Sprostowanie do rozporządzenia delegowanego Komisji (UE) 2016/2095 z dnia 26 września 2016 r. zmieniającego rozporządzenie (EWG) nr 2568/91 w sprawie właściwości oliwy z oliwek i oliwy z wytłoczyn oliwek oraz w sprawie odpowiednich metod analizy

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.2017.211.58

Akt jednorazowy
Wersja od: 4 grudnia 2016 r.

Sprostowanie do rozporządzenia delegowanego Komisji (UE) 2016/2095 z dnia 26 września 2016 r. zmieniającego rozporządzenie (EWG) nr 2568/91 w sprawie właściwości oliwy z oliwek i oliwy z wytłoczyn oliwek oraz w sprawie odpowiednich metod analizy

(Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej L 326 z dnia 1 grudnia 2016 r.)

(Dz.U.UE L z dnia 17 sierpnia 2017 r.)

Strona 4, załącznik zastępujący załącznik I do rozporządzenia (EWG) nr 2568/91, tabela dotycząca charakterystyki czystości, jedenasta kolumna ("Różnica między ECN42 (HPLC) a teoretycznym ECN42"):

zamiast:

"Różnica między ECN42 (HPLC) a

teoretycznym ECN42

≤ 0,2
≤ 0,2
≤ 0,3
≤ 0,3
≤ 0,3
≤ 0,6
≤ 0,5
≤ 0,5"

powinno być:

"Różnica między ECN42 (HPLC) a

teoretycznym ECN42

≤ |0,2|
≤ |0,2|
≤ |0,3|
≤ |0,3|
≤ |0,3|
≤ |0,6|
≤ |0,5|
≤ |0,5|"

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.