Rozporządzenie 1707/2005 ustanawiające wartości jednostkowe w celu określenia wartości celnej niektórych łatwo psujących się towarów

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.2005.274.3

Akt utracił moc
Wersja od: 20 października 2005 r.

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1707/2005
z dnia 18 października 2005 r.
ustanawiające wartości jednostkowe w celu określenia wartości celnej niektórych łatwo psujących się towarów

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 2913/92 z dnia 12 października 1992 r. ustanawiające Wspólnotowy Kodeks Celny(1),

uwzględniając rozporządzenie Komisji (EWG) nr 2454/93(2) ustanawiające przepisy w celu wykonania rozporządzenia Rady (EWG) nr 2913/92, a w szczególności jego art. 173, ust. 1,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Artykuł 173 do 177 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 przewidują, że Komisja okresowo ustala wartości jednostkowe dla produktów wskazanych w klasyfikacji w załączniku 26 do tego rozporządzenia.

(2) Stosowanie zasad i kryteriów określonych w wyżej wymienionych artykułach do elementów przekazanych Komisji zgodnie z art. 173 ust. 2 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 prowadzi do ustanowienia wartości jednostkowych określonych w Załączniku do niniejszego rozporządzenia w stosunku do produktów, o których mowa,

PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:

Artykuł  1

Wartości jednostkowe określone w art. 173 ust. 1 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 ustanawia się zgodnie z tabelą zawartą w Załączniku.

Artykuł  2

Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 21 października 2005 r.

Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.

Sporządzono w Brukseli, dnia 18 października 2005 r.

W imieniu Komisji
Günter VERHEUGEN
Wiceprzewodniczący

______

(1) Dz.U. L 302 z 19.10.1992, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 648/2005 (Dz.U. L 117 z 4.5.2005, str. 13).

(2) Dz.U. L 253 z 11.10.1993, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 883/2005 (Dz.U. L 148 z 11.6.2005, str. 5).

ZAŁĄCZNIK

WyszczególnienieLiczba wartości jednostkowych na 100 kg
PozycjaGatunki, Odmiany, Kod CNEUR

LTL

SEK

CYP

LVL

GBP

CZK

MTL

DKK

PLN

EEK

SIT

HUF

SKK

1.10Ziemniaki młode------
0701 90 50------
--
1.30Cebula 27,09 15,53 803,98 202,20 423,92 6.867,71
(inna niż do sadzenia) 93,55 18,88 11,63 106,54 6.489,21 1.054,62
0703 10 19 255,68 18,57
1.40Czosnek 143,44 82,21 4.256,55 1.070,53 2.244,40 36.360,08
0703 20 00 495,28 99,97 61,58 564,06 34.356,18 5.583,54
1.353,66 98,32
1.50Pory 62,17 35,63 1.844,83 463,98 972,75 15.758,85
ex 0703 90 00 214,66 43,33 26,69 244,47 14.890,34 2.419,97
586,69 42,61
1.60Kalafior

0704 10 00

------
1.80Kapusta biała i czerwona 47,92 27,46 1.421,98 357,63 749,79 12.146,76
0704 90 10 165,46 33,40 20,57 188,44 11.477,32 1.865,29
452,22 32,84
1.90Brokuly lub kalarepa
(Brassica oleracea. var.------
italica)------
ex 0704 90 90--
1.100Kapusta pekińska 104,01 59,61 3.086,39 776,24 1.627,40 26.364,45
ex 0704 90 90 359,13 72,48 44,65 409,00 24.911,44 4.048,59
981,53 71,29
1.110Salata glowiasta

0705 11 00

------
1.130Marchew 30,30 17,36 899,12 226,13 474,09 7.680,44
ex 0706 10 00 104,62 21,12 13,01 119,15 7.257,15 1.179,43
285,94 20,77
1.140Rzodkiewka 52,35 30,00 1.553,43 390,69 819,10 13.269,68
ex 0706 90 90 180,75 36,48 22,47 205,86 12.538,35 2.037,72
494,02 35,88
1.160Groch 469,07 268,8213.919,19 3.500,72 7.339,36118.899,94
(Pisum sativum) 1.619,61 326,90 201,37 1.844,53112.347,03 18.258,56
0708 10 00 4.426,57 321,50
1.170Fasola
1.170.1- Fasola
(Vigna spp., Phaseolus 96,32 55,20 2.858,21 718,85 1.507,08 24.415,24
spp.) 332,57 67,13 41,35 378,76 23.069,65 3.749,26
ex 0708 20 00 908,96 66,02
1.170.2- Fasola (Phaseolus ssp., 151,09 86,59 4.483,44 1.127,60 2.364,04 38.298,29
vulgaris var. Compressus

