Sprostowanie do rozporządzenia Komisji (WE) nr 1101/2004 zmieniającego załączniki I i II do rozporządzenia Rady (EWG) nr 2377/90 ustanawiającego wspólnotową procedurę dla określania maksymalnego limitu pozostałości weterynaryjnych produktów leczniczych w środkach spożywczych pochodzenia zwierzęcego.
Dzienniki UE
Dz.U.UE.L.2004.337.73
Akt jednorazowy Wersja od: 11 sierpnia 2004 r.
SPROSTOWANIA
Sprostowanie do rozporządzenia Komisji (WE) nr 1101/2004 z dnia 10 czerwca 2004 r. zmieniającego załączniki I i II do rozporządzenia Rady (EWG) nr 2377/90 ustanawiającego wspólnotową procedurę dla określania maksymalnego limitu pozostałości weterynaryjnych produktów leczniczych w środkach spożywczych pochodzenia zwierzęcego
(Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej L 211 z dnia 12 czerwca 2004 r.)
(Dz.U.UE L z dnia 13 listopada 2004 r.)
Litera A w załączniku na str. 5 otrzymuje brzmienie:
"A. Następująca(e) substancja(e) jest (są) wprowadzona(e) do Załącznika I (Wykaz substancji farmakologicznie czynnych, dla których ustalone zostały maksymalne limity pozostałości).
1. Środki przeciwzakaźne
1.2. Antybiotyki
1.2.4. Makrolidy, antybiotyki makrolidowe
Substancja(e) farmakologicznie czynna(e) | Pozostałość znacznikowa | Gatunki zwierząt | Maksymalny limit pozostałości | Tkanki docelowe |
»Tulatromycyna | (2R,3S,4R,5R,8R,10R,11R,12S, 13S,14R)-2-etyl-3,4,10,13-tetrahydroksy-3, 5, 8,10,12,14-heksametyl11-[[3,4,6-trideoxy-3-(dimetylamino)-ß-D-ksylo-heksopyranosyl]oksy]-1-oksa-6-azacyklopent-dekan-l5-on, | Bydło(1) | 100 μg/kg | Tłuszcz |
wyrażone jako odpowiedniki tulatromycyny | 3.000 μg/kg | Wątroba | ||
3.000 μg/kg | Nerki | |||
Świnie | 100 μg/kg | Skóra + tłuszcz | ||
3.000 μg/kg | Wątroba | |||
3.000 μg/kg | Nerki | |||
(1) Nie należy stosować u zwierząt, których mleko przeznaczone jest do spożycia przez ludzi.«" |