Dyrektywa 89/384/EWG ustanawiająca szczegółowe warunki przeprowadzania kontroli w celu zapewnienia przestrzegania punktu zamarzania mleka niepoddanego obróbce określonego w załączniku A do dyrektywy 85/397/EWG
Dz.U.UE.L.1989.181.50
Akt obowiązującyDYREKTYWA RADY
z dnia 20 czerwca 1989 r.
ustanawiająca szczegółowe warunki przeprowadzania kontroli w celu zapewnienia przestrzegania punktu zamarzania mleka niepoddanego obróbce określonego w załączniku A do dyrektywy 85/397/EWG
(89/384/EWG)
uwzględniając Traktat ustanawiający Europejską Wspólnotę Gospodarczą,
uwzględniając dyrektywę Rady 85/397/EWG z dnia 5 sierpnia 1985 r. w sprawie zdrowia i problemów zdrowotnych zwierząt wpływających na handel wewnątrzwspólnotowy mlekiem niepoddanym obróbce termicznej(1), ostatnio zmienioną rozporządzeniem (EWG) nr 3768/85(2), w szczególności jej art. 11 ust. 6,
uwzględniając wniosek Komisji,
a także mając na uwadze, co następuje:
w załączniku A do dyrektywy 85/397/EWG rozdział VI pkt D określa normy, jakich należy przestrzegać przy przekazywaniu mleka niepoddanego obróbce do mleczarni, skupu lub centrum standaryzacji;
w celu uwzględniania różnic w skupie należy ustanowić przepis określający etap, na którym należy przeprowadzać kontrolę punktu zamarzania w celu upewnienia się, że wymóg ten jest jednakowo stosowany,
PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DYREKTYWĘ:
W imieniu Rady | |
C. Romero HERRERA | |
Przewodniczący |
______
(1) Dz.U. L 226 z 24.8.1985, str. 13
(2) Dz.U. L 362 z 31.12.1985, str. 8.