Sprostowanie do rozporządzenia Komisji (WE) nr 1101/2004 zmieniającego załączniki I i II do rozporządzenia Rady (EWG) nr 2377/90 ustanawiającego wspólnotową procedurę dla określania maksymalnego limitu pozostałości weterynaryjnych produktów leczniczych w środkach spożywczych pochodzenia zwierzęcego.

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.2004.337.73

Akt jednorazowy
Wersja od: 11 sierpnia 2004 r.

SPROSTOWANIA
Sprostowanie do rozporządzenia Komisji (WE) nr 1101/2004 z dnia 10 czerwca 2004 r. zmieniającego załączniki I i II do rozporządzenia Rady (EWG) nr 2377/90 ustanawiającego wspólnotową procedurę dla określania maksymalnego limitu pozostałości weterynaryjnych produktów leczniczych w środkach spożywczych pochodzenia zwierzęcego

(Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej L 211 z dnia 12 czerwca 2004 r.)

(Dz.U.UE L z dnia 13 listopada 2004 r.)

Litera A w załączniku na str. 5 otrzymuje brzmienie:

"A. Następująca(e) substancja(e) jest (są) wprowadzona(e) do Załącznika I (Wykaz substancji farmakologicznie czynnych, dla których ustalone zostały maksymalne limity pozostałości).

1. Środki przeciwzakaźne

1.2. Antybiotyki

1.2.4. Makrolidy, antybiotyki makrolidowe

Substancja(e) farmakologicznie czynna(e)Pozostałość znacznikowaGatunki zwierzątMaksymalny limit pozostałościTkanki docelowe
»Tulatromycyna(2R,3S,4R,5R,8R,10R,11R,12S, 13S,14R)-2-etyl-3,4,10,13-tetrahydroksy-3, 5, 8,10,12,14-heksametyl11-[[3,4,6-trideoxy-3-(dimetylamino)-ß-D-ksylo-heksopyranosyl]oksy]-1-oksa-6-azacyklopent-dekan-l5-on,Bydło(1)100 μg/kgTłuszcz
wyrażone jako odpowiedniki tulatromycyny3.000 μg/kgWątroba
3.000 μg/kgNerki
Świnie100 μg/kgSkóra + tłuszcz
3.000 μg/kgWątroba
3.000 μg/kgNerki
(1) Nie należy stosować u zwierząt, których mleko przeznaczone jest do spożycia

przez ludzi.«"

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.