Rozporządzenie 1287/2004 ustanawiające wartości jednostkowe w celu określenia wartości celnej niektórych łatwo psujących się towarów

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.2004.243.4

Akt utracił moc
Wersja od: 15 lipca 2004 r.

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1287/2004
z dnia 13 lipca 2004 r.
ustanawiające wartości jednostkowe w celu określenia wartości celnej niektórych łatwo psujących się towarów

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 2913/92 z dnia 12 października 1992 ustanawiające Wspólnotowy Kodeks Celny (1),

uwzględniając rozporządzenie Komisji (EWG) nr 2454/93 z dnia 2 lipca 1993 ustanawiające przepisy w celu wykonania rozporządzenia Rady (EWG) nr 2913/92 (2), a w szczególności jego art. 173, ust. 1,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Art. 173 do 177 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 przewidują, że Komisja okresowo ustala wartości jednostkowe dla produktów wskazanych w klasyfikacji w załączniku 26 do tego rozporządzenia.

(2) Stosowanie zasad i kryteriów określonych w wyżej wymienionych artykułach do elementów przekazanych Komisji zgodnie z art. 173 ust. 2 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 prowadzi do ustanowienia wartości jednostkowych określonych w Załączniku do niniejszego rozporządzenia w stosunku do produktów, o których mowa,

PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:

Artykuł  1

Wartości jednostkowe określone w art. 173 ust. 1 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 ustanawia się zgodnie z tabelą zawartą w Załączniku.

Artykuł 2

Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 16 lipca 2004 r.

Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.

Sporządzono w Brukseli, dnia 13 lipca 2004 r.

W imieniu Komisji
Erkki LIIKANEN
Członek Komisji

______

(1) Dz.U. L 302 z 19.10.1992, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 2700/2000 (Dz.U. L 311 z 12.12.2000, str. 17).

(2) Dz.U. L 253 z 11.10.1993, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem Komisji (WE) nr 2286/2003 (Dz.U. L 343 z 31.12.2003, str. 1).

ZAŁĄCZNIK 

PozycjaWyszczególnienieLiczba wartości jednostkowych na 100 kg
Gatunki, Odmiany, Kod CNEUR

LTL

SEK

CYP

LVL

GBP

CZK

MTL

DKK

PLN

EEK

SIT

HUF

SKK

1.10Ziemniaki młode - - - - - -
0701 90 50 - - - - - -
- -
1.30Cebula (inna niż do sadzenia) 34,09 19,83 1.073,58 253,45 533,42 8.580,91
0703 10 19 117,71 22,57 14,54 154,25 8.175,90 1.360,09
313,12 22,79
1.40Czosnek 118,09 68,71 3.718,84 877,95 1.847,74 29.723,83
0703 20 00 407,75 78,19 50,38 534,32 28.320,90 4.711,29
1.084,62 78,93
1.50Pory 45,21 26,30 1.423,71 336,11 707,38 11.379,36
ex 0703 90 00 156,10 29,93 19,29 204,56 10.842,26 1.803,65
415,23 30,22
1.60Kalafior------
0704 10 00
1.80Kapusta biała i czerwona 32,49 18,90 1.023,14 241,54 508,36 8.177,73
0704 90 10 112,18 21,51 13,86 147,00 7.791,75 1.296,19
298,40 21,71
1.90Brokuly lub kalarepa (Brassica oleracea. var. italica) 61,43 35,74 1.934,49 456,70 961,17 15.461,93
ex 0704 90 90 212,11 40,67 26,21 277,95 14.732,14 2.450,75
564,20 41,06
1.100Kapusta pekińska 75,36 43,84 2.373,16 560,26 1.179,13 18.968,11
ex 0704 90 90 260,20 49,90 32,15 340,97 18.072,84 3.006,49
692,14 50,37
1.110Salata glowiasta------
0705 11 00
1.130Marchew 26,74 15,56 842,07 198,80 418,39 6.730,46
ex 0706 10 00 92,33 17,70 11,41 120,99 6.412,79 1.066,79
245,59 17,87
1.140Rzodkiewka 44,01 25,61 1.385,92 327,19 688,61 11.077,32
ex 0706 90 90 151,96 29,14 18,77 199,13 10.554,48 1.755,78
404,21 29,41
1.160Groch (Pisum sativum) 345,68 201,1210.885,93 2.569,95 5.408,78 87.008,61
0708 10 00 1.193,58 228,88 147,47 1.564,08 82.901,89 13.791,06
3.174,93 231,04
1.170Fasola
1.170.1- Fasola (Vigna spp.,

Phaseolus spp.)

