Rozporządzenie 1004/2004 ustanawiające wartości jednostkowe w celu określenia wartości celnej niektórych łatwo psujących się towarów

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.2004.183.22

Akt utracił moc
Wersja od: 21 maja 2004 r.

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1004/2004
z dnia 18 maja 2004 r.
ustanawiające wartości jednostkowe w celu określenia wartości celnej niektórych łatwo psujących się towarów

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 2913/92 z dnia 12 października 1992 ustanawiające Wspólnotowy Kodeks Celny (1),

uwzględniając rozporządzenie Komisji (EWG) nr 2454/93 z dnia 2 lipca 1993 ustanawiające przepisy w celu wykonania rozporządzenia Rady (EWG) nr 2913/92 (2), a w szczególności jego art. 173, ust.1,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Art. 173 do 177 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 przewidują, że Komisja okresowo ustala wartości jednostkowe dla produktów wskazanych w klasyfikacji w załączniku 26 do tego rozporządzenia.

(2) Stosowanie zasad i kryteriów określonych w wyżej wymienionych artykułach do elementów przekazanych Komisji zgodnie z art. 173 ust. 2 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 prowadzi do ustanowienia wartości jednostkowych określonych w Załączniku do niniejszego rozporządzenia w stosunku do produktów, o których mowa,

PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:

Artykuł  1

Wartości jednostkowe określone w art. 173 ust. 1 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 ustanawia się zgodnie z tabelą zawartą w Załączniku.

Artykuł 2

Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 21 maja 2004 r.

Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.

Sporządzono w Brukseli, dnia 18 maja 2004 r.

W imieniu Komisji
Członek Komisji
Erkki LIIKANEN

______

(1) Dz.U. L 302 z 19.10.1992, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 2700/2000 (Dz.U. L 311 z 12.12.2000, str. 17).

(2) Dz.U. L 253 z 11.10.1993, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem Komisji (WE) nr 2286/2003 (Dz.U. L 343 z 31.12.2003, str. 1).

ZAŁĄCZNIK  1

PozycjaWyszczególnienieLiczba wartości jednostkowych na 100 kg
Gatunki, Odmiany, Kod CNEUR

LTL

SEK

CYP

LVL

GBP

CZK

MTL

DKK

PLN

EEK

SIT

HUF

SKK

1.10Ziemniaki młode 49,70 29,131.587,72 369,80 777,6112.745,21
0701 90 50 171,61 32,41 21,15 236,9211.868,03 1.997,64
455,44 33,49
1.30Cebula (inna niż

do sadzenia)

35,83 21,001.144,54 266,58 560,56 9.187,63
0703 10 19 123,71 23,37 15,25 170,79 8.555,30 1.440,03
328,31 24,14
1.40Czosnek 131,69 77,204.207,20 979,90 2.060,5533.772,70
0703 20 00 454,74 85,89 56,05 627,8131.448,31 5.293,40
1.206,84 88,75
1.50Pory 50,52 29,611.613,96 375,91 790,4712.955,85
ex 0703 90 00 174,45 32,95 21,50 240,8412.064,18 2.030,65
462,97 34,05
1.60Kalafior

0704 10 00

------
1.80Kapusta biała i

czerwona

59,17 34,691.890,32 440,28 925,8215.174,30
0704 90 10 204,32 38,59 25,18 282,0814.129,94 2.378,36
542,24 39,88
1.90Brokuly lub

kalarepa

(Brassica

oleracea. var.

italica)

61,43 36,011.962,50 457,09 961,1715.753,72
ex 0704 90 90 212,12 40,06 26,14 292,8514.669,48 2.469,18
562,94 41,40
1.100Kapusta pekińska 75,36 44,182.407,53 560,74 1.179,1319.326,07
ex 0704 90 90 260,22 49,15 32,07 359,2617.995,97 3.029,10
690,60 50,79
1.110Salata glowiasta

0705 11 00

------
1.130Marchew 33,81 19,821.080,08 251,56 528,99 8.670,22
ex 0706 10 00 116,74 22,05 14,39 161,17 8.073,49 1.358,94
309,82 22,78
1.140Rzodkiewka 44,01 25,801.405,99 327,47 688,6111.286,36
ex 0706 90 90 151,97 28,70 18,73 209,8010.509,59 1.768,98
403,31 29,66
1.160Groch (Pisum sativum) 438,55257,0814.010,493.263,19 6.861,88112.467,20
0708 10 001.514,33286,02 186,652.090,68104.726,7217.627,68
4.018,91295,54
1.170Fasola
1.170.1- Fasola (Vigna spp., Phaseolus spp.) 119,25 69,91 3.809,80 887,34 1.865,9130.582,61
ex 0708 20 00 411,78 77,78 50,75 568,5128.477,78 4.793,40
1.092,84 80,37
1.170.2- Fasola (Phaseolus ssp., vulgaris var. Compressus Savi) 240,35140,89 7.678,461.788,40 3.760,6661.637,76
ex 0708 20 00 829,93156,76 102,291.145,8057.395,58 9.660,87
2.202,57161,97
1.180Bób ex

