Sprawa T-555/19: Wyrok Sądu z dnia 21 kwietnia 2021 r. - Foundation for the Protection of the Traditional Cheese of Cyprus named Halloumi v. Urząd Unii Europejskiej ds. Własności Intelektualnej (EUIPO) - Fontana Food].
Dz.U.UE.C.2021.242.28/2
Akt nienormatywnyWyrok Sądu z dnia 21 kwietnia 2021 r. - Foundation for the Protection of the Traditional Cheese of Cyprus named Halloumi / EUIPO - Fontana Food (GRILLOUMI)
(Sprawa T-555/19) 1
Język postępowania: angielski
(2021/C 242/37)
(Dz.U.UE C z dnia 21 czerwca 2021 r.)
Strony
Strona skarżąca: Foundation for the Protection of the Traditional Cheese of Cyprus named Halloumi (Nikozja, Cypr) (przedstawiciele: S. Malynicz, QC, S. Baran, barrister, i V. Marsland, solicitor)
Strona pozwana: Urząd Unii Europejskiej ds. Własności Intelektualnej (przedstawiciel: D. Gaja, pełnomocnik)
Druga strona w postępowaniu przed izbą odwoławczą EUIPO będąca interwenientem przed Sądem: Fontana Food AB (Tyresö, Szwecja) (przedstawiciele: adwokaci P. Nihlmark i L. Zacharoff)
Przedmiot
Skarga na decyzję Czwartej Izby Odwoławczej EUIPO z dnia 29 maja 2019 r. (sprawa R 135582018-4) dotyczącą postępowania w sprawie sprzeciwu między Foundation for the Protection of the Traditional Cheese of Cyprus named Halloumi a Fontana Food.
Sentencja