Sprostowanie do rozporządzenia Komisji (UE) 2017/978 z dnia 9 czerwca 2017 r. zmieniającego załączniki II, III i V do rozporządzenia (WE) nr 396/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości fluopyramu; heksachlorocykloheksanu (HCH), alfa-izomer; heksachlorocykloheksanu (HCH), beta-izomer; heksachlorocykloheksanu (HCH), suma izomerów, z wyjątkiem gamma izomeru; lindanu (izomer gamma heksachlorocykloheksanu (HCH)); nikotyny i profenofosu w określonych produktach lub na ich powierzchni
Dzienniki UE
Dz.U.UE.L.2018.11.7
Akt jednorazowy Wersja od: 4 lipca 2017 r.
Sprostowanie do rozporządzenia Komisji (UE) 2017/978 z dnia 9 czerwca 2017 r. zmieniającego załączniki II, III i V do rozporządzenia (WE) nr 396/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości fluopyramu; heksachlorocykloheksanu (HCH), alfa-izomer; heksachlorocykloheksanu (HCH), beta-izomer; heksachlorocykloheksanu (HCH), suma izomerów, z wyjątkiem gamma izomeru; lindanu (izomer gamma heksachlorocykloheksanu (HCH)); nikotyny i profenofosu w określonych produktach lub na ich powierzchni
(Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej L 151 z dnia 14 czerwca 2017 r.)
(Dz.U.UE L z dnia 16 stycznia 2018 r.)
Strona 26, w załączniku, w zmianach do części B załącznika III do rozporządzenia (WE) nr 396/2005, w pkt 2 lit. b) ppkt (ii) w tabeli, w pozycjach dotyczących przypraw:
zamiast:
"0810000 | Przyprawy nasienne | 0,05 (*) |
0810010 | Anyż/Anyżek/Biedrzeniec anyż | 0,05 (*) |
0810020 | Kminek czarny/Czarny kmin | 0,05 (*) |
0810030 | Seler | 0,05 (*) |
0810040 | Kolendra siewna | 0,05 (*) |
0810050 | Kmin rzymski | 0,05 (*) |
0810060 | Koper ogrodowy | 0,05 (*) |
0810070 | Koper włoski/Fenkuł włoski | 0,05 (*) |
0810080 | Kozieradka pospolita | 0,05 (*) |
0810090 | Gałka muszkatołowa | 0,05 (*) |
0810990 | Pozostałe | 0,05 (*) |
0820000 | Przyprawy owocowe | 0,07 (*) |
0820010 | Ziele angielskie/pieprz angielski | 0,07 (*) |
0820020 | Pieprz syczuański | 0,07 (*) |
0820030 | Kminek zwyczajny | 0,07 (*) |
0820040 | Kardamon malabarski | 0,07 (*) |
0820050 | Jagody jałowca | 0,07 (*) |
0820060 | Ziarna pieprzu (czarnego, zielonego i białego) | 0,07 (*) |
0820070 | Wanilia | 0,07 (*) |
0820080 | Tamarynd | 0,07 (*) |
0820990 | Pozostałe | 0,07 (*)" |
Powinno być:
"0810000 | Przyprawy nasienne | |
0810010 | Anyż/Anyżek/Biedrzeniec anyż | 0,05 (*) |
0810020 | Kminek czarny/Czarny kmin | 0,05 (*) |
0810030 | Seler | 0,05 (*) |
0810040 | Kolendra siewna | 0,1 |
0810050 | Kmin rzymski | 5 |
0810060 | Koper ogrodowy | 0,05 (*) |
0810070 | Koper włoski/Fenkuł włoski | 0,1 |
0810080 | Kozieradka pospolita | 0,05 (*) |
0810090 | Gałka muszkatołowa | 0,05 (*) |
0810990 | Pozostałe | 0,05 (*) |
0820000 | Przyprawy owocowe | |
0820010 | Ziele angielskie/pieprz angielski | 0,07 |
0820020 | Pieprz syczuański | 0,07 |
0820030 | Kminek zwyczajny | 0,07 |
0820040 | Kardamon malabarski | 3 |
0820050 | Jagody jałowca | 0,07 |
0820060 | Ziarna pieprzu (czarnego, zielonego i białego) | 0,07 |
0820070 | Wanilia | 0,07 |
0820080 | Tamarynd | 0,07 |
0820990 | Pozostałe | 0,07" |