2913/92 z dnia 12 października 1992 r. ustanawiające Wspólnotowy Kodeks Celny(1),

uwzględniając rozporządzenie Komisji (EWG) nr 2454/93(2) ustanawiające przepisy w celu wykonania rozporządzenia Rady (EWG) nr 2913/92, a w szczególności jego art. 173, ust. 1,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Artykuł 173 do 177 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 przewidują, że Komisja okresowo ustala wartości jednostkowe dla produktów wskazanych w klasyfikacji w załączniku 26 do tego rozporządzenia.

(2) Stosowanie zasad i kryteriów określonych w wyżej wymienionych artykułach do elementów przekazanych Komisji zgodnie z art. 173 ust. 2 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 prowadzi do ustanowienia wartości jednostkowych określonych w Załączniku do niniejszego rozporządzenia w stosunku do produktów, o których mowa,

PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:

Artykuł  1

Wartości jednostkowe określone w art. 173 ust. 1 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 ustanawia się zgodnie z tabelą zawartą w Załączniku.

Artykuł  2

Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 10 marca 2006 r.

Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.

Sporządzono w Brukseli, dnia 7 marca 2006 r.

W imieniu Komisji
Günter VERHEUGEN
Wiceprzewodniczący

______

(1) Dz.U. L 302 z 19.10.1992, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 648/2005 (Dz.U. L 117 z 4.5.2005, str. 13).

(2) Dz.U. L 253 z 11.10.1993, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 883/2005 (Dz.U. L 148 z 11.6.2005, str. 5).

ZAŁĄCZNIK

WyszczególnienieLiczba wartości jednostkowych na 100 kg
PozycjaGatunki, Odmiany, Kod CNEUR

LTL

SEK

CYP

LVL

GBP

CZK

MTL

DKK

PLN

EEK

SIT

HUF

SKK

1.10Ziemniaki młode 37,30 21,44 1.063,95 278,34 583,64 9.492,14
0701 90 50 128,79 25,96 16,01 141,80 8.933,73 1.386,13
352,88 25,55
1.30Cebula 32,33 18,58 922,15 241,24 505,85 8.227,02
(inna niż do sadzenia) 111,63 22,50 13,88 122,90 7.743,03 1.201,38
0703 10 19 305,85 22,15
1.40Czosnek 175,09100,63 4.994,141.306,50 2.739,59 44.555,58
0703 20 00 604,56121,86 75,17 665,61 41.934,46 6.506,41
1.656,42119,94
1.50Pory 73,93 42,49 2.108,59 551,62 1.156,69 18.811,90
ex 0703 90 00 255,25 51,45 31,74 281,03 17.705,23 2.747,08
699,36 50,64
1.60Kalafior

0704 10 00

------
1.80Kapusta biała i czerwona 46,87 26,94 1.336,87 349,73 733,36 11.927,01
0704 90 10 161,83 32,62 20,12 178,18 11.225,36 1.741,69
443,40 32,11
1.90Brokuły lub kalarepa
(Brassica oleracea. var.------
italica)------
ex 0704 90 90--
1.100Kapusta pekińska 101,11 58,11 2.883,96 754,46 1.582,03 25.729,46
ex 0704 90 90 349,11 70,37 43,41 384,37 24.215,85 3.757,25
956,53 69,26
1.110Salata glowiasta

0705 11 00

------
1.130Marchew 47,87 27,51 1.365,40 357,20 749,00 12.181,48
ex 0706 10 00 165,29 33,32 20,55 181,98 11.464,86 1.778,85
452,86 32,79
1.140Rzodkiewka 80,59 46,32 2.298,73 601,36 1.260,99 20.508,30
ex 0706 90 90 278,27 56,09 34,60 306,37 19.301,83 2.994,81
762,43 55,21
1.160Groch 363,62208,9710.371,632.713,29 5.689,47 92.531,25
(Pisum sativum)1.255,52253,08 156,101.382,31 87.087,80 13.512,25
0708 10 003.439,99249,08
1.170Fasola
1.170.1- Fasola
(Vigna spp., Phaseolus 120,53 69,27 3.437,79 899,35 1.885,84 30.670,48
spp.) 416,16 83,89 51,74 458,18 28.866,19 4.478,78
ex 0708 20 001.140,22 82,56
1.170.2- Fasola (Phaseolus ssp., 202,00116,09 5.761,651.507,28 3.160,61 51.402,94
vulgaris var. Compressus