Savi)

521,68 105,29 64,86 594,13 36.187,57 5.881,18
ex 0708 20 00 1.425,82 103,56
1.180Bób------
ex 0708 90 00
1.190Karczochy------
0709 10 00
1.200Szparagi
1.200.1- zielone 245,47 140,68 7.284,19 1.832,00 3.840,83 62.222,70
ex 0709 20 00 847,57 171,07 105,38 965,28 58.793,43 9.555,07
2.316,51 168,25
1.200.2- pozostałe 416,59 238,7512.361,81 3.109,03 6.518,17105.596,50
ex 0709 20 00 1.438,39 290,32 178,84 1.638,15 99.776,78 16.215,65
3.931,29 285,53
1.210Oberzyny (baklazany) 95,74 54,87 2.840,98 714,51 1.498,00 24.268,07
0709 30 00 330,57 66,72 41,10 376,48 22.930,59 3.726,66
903,49 65,62
1.220Seler naciowy (Apium 138,52 79,39 4.110,44 1.033,79 2.167,37 35.112,05
graveolens L., var. dulce) 478,28 96,53 59,47 544,70 33.176,93 5.391,89
ex 0709 40 00 1.307,20 94,94
1.230Pieprznik jadalny 334,34 191,61 9.921,21 2.495,21 5.231,28 84.748,50
0709 59 10 1.154,41 233,00 143,53 1.314,73 80.077,77 13.014,18
3.155,13 229,16
1.240Papryka słodka 102,83 58,93 3.051,29 767,41 1.608,89 26.064,56
0709 60 10 355,04 71,66 44,14 404,35 24.628,07 4.002,54
970,37 70,48
1.250Koper

0709 90 50

------
1.270Słodkie ziemniaki, całe, świeże(przeznaczone do 90,44 51,83 2.683,72 674,96 1.415,08 22.924,76
spożycia przez ludzi) 312,27 63,03 38,83 355,64 21.661,31 3.520,38
0714 20 10 853,47 61,99
2.10Kasztany (Castanea spp.),

świeze

ex 0802 40 00

------
2.30Ananas, świeży 56,15 32,18 1.666,16 419,04 878,54 14.232,62
ex 0804 30 00 193,87 39,13 24,10 220,79 13.448,22 2.185,60
529,87 38,48
2.40Awokado, świeże 134,06 76,83 3.978,15 1.000,52 2.097,61 33.982,01
ex 0804 40 00 462,89 93,43 57,55 527,17 32.109,17 5.218,36
1.265,13 91,89
2.50Guawa, mango, świeże

ex 0804 50

------
2.60Słodkie pomarańcze, świeże:
2.60.1- Krwiste i półkrwiste 44,39 25,44 1.317,23 331,29 694,55 11.251,98
ex 0805 10 20 153,27 30,94 19,06 174,55 10.631,85 1.727,88
418,90 30,42
2.60.2- Nawele, Naweliny, Nawelaty,

Salustiany, Vernasy,

Valencjany, Maltańskie,

Szamutiasy, Ovalisy,

44,68 25,61 1.325,84 333,45 699,09 11.325,56
Trovita i Hamliny 154,27 31,14 19,18 175,70 10.701,38 1.739,18
ex 0805 10 20 421,64 30,62
2.60.3- Pozostałe 46,11 26,43 1.368,27 344,12 721,46 11.687,96
ex 0805 10 20 159,21 32,13 19,80 181,32 11.043,81 1.794,83
435,14 31,60
2.70Mandarynki (łącznie z tangerinami i satsumas), świeże, klementynki, wilkingi i podobne hybrydy cytrusowe, świeże
2.70.1- Klementynki 46,01 26,37 1.365,30 343,38 719,90 11.662,61
ex 0805 20 10 158,86 32,06 19,75 180,93 11.019,86 1.790,94
434,19 31,54
2.70.2- Monrealesy i satsumas 94,45 54,13 2.802,71 704,89 1.477,82 23.941,19
ex 0805 20 30 326,12 65,82 40,55 371,41 22.621,72 3.676,47
891,32 64,74
2.70.3- Mandarynki i wilkingi 87,77 50,30 2.604,49 655,04 1.373,30 22.247,94
ex 0805 20 50 303,05 61,17 37,68 345,14 21.021,79 3.416,45
828,28 60,16
2.70.4- Tangeryny i pozostałe 61,87 35,46 1.835,86 461,72 968,02 15.682,20
ex 0805 20 70 213,62 43,12 26,56 243,28 14.817,91 2.408,20
ex 0805 20 90 583,84 42,40
2.85Limy (Citrus aurantifolia), 73,10 41,89 2.169,11 545,54 1.143,73 18.528,86
świeże 252,39 50,94 31,38 287,44 17.507,68 2.845,34
0805 50 90 689,82 50,10
2.90Grejpfruty, świeże
2.90.1- białe 72,17 41,36 2.141,63 538,63 1.129,24 18.294,11
ex 0805 40 00 249,19 50,30 30,98 283,80 17.285,87 2.809,29
681,08 49,47
2.90.2- różowe 67,62 38,75 2.006,61 504,67 1.058,05 17.140,77
ex 0805 40 00 233,48 47,13 29,03 265,91 16.196,10 2.632,18
638,14 46,35
2.100Winogrona stołowe------
0806 10 10------
--
2.110Arbuzy 55,77 31,96 1.654,92 416,22 872,61 14.136,58
0807 11 00 192,56 38,87 23,94 219,30 13.357,47 2.170,85
526,30 38,22
2.120Melony (inne niż arbuzy)
2.120.1- Amarillo, cuper, honey dew

