Sprostowanie do decyzji Komisji (UE) 2018/813 z dnia 14 maja 2018 r. w sprawie sektorowego dokumentu referencyjnego dotyczącego najlepszych praktyk zarządzania środowiskowego, sektorowych wskaźników efektywności środowiskowej oraz kryteriów doskonałości dla sektora rolnictwa na podstawie rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1221/2009 w sprawie dobrowolnego udziału organizacji w systemie ekozarządzania i audytu we Wspólnocie (EMAS)
Dzienniki UE
Dz.U.UE.L.2019.92.9
Akt jednorazowy Wersja od: 28 czerwca 2018 r.
Sprostowanie do decyzji Komisji (UE) 2018/813 z dnia 14 maja 2018 r. w sprawie sektorowego dokumentu referencyjnego dotyczącego najlepszych praktyk zarządzania środowiskowego, sektorowych wskaźników efektywności środowiskowej oraz kryteriów doskonałości dla sektora rolnictwa na podstawie rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1221/2009 w sprawie dobrowolnego udziału organizacji w systemie ekozarządzania i audytu we Wspólnocie (EMAS)
Strona 11, tabela 2.3 otrzymuje brzmienie:
"Tabela 2.3
Istotność najlepszych praktyk zarządzania środowiskowego opisanych w niniejszym dokumencie w stosunku do 12 głównych rodzajów gospodarstw (ciemnoszary: bardzo istotna; szary: prawdopodobnie istotna; biały: nieistotna lub częściowo istotna)
Najlepsza praktyka zarządzania środowiskowego | Intensywna produkcja mleczarska (*) | Ekstensywna produkcja mleczarska | Intensywna produkcja wołowiny (*) | Ekstensywna produkcja wołowiny | Owce | Intensywna produkcja trzody chlewnej (*) | Intensywna produkcja drobiu (*) | Ekstensywna produkcja trzody chlewnej i drobiu | Zboża i oleje | Uprawy okopowe | Owoce i warzywa gruntowe | Owoce i warzywa szklarniowe |
3.1.1 | ||||||||||||
3.1.2 | ||||||||||||
3.1.3 | ||||||||||||
3.1.4 | ||||||||||||
3.1.5 | ||||||||||||
3.1.6 | ||||||||||||
3.1.7 | ||||||||||||
3.2.1 | ||||||||||||
3.2.2 | ||||||||||||
3.2.3 | ||||||||||||
3.2.4 | ||||||||||||
3.3.1 | ||||||||||||
3.3.2 | ||||||||||||
3.3.3 | ||||||||||||
3.3.4 | ||||||||||||
3.4.1 | ||||||||||||
3.4.2 | ||||||||||||
3.4.3 | ||||||||||||
3.4.4 | ||||||||||||
3.4.5 | ||||||||||||
3.5.1 | ||||||||||||
3.5.2 | ||||||||||||
3.5.3 | ||||||||||||
3.5.4 | ||||||||||||
3.6.1 | ||||||||||||
3.6.2 | ||||||||||||
3.6.3 | ||||||||||||
3.6.4 | ||||||||||||
3.6.5 | ||||||||||||
3.6.6 | ||||||||||||
3.6.7 | ||||||||||||
3.7.1 | ||||||||||||
3.7.2 | ||||||||||||
3.7.3 | ||||||||||||
3.7.4 | ||||||||||||
3.7.5 | ||||||||||||
3.7.6 | ||||||||||||
3.7.7 | ||||||||||||
3.8.1 | ||||||||||||
3.8.2 | ||||||||||||
3.8.3 | ||||||||||||
3.8.4 | ||||||||||||
3.9.1 | ||||||||||||
3.9.2 | ||||||||||||
3.10.1 | ||||||||||||
3.10.2 | ||||||||||||
3.10.3 | ||||||||||||
3.10.4 | ||||||||||||
(*) Najlepsze praktyki w zakresie upraw polowych mogą być stosowane na obszarach gospodarstwa wykorzystywanych do produkcji paszy lub przy wykorzystywaniu gnojowicy w gospodarstwach, które otrzymują obornik świński i podmiot kurzy.". |