Rozporządzenie 125/2006 ustanawiające wartości jednostkowe w celu określenia wartości celnej niektórych łatwo psujących się towarów

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.2006.22.12

Akt utracił moc
Wersja od: 26 stycznia 2006 r.

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 125/2006
z dnia 24 stycznia 2006 r.
ustanawiające wartości jednostkowe w celu określenia wartości celnej niektórych łatwo psujących się towarów

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 2913/92 z dnia 12 października 1992 r. ustanawiające Wspólnotowy Kodeks Celny(1),

uwzględniając rozporządzenie Komisji (EWG) nr 2454/93(2) ustanawiające przepisy w celu wykonania rozporządzenia Rady (EWG) nr 2913/92, a w szczególności jego art. 173, ust. 1,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Artykuł 173 do 177 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 przewidują, że Komisja okresowo ustala wartości jednostkowe dla produktów wskazanych w klasyfikacji w załączniku 26 do tego rozporządzenia.

(2) Stosowanie zasad i kryteriów określonych w wyżej wymienionych artykułach do elementów przekazanych Komisji zgodnie z art. 173 ust. 2 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 prowadzi do ustanowienia wartości jednostkowych określonych w Załączniku do niniejszego rozporządzenia w stosunku do produktów, o których mowa,

PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:

Artykuł  1

Wartości jednostkowe określone w art. 173 ust. 1 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 ustanawia się zgodnie z tabelą zawartą w Załączniku.

Artykuł  2

Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 27 stycznia 2006 r.

Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.

Sporządzono w Brukseli, dnia 24 stycznia 2006 r.

W imieniu Komisji
Günter VERHEUGEN
Wiceprzewodniczący

______

(1) Dz.U. L 302 z 19.10.1992, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 648/2005 (Dz.U. L 117 z 4.5.2005, str. 13).

(2) Dz.U. L 253 z 11.10.1993, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 883/2005 (Dz.U. L 148 z 11.6.2005, str. 5).

ZAŁĄCZNIK

WyszczególnienieLiczba wartości jednostkowych na 100 kg
PozycjaGatunki, odmiany, kod CNEUR

LTL

SEK

CYP

LVL

GBP

CZK

MTL

DKK

PLN

EEK

SIT

HUF

SKK

1.10Ziemniaki młode 34,72 19,92 993,09 259,08 543,21 8.700,18
0701 90 50 119,87 24,16 14,90 133,25 8.313,78 1.301,03
322,99 23,79
1.30Cebula 23,69 13,59 677,65 176,78 370,67 5.936,71
(inna niż do sadzenia) 81,80 16,49 10,17 90,92 5.673,04 887,78
0703 10 19 220,40 16,23
1.40Czosnek 166,35 95,45 4.758,521.241,39 2.602,86 41.688,04
0703 20 00 574,38115,78 71,42 638,48 39.836,53 6.234,07
1.547,66113,99
1.50Pory 69,23 39,73 1.980,37 516,63 1.083,24 17.349,44
ex 0703 90 00 239,04 48,19 29,72 265,72 16.578,89 2.594,45
644,10 47,44
1.60Kalafior

0704 10 00

------
1.80Kapusta biała i czerwona 48,40 27,77 1.384,48 361,18 757,30 12.129,04
0704 90 10 167,12 33,69 20,78 185,76 11.590,35 1.813,79
450,29 33,17
1.90Brokuły lub kalarepa
(Brassica oleracea. var.------
italica)------
ex 0704 90 90--
1.100Kapusta pekińska 97,22 55,78 2.780,98 725,49 1.521,16 24.363,33
ex 0704 90 90 335,68 67,67 41,74 373,14 23.281,27 3.643,32
904,49 66,62
1.110Sałata głowiasta

