Rozporządzenie 1628/2005 ustanawiające wartości jednostkowe w celu określenia wartości celnej niektórych łatwo psujących się towarów

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.2005.260.3

Akt utracił moc
Wersja od: 6 października 2005 r.

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1628/2005
z dnia 4 października 2005 r.
ustanawiające wartości jednostkowe w celu określenia wartości celnej niektórych łatwo psujących się towarów

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 2913/92 z dnia 12 października 1992 r. ustanawiające Wspólnotowy Kodeks Celny(1),

uwzględniając rozporządzenie Komisji (EWG) nr 2454/93(2) ustanawiające przepisy w celu wykonania rozporządzenia Rady (EWG) nr 2913/92, a w szczególności jego art. 173, ust. 1,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Artykuł 173 do 177 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 przewidują, że Komisja okresowo ustala wartości jednostkowe dla produktów wskazanych w klasyfikacji w załączniku 26 do tego rozporządzenia.

(2) Stosowanie zasad i kryteriów określonych w wyżej wymienionych artykułach do elementów przekazanych Komisji zgodnie z art. 173 ust. 2 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 prowadzi do ustanowienia wartości jednostkowych określonych w Załączniku do niniejszego rozporządzenia w stosunku do produktów, o których mowa,

PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:

Artykuł  1

Wartości jednostkowe określone w art. 173 ust. 1 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 ustanawia się zgodnie z tabelą zawartą w Załączniku.

Artykuł  2

Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 7 października 2005 r.

Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.

Sporządzono w Brukseli, dnia 4 października 2005 r.

W imieniu Komisji
Günter VERHEUGEN
Wiceprzewodniczący

______

(1) Dz.U. L 302 z 19.10.1992, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 2700/2000 (Dz.U. L 311 z 12.12.2000, str. 17).

(2) Dz.U. L 253 z 11.10.1993, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem Komisji (WE) nr 2286/2003 (Dz.U. L 343 z 31.12.2003, str. 1).

ZAŁĄCZNIK

WyszczególnienieLiczba wartości jednostkowych na 100 kg
PozycjaGatunki, Odmiany, Kod CNEUR

LTL

SEK

CYP

LVL

GBP

CZK

MTL

DKK

PLN

EEK

SIT

HUF

SKK

1.10Ziemniaki młode

0701 90 50

------
------
--
1.30Cebula

(inna niż do sadzenia)

0703 10 19

34,92 20,02 1.031,99 260,59 546,38 8.716,38
120,57 24,30 14,99 136,83 8.364,04 1.354,55
325,69 23,81
1.40Czosnek

0703 20 00

163,60 93,77 4.834,81 1.220,83 2.559,75 40.835,67
564,87 113,86 70,23 641,06 39.184,97 6.345,96
1.525,83 111,57
1.50Pory

ex 0703 90 00

62,17 35,64 1.837,31 463,94 972,75 15.518,25
214,66 43,27 26,69 243,61 14.890,96 2.411,57
579,84 42,40
1.60Kalafior

0704 10 00

------
1.80Kapusta biała

i czerwona

0704 90 10

47,52 27,24 1.404,36 354,61 743,53 11.861,47
164,08 33,07 20,40 186,21 11.381,99 1.843,30
443,20 32,41
1.90Brokuly lub kalarepa (Brassica oleracea. var. italica)------
ex 0704 90 90------
--
1.100Kapusta pekińska

ex 0704 90 90

104,01 59,62 3.073,81 776,16 1.627,40 25.961,94
359,13 72,39 44,65 407,56 24.912,48 4.034,55
970,07 70,93
1.110Salata glowiasta

0705 11 00

------
1.130Marchew

ex 0706 10 00

30,30 17,37 895,46 226,11 474,09 7.563,18
104,62 21,09 13,01 118,73 7.257,46 1.175,34
282,60 20,66
1.140Rzodkiewka

ex 0706 90 90

52,35 30,01 1.547,10 390,66 819,10 13.067,08
180,75 36,44 22,47 205,13 12.538,87 2.030,66
488,25 35,70
1.160Groch (Pisum sativum)

0708 10 00

427,09 244,8112.621,87 3.187,14 6.682,55106.606,61
1.474,67 297,26 183,35 1.673,56102.297,24 16.566,93
3.983,37 291,26
1.170Fasola
1.170.1- Fasola (Vigna

spp., Phaseolus spp.)

133,28 76,40 3.938,95 994,62 2.085,45 33.269,09
ex 0708 20 00 460,20 92,77 57,22 522,27 31.924,26 5.170,10
1.243,10 90,89
1.170.2- Fasola

(Phaseolus ssp.,

vulgaris var.

