Sprostowanie do rozporządzenia Komisji (WE) nr 1441/2007 z dnia 5 grudnia 2007 r. zmieniającego rozporządzenie (WE) nr 2073/2005 w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.2014.104.85

Akt jednorazowy
Wersja od: 27 grudnia 2007 r.

Sprostowanie do rozporządzenia Komisji (WE) nr 1441/2007 z dnia 5 grudnia 2007 r. zmieniającego rozporządzenie (WE) nr 2073/2005 w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych

(Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej L 322 z dnia 7 grudnia 2007 r.)

(Dz.U.UE L z dnia 8 kwietnia 2014 r.)

1.
Strona 14, załącznik - załącznik I, spis treści, rozdział 3 pkt 3.2:

zamiast: "Pobieranie próbek bakteriologicznych w rzeźniach i zakładach produkujących mięso mielone i wyroby mięsne",

powinno być: "Pobieranie próbek bakteriologicznych w rzeźniach i zakładach produkujących mięso mielone i surowe wyroby mięsne".

2.
Strona 15, załącznik - załącznik I rozdział 1, tabela, kolumna "Rodzaj żywności", pkt 1.4:

zamiast: "Mięso mielone i wyroby mięsne przeznaczone do spożycia na surowo",

powinno być: "Mięso mielone i surowe wyroby mięsne przeznaczone do spożycia na surowo".

3.
Strona 15, załącznik - załącznik I rozdział 1, tabela, kolumna "Rodzaj żywności", pkt 1.5:

zamiast: "Mielone mięso i produkty z mięsa drobiowego przeznaczone do spożycia po obróbce termicznej",

powinno być: "Mielone mięso i surowe wyroby mięsne wyprodukowane z mięsa drobiowego przeznaczone do spożycia po obróbce termicznej".

4.
Strona 15, załącznik - załącznik I rozdział 1, tabela, kolumna "Rodzaj żywności", pkt 1.6:

zamiast: "Mielone mięso i produkty z mięsa gatunków innych niż drób, przeznaczone do spożycia po obróbce termicznej",

powinno być: "Mielone mięso i surowe wyroby mięsne wyprodukowane z gatunków innych niż drób, przeznaczone do spożycia po obróbce termicznej".

5.
Strona 21, załącznik - załącznik I rozdział 2, tabela, kolumna "Rodzaj żywności", pkt 2.1.8:

zamiast: "Wyroby mięsne",

powinno być: "Surowe wyroby mięsne".

6.
Strona 22, załącznik - załącznik I rozdział 2 pkt 2.1, sekcja "Interpretacja wyników badań", akapit szósty:

zamiast: "E. coli i liczba bakterii tlenowych w mięsie mielonym, wyrobach mięsnych i mięsie odkostnionym mechanicznie (MOM):",

powinno być: "E. coli i liczba bakterii tlenowych w mięsie mielonym, surowych wyrobach mięsnych i mięsie odkostnionym mechanicznie (MOM):".

7.
Strona 29, załącznik - załącznik I rozdział 3, w nagłówku i całej treści pkt 3.2, z dostosowaniem form gramatycznych w zdaniu lub w wyrażeniu:

zamiast: "wyroby mięsne",

powinno być: "surowe wyroby mięsne".

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.