0708 90 00

------
1.190Karczochy

0709 10 00

------
1.200Szparagi
1.200.1- zielone 363,83213,2811.623,82.707,19 5.692,7193.304,25
ex 0709 20 001.256,31237,29 154,851.734,4586.882,6514.624,15
3.334,14245,19
1.200.2- pozostałe 330,76193,8910.566,932.461,15 5.175,3484.824,56
ex 0709 20 001.142,13215,72 140,771.576,8278.986,5613.295,08
3.031,13222,90
1.210Oberzyny (baklazany) 104,96 61,53 3.353,04 780,96 1.642,2126.916,04
0709 30 00 362,41 68,45 44,67 500,3525.063,56 4.218,72
961,82 70,73
1.220Seler naciowy (Apium graveolens L., var. dulce) 101,77 59,66 3.251,25 757,25 1.592,3526.098,92
ex 0709 40 00 351,41 66,37 43,31 485,1624.302,68 4.090,65
932,62 68,58
1.230Pieprznik jadalny 994,91583,2231.784,397.402,9315.566,96255.144,67
0709 59 103.435,42648,88 423,434.742,93237.584,5139.990,41
9.117,36670,47
1.240Papryka słodka 203,04119,02 6.486,661.510,81 3.176,9552.070,71
0709 60 10 701,11132,43 86,42 967,9548.486,98 8.161,37
1.860,70136,83
1.250Koper

0709 90 50

------
1.270Słodkie ziemniaki, całe, świeże (przeznaczone do spożycia przez ludzi) 111,23 65,20 3.553,45 827,64 1.740,3628.524,81
0714 20 10 384,08 72,54 47,34 530,2526.561,60 4.470,87
1.019,31 74,96
2.10Kasztany (Castanea spp.), świeze

ex 0802 40 00

------
2.30Ananas, świeży 98,90 57,98 3.159,65 735,92 1.547,5025.363,67
ex 0804 30 00 341,51 64,50 42,09 471,4923.618,04 3.975,41
906,35 66,65
2.40Awokado, świeże 133,44 78,22 4.263,04 992,91 2.087,9034.220,94
ex 0804 40 00 460,77 87,03 56,79 636,1431.865,71 5.363,66
1.222,85 89,93
2.50Guawa, mango, świeże

ex 0804 50

------
2.60Słodkie pomarańcze, świeże:
2.60.1- Krwiste i półkrwiste 48,60 28,49 1.552,62 361,62 760,4212.463,47
0805 10 10 167,82 31,70 20,68 231,6911.605,68 1.953,48
445,37 32,75
2.60.2- Nawele, Naweliny, Nawelaty, Salustiany, Vernasy, Valencjany, Maltańskie, Szamutiasy, Ovalisy, Trovita i Hamliny 36,77 21,55 1.174,68 273,60 575,32 9.429,62
0805 10 30 126,97 23,98 15,65 175,29 8.780,63 1.477,96
336,96 24,78
2.60.3- Pozostałe 48,60 28,49 1.552,62 361,62 760,4212.463,47
0805 10 50 167,82 31,70 20,68 231,6911.605,68 1.953,48
445,37 32,75
2.70Mandarynki (łącznie z tangerinami i satsumas), świeże, klementynki, wilkingi i podobne hybrydy cytrusowe, świeże
2.70.1- Klementynki 86,45 50,68 2.761,82 643,26 1.352,6522.170,10
ex 0805 20 298,51 56,38 36,79 412,1220.644,26 3.474,86
792,23 58,26
2.70.2- Monrealesy i satsumas 75,02 43,98 2.396,70 558,22 1.173,8219.239,14
ex 0805 20 259,05 48,93 31,93 357,6417.915,01 3.015,47
687,49 50,56
2.70.3- Mandarynki i wilkingi 71,22 41,75 2.275,27 529,93 1.114,3518.264,37
ex 0805 20 50 245,92 46,45 30,31 339,5217.007,34 2.862,69
652,66 48,00
2.70.4- Tangeryny i pozostałe 34,35 20,13 1.097,29 255,57 537,57 8.808,34
ex 0805 20 70