(w tym cantalene),

onteniente, piel de sapo

(w tym verde liso), rochet,

tendral, futuro

56,94 32,63 1.689,57 424,93 890,88 14.432,57
ex 0807 19 00 196,59 39,68 24,44 223,90 13.637,15 2.216,30
537,32 39,03
2.120.2- Pozostałe 104,32 59,79 3.095,56 778,54 1.632,23 26.442,73
ex 0807 19 00 360,19 72,70 44,78 410,21 24.985,40 4.060,61
984,45 71,50
2.140Gruszki
2.140.1- Gruszki - Nashi (Pyrus

pyrifolia), Pears - Ya

(Pyrus bretscheideri)

------
ex 0808 20 50------
--
2.140.2- Pozostałe------
ex 0808 20 50------
--
2.150Morele 116,20 66,59 3.448,12 867,21 1.818,13 29.454,38
0809 10 00 401,22 80,98 49,88 456,93 27.831,06 4.523,09
1.096,57 79,64
2.160Wiśnie i czereśnie 473,31 271,2514.045,00 3.532,36 7.405,69119.974,62
0809 20 95 1.634,24 329,85 203,19 1.861,20113.362,48 18.423,59
0809 20 05 4.466,58 324,41
2.170Brzoskwinie 89,29 51,17 2.649,62 666,39 1.397,10 22.633,46
0809 30 90 308,30 62,23 38,33 351,12 21.386,06 3.475,65
842,63 61,20
2.180Nektaryny 143,55 82,27 4.259,70 1.071,33 2.246,07 36.387,05
ex 0809 30 10 495,65 100,04 61,63 564,48 34.381,66 5.587,68
1.354,67 98,39
2.190Śliwki 81,11 46,48 2.406,78 605,31 1.269,06 20.559,10
0809 40 05 280,05 56,52 34,82 318,94 19.426,03 3.157,11
765,40 55,59
2.200Truskawki i poziomki 281,43 161,29 8.351,15 2.100,34 4.403,42 71.336,88
0810 10 00 971,72 196,13 120,82 1.106,67 67.405,30 10.954,66
2.655,83 192,89
2.205Maliny 304,95 174,77 9.049,09 2.275,87 4.771,43 77.298,73
0810 20 10 1.052,93 212,52 130,92 1.199,15 73.038,5711.870,18
2.877,78 209,01
2.210Owoce z gatunku Vaccinium 1.455,44 834,1143.188,7310.862,09 22.772,69368.924,93
myrtillus 5.025,341.014,30 624,82 5.723,23348.592,43 56.653,00
0810 40 3013.734,84 997,56
2.220Owoce kiwi (Actinidia 148,22 84,94 4.398,17 1.106,15 2.319,08 37.569,87
chinensis Planch.) 511,76 103,29 63,63 582,83 35.499,29 5.769,32
0810 50 00 1.398,70 101,59
2.230Granaty 108,39 62,12 3.216,36 808,93 1.695,93 27.474,70
ex 0810 90 95 374,25 75,54 46,53 426,22 25.960,49 4.219,08
1.022,87 74,29
2.240Khakis (w tym owoce sharon) 257,38 147,50 7.637,36 1.920,82 4.027,05 65.239,57
ex 0810 90 95 888,67 179,37 110,49 1.012,08 61.644,03 10.018,35
2.428,83 176,41
2.250 - Liczi (śliwki chińskie)

ex 0810 90

-----

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.