Rozporządzenie 362/2014 w sprawie sprostowania hiszpańskiej wersji rozporządzenia (WE) nr 1881/2006 ustalającego najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych
Dz.U.UE.L.2014.107.56
Akt jednorazowyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) NR 362/2014
z dnia 9 kwietnia 2014 r.
w sprawie sprostowania hiszpańskiej wersji rozporządzenia (WE) nr 1881/2006 ustalającego najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych
(Tekst mający znaczenie dla EOG)
uwzględniając Traktat o funkcjonowaniu Unii Europejskiej,
uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 315/93 z dnia 8 lutego 1993 r. ustanawiające procedury Wspólnoty w odniesieniu do substancji skażających w żywności 1 , w szczególności jego art. 2 ust. 3,
uwzględniając rozporządzenie Komisji (UE) nr 1258/2011 z dnia 2 grudnia 2011 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 1881/2006 w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów azotanów w środkach spożywczych 2 , w szczególności jego art. 1 ust. 3,
(1) W hiszpańskiej wersji językowej rozporządzenia Komisji (WE) nr 1881/2006 3 oraz w zmieniającym je rozporządzeniu (UE) nr 1258/2011 zmieniającym rozporządzenie (WE) nr 1881/2006 w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów azotanów w środkach spożywczych wystąpił błąd. Konieczne jest zatem sprostowanie tekstu tabeli w załączniku w hiszpańskiej wersji językowej rozporządzenia (WE) nr 1881/2006. Sprostowanie nie ma wpływu na pozostałe wersje językowe.
(2) Należy więc odpowiednio sprostować rozporządzenie (WE) nr 1881/2006.
(3) Środki przewidziane w niniejszym rozporządzeniu są zgodne z opinią Stałego Komitetu ds. Łańcucha Żywnościowego i Zdrowia Zwierząt i ani Parlament Europejski, ani Rada nie wyraziły wobec nich sprzeciwu,
PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:
Sporządzono w Brukseli dnia 9 kwietnia 2014 r.
W imieniu Komisji | |
José Manuel BARROSO | |
Przewodniczący |