Compressus Savi)

151,09 86,60 4.465,16 1.127,49 2.364,04 37.713,57
ex 0708 20 00 521,68 105,16 64,86 592,05 36.189,08 5.860,78
1.409,17 103,04
1.180Bób

ex 0708 90 00

------
1.190Karczochy

0709 10 00

------
1.200Szparagi
1.200.1- zielone

ex 0709 20 00

263,59 151,09 7.789,81 1.967,00 4.124,25 65.794,13
910,12 183,46 113,16 1.032,87 63.134,53 10.224,57
2.458,40 179,75
1.200.2- pozostałe

ex 0709 20 00

424,61 243,3912.548,48 3.168,61 6.643,70105.986,78
1.466,09 295,53 182,28 1.663,83101.702,47 16.470,60
3.960,21 289,56
1.210Oberzyny (baklazany)

0709 30 00

101,29 58,06 2.993,39 755,86 1.584,83 25.282,72
349,73 70,50 43,48 396,90 24.260,72 3.929,00
944,69 69,07
1.220Seler naciowy (Apium graveolens L., var. dulce) 138,52 79,40 4.093,68 1.033,69 2.167,37 34.575,98
ex 0709 40 00 478,28 96,41 59,47 542,79 33.178,31 5.373,19
1.291,93 94,46
1.230Pieprznik jadalny 0709 59 10 334,34 191,64 9.880,75 2.494,98 5.231,98 83.454,61
1.154,41 232,70 143,53 1.310,11 80.081,12 12.969,05
3.118,29 228,00
1.240Papryka słodka

0709 60 10

103,56 59,36 3.060,46 772,79 1.620,34 25.849,21
357,57 72,08 44,46 405,79 24.804,31 4.017,03
965,86 70,62
1.250Koper

0709 90 50

------
1.270Słodkie ziemniaki, całe, świeże (przeznaczone do spożycia przez ludzi)

0714 20 10

102,86 58,96 3.039,86 767,59 1.609,43 25.675,23
355,16 71,59 44,16 403,06 24.637,36 3.989,99
959,36 70,15
2.10Kasztany

(Castanea spp.),

świeze

ex 0802 40 00

------
2.30Ananas, świeży

ex 0804 30 00

119,08 68,25 3.519,02 888,59 1.863,12 29.722,31
411,14 82,88 51,12 466,60 28.520,84 4.618,92
1.110,58 81,20
2.40Awokado, świeże

ex 0804 40 00

139,84 80,16 4.132,78 1.043,57 2.188,07 34.906,24
482,85 97,33 60,03 547,98 33.495,22 5.424,51
1.304,27 95,37
2.50Guawa, mango, świeże

ex 0804 50

------
2.60Słodkie pomarańcze, świeże:
2.60.1- Krwiste i półkrwiste

ex 0805 10 20

55,08 31,57 1.627,78 411,03 861,81 13.748,52
190,18 38,34 23,65 215,83 13.192,76 2.136,55
513,71 37,56
2.60.2- Nawele, Naweliny,

Nawelaty,

Salustiany,

Vernasy,

Valencjany,

Maltańskie,

Szamutiasy,

Ovalisy,

Trovita i

Hamliny

45,37 26,01 1.340,90 338,59 709,93 11.325,45
ex 0805 10 20 156,66 31,58 19,48 177,79 10.867,65 1.760,00
423,18 30,94
2.60.3- Pozostałe

ex 0805 10 20

44,42 25,46 1.312,74 331,48 695,02 11.087,68
153,37 30,92 19,07 174,06 10.639,48 1.723,05
414,29 30,29
2.70Mandarynki (łącznie z tangerinami i satsumas), świeże, klementynki, wilkingi i podobne hybrydy cytrusowe, świeże
2.70.1- Klementynki

ex 0805 20 10

46,01 26,37 1.359,73 343,35 719,90 11.484,56
158,86 30,02 19,75 180,29 11.020,32 1.784,73
429,12 31,38
2.70.2- Monrealesy i satsumas

ex 0805 20 30

94,45 54,14 2.791,28 704,82 1.477,82 23.575,66
326,12 65,74 40,55 370,10 22.622,66 3.663,72
880,91 64,41
2.70.3- Mandarynki i wilkingi

ex 0805 20 50

87,77 50,31 2.593,84 654,97 1.373,29 21.908,07
303,05 61,09 37,68 343,92 21.022,48 3.404,57
818,60 59,85
2.70.4- Tangeryny i

pozostałe

ex 0805 20 70

71,45 40,96 2.111,67 533,22 1.118,01 17.835,56
ex 0805 20 90 246,72 49,73 30,68 279,99 17.114,59 2.771,69
666,43 48,73
2.85Limy (Citrus aurantifolia), świeże