99,53 57,91 3.134,31 739,95 1.557,31 25.051,80
ex 0708 20 00 343,66 65,90 42,46 450,34 23.869,38 3.970,77
914,14 66,52
1.170.2- Fasola (Phaseolus ssp., 126,14 73,39 3.972,27 937,78 1.973,66 31.749,44
vulgaris var. Compressus

Savi)

435,54 83,52 53,81 570,73 30.250,89 5.032,36
ex 0708 20 00 1.158,53 84,31
1.180Bób------
ex 0708 90 00
1.190Karczochy------
0709 10 00
1.200Szparagi
1.200.1- zielone 271,28 157,83 8.543,01 2.016,84 4.244,68 68.282,23
ex 0709 20 00 936,69 179,62 115,73 1.227,45 65.059,38 10.822,88
2.491,61 181,31
1.200.2- pozostałe 509,00 296,1416.028,92 3.784,11 7.964,12128.115,30
ex 0709 20 00 1.757,48 337,01 217,14 2.303,02122.068,38 20.306,56
4.674,91 340,19
1.210Oberzyny (baklazany) 85,28 49,62 2.685,58 634,01 1.334,36 21.465,23
0709 30 00 294,46 56,46 36,38 385,86 20.452,09 3.402,29
783,26 57,00
1.220Seler naciowy (Apium

graveolens L., var. dulce)

83,53 48,60 2.630,60 621,03 1.307,04 21.025,76
ex 0709 40 00 288,43 55,31 35,64 377,96 20.033,36 3.332,63
767,23 55,83
1.230Pieprznik jadalny 553,21 321,8617.421,14 4.112,78 8.655,86139.242,96
0709 59 10 1.910,12 366,28 236,00 2.503,05132.670,82 22.070,31
5.080,96 369,74
1.240Papryka słodka 130,97 76,20 4.124,31 973,67 2.049,20 32.964,60
0709 60 10 452,21 86,71 55,87 592,58 31.408,70 5.224,96
1.202,87 87,53
1.250Koper------
0709 90 50
1.270Słodkie ziemniaki, całe,

świeże (przeznaczone do

101,24 58,90 3.188,15 752,66 1.584,06 25.482,13
spożycia przez ludzi) 349,56 67,03 43,19 458,07 24.279,40 4.038,97
0714 20 10 929,84 67,66
2.10Kasztany (Castanea spp.),

świeze

------
ex 0802 40 00
2.30Ananas, świeży 68,69 39,96 2.163,03 510,65 1.074,72 17.288,54
ex 0804 30 00 237,16 45,48 29,30 310,78 16.472,54 2.740,27
630,86 45,91
2.40Awokado, świeże 132,24 76,94 4.164,40 983,13 2.069,12 33.285,08
ex 0804 40 00 456,60 87,56 56,41 598,34 31.714,06 5.275,76
1.214,57 88,38
2.50Guawa, mango, świeże------
ex 0804 50
2.60Słodkie pomarańcze, świeże:
2.60.1- Krwiste i półkrwiste 48,60 28,28 1.530,46 361,31 760,42 12.232,62
0805 10 10 167,81 32,18 20,73 219,90 11.655,25 1.938,90
446,37 32,48
2.60.2- Nawele, Naweliny, Nawelaty,

Salustiany, Vernasy,

Valencjany, Maltańskie,

Szamutiasy, Ovalisy, Trovita

i Hamliny

57,17 33,26 1.800,23 425,00 894,46 14.388,83
0805 10 30 197,38 37,85 24,39 258,66 13.709,69 2.280,66
525,05 38,21
2.60.3- Pozostałe 62,10 36,13 1.955,59 461,68 971,65 15.630,57
0805 10 50 214,42 41,12 26,49 280,98 14.892,82 2.477,48
570,36 41,50
2.70Mandarynki (łącznie z