0705 11 00

------
1.130Marchew 43,68 25,06 1.249,47 325,96 683,4410.946,21
ex 0706 10 00 150,82 30,40 18,75 167,65 10.460,05 1.636,91
406,38 29,93
1.140Rzodkiewka 73,86 42,38 2.112,76 551,17 1.155,66 18.509,29
ex 0706 90 90 255,02 51,41 31,71 283,48 17.687,23 2.767,90
687,16 50,61
1.160Groch 365,89209,9510.466,162.730,38 5.724,87 91.690,93
(Pisum sativum)1.263,33254,66 157,071.404,31 87.618,62 13.711,56
0708 10 003.404,02250,72
1.170Fasola
1.170.1- Fasola 173,81 99,73 4.971,801.297,03 2.719,52 43.556,46
(Vigna spp., Phaseolus 600,13120,97 74,62 667,10 41.621,97 6.513,48
spp.)1.617,03119,10
ex 0708 20 00
1.170.2- Fasola (Phaseolus ssp., 432,00247,8812.357,363.223,76 6.759,33108.259,20
vulgaris var. Compressus

Savi)

1.491,61300,67 185,461.658,06103.451,04 16.189,20
ex 0708 20 004.019,11296,03
1.180Bób------
ex 0708 90 00
1.190Karczochy------
0709 10 00
1.200Szparagi
1.200.1- zielone 253,33145,36 7.246,471.890,44 3.963,73 63.484,17
ex 0709 20 00 874,69176,32 108,75 972,30 60.664,62 9.493,49
2.356,84173,59
1.200.2- pozostałe 172,09 98,75 4.922,741.284,23 2.692,68 43.126,71
ex 0709 20 00 594,21119,78 73,88 660,51 41.211,30 6.449,22
1.601,07117,93
1.210Oberżyny (bakłażany) 147,5584,66 4.220,671.101,08 2.308,66 36.976,03
0709 30 00 509,46102,69 63,34 566,31 35.333,80 5.529,44
1.372,73101,11
1.220Seler naciowy (Apium 83,59 47,96 2.390,96 623,75 1.307,83 20.946,48
graveolens L., var. dulce) 288,60 58,18 35,88 320,81 20.016,17 3.132,36
ex 0709 40 00 777,64 57,28
1.230Pieprznik jadalny 334,34191,84 9.563,802.494,98 5.231,28 83.785,60
0709 59 101.154,41232,70 143,531.283,23 80.064,40 12.529,39
3.110,53229,11
1.240Papryka słodka 114,81 65,88 3.284,21 856,78 1.796,43 28.772,04
0709 60 10 396,42 79,91 49,29 440,66 27.494,17 4.302,60
1.068,16 78,68
1.250Koper

0709 90 50

------
1.270Słodkie ziemniaki, całe, świeże(przeznaczone do 91,43 52,46 2.615,42 682,31 1.430,61 22.912,96
spożycia przez ludzi) 315,70 63,64 39,25 350,93 21.895,32 3.426,43
0714 20 10 850,64 62,65
2.10Kasztany (Castanea spp.),

świeże

ex 0802 40 00

------
2.30Ananas, świeży 68,81 39,48 1.968,24 513,47 1.076,60 17.243,18
ex 0804 30 00 237,58 47,89 29,54 264,09 16.477,36 2.578,56
640,15 47,15
2.40Awokado, świeże 157,39 90,31 4.502,181.174,52 2.462,64 39.442,31
ex 0804 40 00 543,44109,54 67,57 604,08 37.690,54 5.898,25
1.464,29107,85
2.50Guawa, mango, świeże

ex 0804 50

------
2.60Słodkie pomarańcze, świeże:
2.60.1- krwiste i półkrwiste------
ex 0805 10 20------
--
2.60.2- nawele, Naweliny, Nawelaty,

