Sprostowanie do dyrektywy Komisji 95/45/WE z dnia 26 lipca 1995 r. ustanawiającej szczególne kryteria czystości dotyczące barwników stosowanych w środkach spożywczych
Dzienniki UE
Dz.U.UE.L.2008.345.116
Akt jednorazowy Wersja od: 25 września 1995 r.
Sprostowanie do dyrektywy Komisji 95/45/WE z dnia 26 lipca 1995 r. ustanawiającej szczególne kryteria czystości dotyczące barwników stosowanych w środkach spożywczych
(Dziennik Urzędowy Wspólnot Europejskich L 226 z dnia 22 września 1995 r.)
(Polskie wydanie specjalne rozdział 13 tom 015 s. 218)
(Dz.U.UE L z dnia 23 grudnia 2008 r.)
Załącznik, pkt B "SZCZEGÓLNE KRYTERIA CZYSTOŚCI":
– E 101 (i) RYBOFLAWINA - Identyfikacja, A. Spektrometria:
zamiast: "Maksymalna w wodzie dla około 375 nm",
powinno być: "Maksymalna w wodzie dla około 444 nm".
– E 101 (ii) RYBOFLAWINY-5'-FOSFORAN - Identyfikacja, A. Spektrometria:
zamiast: "Maksymalna w wodzie przy około 375 nm",
powinno być: "Maksymalna w wodzie przy około 444 nm".
– E 160e BETA-APO-8'-KAROTENAL (C3O) - Czystość:
zamiast: "Metale ciężkie (np. Pb) Nie więcej niż 10 mg/kg",
powinno być: "Metale ciężkie (np. Pb) Nie więcej niż 40 mg/kg".