Savi)

697,47140,59 86,72 767,90 48.379,00 7.506,32
ex 0708 20 001.910,98138,37
1.180Bób------
ex 0708 90 00
1.190Karczochy------
0709 10 00
1.200Szparagi
1.200.1- zielone 287,72165,35 8.206,752.146,94 4.501,90 73.217,10
ex 0709 20 00 993,45200,26 123,521.093,78 68.909,87 10.691,82
2.721,95197,09
1.200.2- pozostałe 491,72282,5914.025,263.669,10 7.693,71125.127,40
ex 0709 20 001.697,80342,24 211,091.869,26117.766,39 18.272,23
4.651,80336,83
1.210Oberzyny (baklazany) 163,50 93,96 4.663,511.220,00 2.558,22 41.605,85
0709 30 00 564,53113,80 70,19 621,55 39.158,25 6.075,66
1.546,76112,00
1.220Seler naciowy (Apium 61,51 35,35 1.754,39 458,96 962,39 15.651,92
graveolens L., var. dulce) 212,37 42,81 26,41 233,82 14.731,14 2.285,63
ex 0709 40 00 581,88 42,13
1.230Pieprznik jadalny 334,34192,15 9.536,382.494,78 5.231,28 85.079,50
0709 59 101.154,41232,70 143,531.270,99 80.074,43 12.424,07
3.162,96229,02
1.240Papryka słodka 179,16102,97 5.110,311.336,89 2.803,31 45.591,96
0709 60 10 618,62124,70 76,92 681,09 42.909,87 6.657,75
1.694,95122,73
1.250Koper

0709 90 50

------
1.270Słodkie ziemniaki, całe, świeże(przeznaczone do 108,61 62,42 3.098,01 810,46 1.699,45 27.639,13
spożycia przez ludzi) 375,02 75,60 46,63 412,90 26.013,17 4.036,11
0714 20 101.027,53 74,40
2.10Kasztany (Castanea spp.),

świeże

ex 0802 40 00

------
2.30Ananas, świeży 64,85 37,27 1.849,85 483,93 1.014,76 16.503,60
ex 0804 30 00 223,93 45,14 27,84 246,55 15.532,72 2.410,00
613,55 44,43
2.40Awokado, świeże 183,60105,51 5.236,791.369,88 2.872,70 46.720,41
ex 0804 40 00 633,93127,78 78,82 697,95 43.971,94 6.822,54
1.736,90125,77
2.50Guawa, mango, świeże

ex 0804 50

------
2.60Słodkie pomarańcze, świeże:
2.60.1- krwiste i półkrwiste------
ex 0805 10 20------
--
2.60.2- nawele, Naweliny, Nawelaty,

Salustiany, Vernasy,

Valencjany, Maltańskie,

Szamutiasy, Ovalisy,

------
Trovita i Hamliny------
ex 0805 10 20--
2.60.3- Pozostałe------
ex 0805 10 20------
--
2.70Mandarynki (łącznie z tangerinami i satsumas), świeże, klementynki, wilkingi i podobne hybrydy cytrusowe, świeże
2.70.1- klementynki 82,40 47,35 2.350,26 614,84 1.289,26 20.968,05
ex 0805 20 10 284,51 57,35 35,37 313,24 19.734,54 3.061,94
779,52 56,44
2.70.2- monrealesy i satsumas 131,58 75,62 3.753,06 981,82 2.058,78 33.483,16
ex 0805 20 30 454,32 91,58 56,49 500,20 31.513,41 4.889,51
1.244,79 90,13
2.70.3- mandarynki i wilkingi 55,49 31,89 1.582,75 414,06 868,23 14.120,59
ex 0805 20 50 191,60 38,62 23,82 210,95 13.289,90 2.062,02
524,95 38,01
2.70.4- tangeryny i pozostałe 57,91 33,28 1.651,75 432,11 906,09 14.736,21
ex 0805 20 70 199,95 40,30 24,86 220,14 13.869,30 2.151,91
ex 0805 20 90 547,84 39,67
2.85Limy (Citrus aurantifolia), 81,87 47,05 2.335,05 610,86 1.280,92 20.832,34
świeże 282,67 56,98 35,14 311,21 19.606,81 3.042,13
0805 50 90 774,47 56,08
2.90Grejpfruty, świeże
2.90.1- białe 65,73 37,77 1.874,73 490,44 1.028,40 16.725,52
ex 0805 40 00 226,94 45,75 28,22 249,86 15.741,59 2.442,41
621,80 45,02
2.90.2- różowe 81,29 46,72 2.318,65 606,57 1.271,92 20.685,97
ex 0805 40 00 280,68 56,58 34,90 309,03 19.469,05 3.020,75
769,03 55,68
2.100Winogrona stołowe 152,10 87,41 4.338,431.134,96 2.379,89 38.705,65
0806 10 10 525,18105,86 65,30 578,22 36.428,67 5.652,15
1.438,94104,19
2.110Arbuzy 59,49 34,19 1.696,83 443,90 930,82 15.138,42
0807 11 00 205,41 41,41 24,54 226,15 14.247,86 2.210,65
562,79 40,75
2.120Melony (inne niż arbuzy)
2.120.1- amarillo, cuper, honey dew