Salustiany, Vernasy,

Valencjany, Maltańskie,

Szamutiasy, Ovalisy,

------
Trovita i Hamliny------
ex 0805 10 20--
2.60.3- pozostałe------
ex 0805 10 20------
--
2.70Mandarynki (łącznie z tangerinami i satsumas), świeże, klementynki, wilkingi i podobne hybrydy cytrusowe, świeże
2.70.1- klementynki------
ex 0805 20 10------
--
2.70.2- monrealesy i satsumas------
ex 0805 20 30------
--
2.70.3- mandarynki i wilkingi------
ex 0805 20 50------
--
2.70.4- tangeryny i pozostałe ------
ex 0805 20 70------
ex 0805 20 90--
2.85Limy (Citrus aurantifolia), 74,30 42,63 2.125,21 554,42 1.162,47 18.618,38
świeże 256,53 51,71 31,89 285,15 17.791,47 2.784,21
0805 50 90 691,21 50,91
2.90Grejpfruty, świeże
2.90.1- białe 60,18 34,53 1.721,41 449,08 941,59 15.080,73
ex 0805 40 00 207,78 41,88 25,83 230,97 14.410,95 2.255,19
559,87 41,24
2.90.2- różowe 84,88 48,70 2.427,87 633,38 1.328,01 21.269,83
ex 0805 40 00 293,06 59,07 36,44 325,76 20.325,16 3.180,71
789,64 58,16
2.100Winogrona stołowe 161,75 92,81 4.626,901.207,05 2.530,86 40.534,93
0806 10 10 558,50112,58 69,44 620,82 38.734,63 6.061,64
1.504,86110,84
2.110Arbuzy 43,62 25,03 1.247,75 325,51 682,50 10.931,17
0807 11 00 150,61 30,36 18,73 167,42 10.445,68 1.634,66
405,82 29,89
2.120Melony (inne niż arbuzy)
2.120.1- amarillo, cuper, honey dew

(w tym cantalene),

onteniente, piel de sapo

(w tym verde liso), rochet,

tendral, futuro

40,98 23,51 1.172,22 305,80 641,19 10.269,44
ex 0807 19 00 141,49 28,52 17,59 157,28 9.813,34 1.535,70
381,25 28,08
2.120.2- pozostałe 94,56 54,26 2.704,80 705,62 1.479,50 23.695,98
ex 0807 19 00 326,49 65,81 40,59 362,92 22.643,56 3.543,52
879,71 64,80
2.140Gruszki
2.140.1- gruszki - Nashi (Pyrus

pyrifolia), Pears - Ya

(Pyrus bretscheideri)

------
ex 0808 20 50------
--
2.140.2- pozostałe------
ex 0808 20 50------
--
2.150Morele 134,41 77,13 3.844,84 1.003,3 2.103,08 33.683,50
0809 10 00 464,10 93,55 57,70 515,88 32.187,50 5.037,07
1.250,50 92,11
2.160Wiśnie i czereśnie 451,47259,0512.914,223.369,03 7.063,93113.137,66
0809 20 951.558,83314,22 193,811.732,78108.112,83 16.918,73
0809 20 054.200,22309,37
2.170Brzoskwinie 231,56132,87 6.623,711.727,98 3.623,09 58.028,33
0809 30 90 799,52161,16 99,41 888,74 55.451,10 8.677,62
2.154,30158,67
2.180Nektaryny 176,17101,09 5.039,351.314,65 2.756,47 44.148,28
ex 0809 30 10 608,28122,61 75,63 676,16 42.187,50 6.601,98
1.639,00120,72
2.190Śliwki 154,90 88,88 4.430,891.155,92 2.423,65 38.817,74
0809 40 05 534,84107,81 66,50 594,52 37.093,71 5.804,85
1.441,10106,14
2.200Truskawki i poziomki 322,94185,30 9.237,792.409,93 5.052,96 80.929,54
0810 10 001.115,06224,77 138,641.239,49 77.335,18 12.102,29
3.004,50221,30
2.205Maliny 530,81304,5815.183,873.961,13 8.305,40133.021,44
0810 20 101.832,79369,45 227,882.037,31127.113,50 19.892,17
4.938,41363,74
2.210Owoce z gatunku Vaccinium 1.068,17612,9230.555,007.971,11 16.713,23267.683,40
myrtillus3.688,18743,45 458,574.099,74255.794,67 40.029,67
0810 40 309.937,72731,96
2.220Owoce kiwi (Actinidia 158,53 90,96 4.534,741.183,01 2.480,45 39.727,49
chinensis Planch.) 547,37110,34 68,06 608,4537.963,06 5.940,89
0810 50 001.474,88108,63
2.230Granaty 201,31115,51 5.758,471.502,26 3.149,82 50.448,29
ex 0810 90 95 695,08140,11 86,42 772,6548.207,71 7.544,09
1.872,89137,95
2.240Khakis (w tym owoce sharon) 166,13 95,32 4.752,011.239,69 2.599,29 41.630,98
ex 0810 90 95 573,60115,62 71,32 637,6139.782,00 6.225,54
1.545,55113,84
2.250- Liczi (śliwki chińskie)

ex 0810 90

------

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.