ex 0805 20 90

118,60 22,40 14,62 163,74 8.202,11 1.380,59
314,76 23,15
2.85Limy (Citrus aurantifolia), świeże 109,86 64,40 3.509,70 817,45 1.718,9428.173,65
0805 50 90 379,35 71,65 46,76 523,7326.234,62 4.415,83
1.006,76 74,03
2.90Grejpfruty, świeże
2.90.1- białe 58,01 34,01 1.853,23 431,64 907,6514.876,51
ex 0805 40 00 200,31 37,83 24,69 276,5413.852,64 2.331,69
531,60 39,09
2.90.2- różowe 58,94 34,55 1.882,97 438,56 922,2215.115,24
ex 0805 40 00 203,52 38,44 25,08 280,9814.074,94 2.369,11
540,13 39,72
2.100Winogrona stołowe 165,36 96,93 5.282,671.230,39 2.587,2842.405,85
0806 10 10 570,80107,85 70,38 788,2939.487,30 6.646,53
1.515,33111,43
2.110Arbuzy 50,05 29,34 1.598,95 372,41 783,1112.835,32
0807 11 00 172,82 32,64 21,30 238,6011.951,94 2.011,76
458,66 33,73
2.120Melony (inne niż arbuzy)
2.120.1- Amarillo, cuper, honey dew (w tym cantalene), onteniente, piel de sapo (w tym verde liso), rochet, tendral, futuro 49,91 29,26 1.594,56 371,39 780,9612.800,09
ex 0807 19 00 172,35 32,55 21,24 237,9411.919,13 2.006,24
457,40 33,64
2.120.2- Pozostałe 89,70 52,58 2.865,60 667,43 1.403,4823.003,21
ex 0807 19 00 309,73 58,50 38,18 427,6121.420,03 3.605,44
822,00 60,45
2.140Gruszki
2.140.1- Gruszki - Nashi (Pyrus pyrifolia), Pears - Ya (Pyrus bretscheideri) 54,31 31,84 1.735,11 404,13849,8013.928,34
ex 0808 20 50 187,54 35,42 23,12 258,9212.969,73 2.183,07
497,72 36,60
2.140.2- Pozostałe 79,81 46,78 2.549,61 593,83 1.248,7120.466,61
ex 0808 20 50 275,57 52,05 33,97 380,4619.058,01 3.207,86
731,36 53,78
2.150Morele 608,11356,4719.427,294.524,82 9.514,85155.949,81
0809 10 002.099,80396,61 258,812.898,98145.216,6724.442,98
5.572,72409,81
2.160Wiśnie i czereśnie

0809 20 95

0809 20 05

338,622.519,74 3.097,80 228,13 228,13 228,13
2.170Brzoskwinie 172,94101,38 5.524,831.286,79 2.705,8844.349,77
0809 30 90 597,15112,79 73,60 824,4341.297,43 6.951,21
1.584,80116,54
2.180Nektaryny 209,78122,97 6.701,931.560,95 3.282,3953.798,82
ex 0809 30 10 724,38136,82 89,281.000,0850.096,16 8.432,22
1.922,45141,37
2.190Śliwki 129,50 75,91 4.137,02 963,56 2.026,1833.209,35
0809 40 05 447,15 84,46 55,11 617,3430.923,74 5.205,11
1.186,71 87,27
2.200Truskawki i

poziomki

0810 10 00

112,4065,893.590,84836,351.758,6828.824,98
388,1273,3147,84535,8326.841,124.517,92
1.030,0375,75
2.205Maliny 304,95178,76 9.742,242.269,07 4.771,4378.204,43
0810 20 101.052,99198,89 129,791.453,7672.822,0612.257,47
2.794,56205,51
2.210Owoce z gatunku Vaccinium myrtillus 1.605,61941,2151.294,4211.947,3425.122,34411.758,68
0810 40 305.544,171.047,18 683,35 7.654,26383.419,6764.537,49
14.713,811.082,02
2.220Owoce kiwi (Actinidia chinensis Planch.) 124,51 72,99 3.977,84 926,48 1.948,2231.931,54
0810 50 00 429,95 81,21 52,99 593,5829.733,87 5.004,83
1.141,04 83,91
2.230Granaty 241,37141,49 7.711,05 1.795,99 3.776,6261.899,34
ex 0810 90 95 833,45157,42 102,73 1.150,6657.639,16 9.701,87
2.211,91162,66
2.240Khakis (w tym owoce sharon) 246,31144,38 7.868,74 1.832,74 3.853,8563.165,22
ex 0810 90 95 850,50160,64 104,83 1.174,1958.817,92 9.900,28
2.257,15165,99
2.250Liczi (śliwki chińskie)

ex 0810 90

------
1 Załącznik zmieniony przez sprostowanie z dnia 16 czerwca 2004 r. (Dz.U.UE.L.04.214.6).

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.