(w tym cantalene),

onteniente, piel de sapo

(w tym verde liso), rochet,

tendral, futuro

66,18 38,03 1.887,58 493,80 1.035,45 16.840,21
ex 0807 19 00 228,50 46,06 28,41 251,57 15.849,54 2.459,16
626,06 45,33
2.120.2- pozostałe 62,76 36,07 1.790,22 468,33 982,05 15.971,61
ex 0807 19 00 216,71 43,68 26,94 238,60 15.032,03 2.332,32
593,77 42,99
2.140Gruszki
2.140.1- gruszki - Nashi (Pyrus

pyrifolia), gruszki - Ya

(Pyrus bretscheideri)

------
ex 0808 20 50------
--
2.140.2- Pozostałe------
ex 0808 20 50------
--
2.150Morele 149,08 85,68 4.252,211.112,41 2.332,60 37.936,39
0809 10 00 514,74103,76 64,00 566,73 35.704,66 5.539,81
1.410,34102,12
2.160Wiśnie i czereśnie 137,39 78,96 3.918,771.025,18 2.149,69 34.961,63
0809 20 05 474,39 95,62 58,98 522,29 32.904,90 5.105,41
0809 20 951.299,75 94,11
2.170Brzoskwinie 121,07 69,58 3.453,15 903,37 1.894,26 30.807,54
0809 30 90 418,01 84,26 51,97 460,23 28.995,19 4.498,79
1.145,32 82,93
2.180Nektaryny 132,53 76,17 3.780,20 988,92 2.073,67 33.725,32
ex 0809 30 10 457,61 92,24 56,90 503,82 31.741,32 4.924,87
1.253,79 90,78
2.190Śliwki 151,05 86,81 4.308,381.127,10 2.363,41 38.437,57
0809 40 05 521,54105,13 64,85 574,21 36.176,36 5.613,00
1.428,97103,47
2.200Truskawki i poziomki 235,92135,58 6.729,051.760,36 3.691,29 60.033,67
0810 10 00 814,57164,20 101,28 896,84 56.502,00 8.776,66
2.231,84161,60
2.205Maliny 530,81305,0615.140,293.960,80 8.305,37135.075,22
0810 20 101.832,78369,44 227,882.017,87127.128,99 19.724,90
5.021,62363,60
2.210Owoce z gatunku Vaccinium 978,68562,4527.914,897.302,71 15.313,01249.044,70
myrtillus3.379,19681,16 420,153.720,45234.393,86 36.367,75
0810 40 309.258,61670,40
2.220Owoce kiwi (Actinidia 178,63102,66 5.095,061.332,90 2.794,95 45.455,98
chinensis Planch.) 616,77124,33 76,69 679,06 42.781,89 6.637,89
0810 50 001.689,89122,36
2.230Granaty 184,95106,26 5.275,331.380,06 2.893,84 47.064,23
ex 0810 90 95 638,60128,73 79,40 703,09 44.295,52 6.872,74
1.749,68126,69
2.240Khakis (w tym owoce sharon) 161,38 92,75 4.603,141.204,21 2.525,10 41.067,26
ex 0810 90 95 557,22112,32 69,28 613,50 38.651,35 5.997,01
1.526,74110,55
2.250 - Liczi (śliwki chińskie)

ex 0810 90

------

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.