0805 50 90

68,19 39,08 2.015,08 508,83 1.066,87 17.019,73
235,43 47,46 29,27 267,18 16.331,74 2.644,91
635,94 46,50
2.90Grejpfruty, świeże
2.90.1- białe

ex 0805 40 00

29,71 17,03 878,09 221,73 464,90 7.416,49
102,59 20,68 12,76 116,43 7.116,69 1.152,54
277,12 20,26
2.90.2- różowe

ex 0805 40 00

65,99 37,83 1.950,24 492,45 1.032,54 16.472,06
227,85 45,93 28,33 258,59 15.806,21 2.559,80
615,48 45,00
2.100Winogrona stołowe

0806 10 10

------
------
--
2.110Arbuzy

0807 11 00

59,86 34,31 1.769,04 446,70 936,61 14.941,65
206,68 41,66 25,70 234,56 14.337,67 2.321,97
558,30 40,82
2.120Melony (inne niż arbuzy)
2.120.1- Amarillo, cuper,

honey dew

(w tym cantalene),

onteniente,

piel de sapo

(w tym verde liso),

rochet, tendral, futuro

68,80 39,44 2.033,27 513,421.076,5017.173,34
ex 0807 19 00 237,56 47,89 29,54 269,60 16.479,14 2.668,78
641,68 46,92
2.120.2- Pozostałe

ex 0807 19 00

125,56 71,97 3.710,70 936,70 1.964,99 31.341,28
433,54 87,39 53,90 492,01 30.074,37 4.870,51
1.171,07 85,63
2.140Gruszki
2.140.1- Gruszki - Nashi

(Pyrus pyrifolia),

Pears - Ya

(Pyrus bretscheideri)

------
ex 0808 20 50------
--
2.140.2- Pozostałe------
ex 0808 20 50------
--
2.150Morele

0809 10 00

116,20 66,61 3.434,06 867,13 1.818,13 29.004,68
401,22 80,88 49,88 455,33 27.832,22 4.507,40
1.083,76 79,24
2.160Wiśnie i czereśnie

0809 20 95

473,31 271,3013.987,73 3.532,03 7.405,69118.142,91
0809 20 05 1.634,24 329,42 203,19 1.854,67113.367,21 18.359,69
4.414,42 322,77
2.170Brzoskwinie

0809 30 90

100,40 57,55 2.967,12 749,22 1.570,92 25.060,84
346,66 69,88 43,10 393,42 24.047,81 3.894,52
936,40 68,47
2.180Nektaryny

ex 0809 30 10

100,40 57,55 2.967,12 749,22 1.570,92 25.060,84
346,66 69,88 43,10 393,42 24.047,81 3.894,52
936,40 68,47
2.190Śliwki

0809 40 05

96,00 55,03 2.837,21 716,42 1.502,14 23.963,58
331,48 66,82 41,21 376,19 22.994,90 3.724,00
895,40 65,47
2.200Truskawki i poziomki

0810 10 00

281,43 161,32 8 317,10 2 100,14 4 403,42 70.247,74
971,72 195,88 120,82 1 102,78 67.408,11 10.916,67
2.624,81 191,92
2.205Maliny

0810 20 10

304,95 174,80 9 012,19 2 275,66 4 771,43 76.118,57
1 052,93 212,25 130,92 1 194,95 73.041,62 11.829,01
2 844,18 207,96
2.210Owoce z gatunku Vaccinium myrtillus 1 455,44 834,2643.012,6210.861,08 22.772,69363.292,38
0810 40 30 5 025,341012,99 624,82 5 703,14348.606,99 56.456,52
13.574,45 992,54
2.220Owoce kiwi (Actinidia chinensis Planch.) 152,26 87,27 4 499,64 1 136,20 2 382,30 38.004,79
0810 50 00 525,71 105,97 65,36 596,62 36.468,52 5 906,04
1 420,05 103,83
2.230Granaty

ex 0810 90 95

143,09 82,02 4 228,74 1 067,79 2 238,87 35.716,69
494,06 99,59 61,43 560,70 34.272,92 5 550,46
1 334,56 97,58
2.240Khakis (w tym owoce sharon) 305,27 174,98 9 021,59 2 278,03 4 776,41 76.197,97
ex 0810 90 95 1 054,03 212,47 131,05 1 196,19 73.117,82 11.841,35
2 847,14 208,18
2.250Liczi

(śliwki chińskie)

ex 0810 90

------

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.