tangerinami i satsumas),

świeże, klementynki, wilkingi

i podobne hybrydy cytrusowe,

świeże

2.70.1- Klementynki 70,99 41,30 2.235,54 527,77 1.110,75 17.868,16
ex 0805 20 10 245,11 47,00 30,28 321,20 17.024,80 2.832,14
652,01 47,45
2.70.2- Monrealesy i satsumas 73,05 42,50 2.300,49 543,10 1.143,02 18.387,29
ex 0805 20 30 252,24 48,37 31,16 330,53 17.519,43 2.914,43
670,95 48,82
2.70.3- Mandarynki i wilkingi 24,73 14,39 778,77 183,85 386,94 6.224,54
ex 0805 20 50 85,39 16,37 10,55 111,89 5.930,75 986,60
227,13 16,53
2.70. 4 - Tangeryny i pozostałe 81,14 47,21 2.555,18 603,23 1.269,57 20.422,94
ex 0805 20 70 280,16 53,72 34,61 367,13 19.458,99 3.237,08
ex 0805 20 90 745,23 54,23
2.85Limy (Citrus aurantifolia), świeże 91,00 52,94 2.865,70 676,54 1.423,85 22.904,88
0805 50 90 314,21 60,25 38,82 411,74 21.823,79 3.630,47
835,80 60,82
2.90Grejpfruty, świeże
2.90.1- białe 49,49 28,80 1.558,61 367,96 774,41 12.457,59
ex 0805 40 00 170,89 32,77 21,11 223,94 11.869,60 1.974,56
454,58 33,08
2.90.2- różowe 66,82 38,88 2.104,19 496,76 1.045,49 16.818,27
ex 0805 40 00 230,71 44,24 28,50 302,33 16.024,46 2.665,73
613,70 44,66
2.100Winogrona stołowe 157,82 91,82 4.969,90 1.173,29 2.469,34 39.723,19
0806 10 10 544,92 104,49 67,33 714,07 37.848,30 6.296,21
1.449,49 105,48
2.110Arbuzy 28,05 16,32 883,32 208,53 438,89 7.060,18
0807 11 00 96,85 18,57 11,97 126,92 6.726,95 1.119,05
257,63 18,75
2.120Melony (inne niż arbuzy)
2.120.1- Amarillo, cuper, honey dew

(w tym cantalene),

onteniente, piel de sapo (w

tym verde liso), rochet,

tendral, futuro

47,12 27,41 1.483,86 350,31 737,27 11.860,10
ex 0807 19 00 162,70 31,20 20,10 213,20 11.300,32 1.879,85
432,77 31,49
2.120.2- Pozostałe 103,55 60,25 3.260,96 769,85 1.620,24 26.064,09
ex 0807 19 00 357,55 68,56 44,18 468,53 24.833,89 4.131,22
951,08 69,21
2.140Gruszki
2.140.1- Gruszki - Nashi (Pyrus

pyrifolia),

Pears - Ya (Pyrus

bretscheideri)

------
ex 0808 20 50------
--
2.140.2- Pozostałe ------
ex 0808 20 50------
--
2.150Morele ------
0809 10 00------
--
2.160Wiśnie i czereśnie------
0809 20 95
0809 20 05
2.170Brzoskwinie ------
0809 30 90------
--
2.180Nektaryny ------
ex 0809 30 10------
--
2.190Śliwki ------
0809 40 05------
--
2.200Truskawki i poziomki 112,40 65,39 3.539,59 835,63 1.758,68 28.291,08
0810 10 00 388,09 74,42 47,95 508,57 26.955,77 4.484,20
1.032,34 75,12
2.205Maliny 304,95 177,42 9.603,18 2.267,12 4.771,43 76.755,91
0810 20 10 1.052,93 201,91 130,09 1.379,78 73.133,11 12.165,98
2.800,81 203,81
2.210Owoce z gatunku Vaccinium myrtillus 1.605,61 934,1450.562,2611.936,75 25.122,34404.132,04
0810 40 30 5.543,851.063,07 684,95 7.264,74385.057,39 64.055,81
14.746,731.073,11
2.220Owoce kiwi (Actinidia

chinensis Planch.)

104,24 60,65 3.282,70 774,98 1.631,04 26.237,81
0810 50 00 359,93 69,02 44,47 471,66 24.999,41 4.158,75
957,41 69,67
2.230Granaty 253,43 147,45 7.980,76 1.884,10 3.965,32 63.788,33
ex 0810 90 95 875,04 167,80 108,11 1.146,67 60.777,58 10.110,59
2.327,63 169,38
2.240Khakis (w tym owoce sharon) 308,82 179,67 9.724,90 2.295,85 4.831,91 77.728,76
ex 0810 90 95 1.066,28 204,47 131,74 1.397,26 74.060,04 12.320,18
2.836,31 206,40
2.250Liczi (śliwki chińskie)------
ex 0810 90

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.