Sprawa C-660/23, Intervlees: Wniosek o wydanie orzeczenia w trybie prejudycjalnym złożony przez Hof van Cassatie (Belgia) w dniu 9 listopada 2023 r. - Intervlees NV/Sump & Stammer GmbH

Dzienniki UE

Dz.U.UE.C.2024.1240

Akt nienormatywny
Wersja od: 12 lutego 2024 r.

Wniosek o wydanie orzeczenia w trybie prejudycjalnym złożony przez Hof van Cassatie (Belgia) w dniu 9 listopada 2023 r. - Intervlees NV/Sump & Stammer GmbH
(Sprawa C-660/23, Intervlees)

(C/2024/1240)

Język postępowania: niderlandzki

(Dz.U.UE C z dnia 12 lutego 2024 r.)

Sąd odsyłający

Hof van Cassatie

Strony w postępowaniu głównym

Strona powodowa: Intervlees NV

Strona pozwana: Sump & Stammer GmbH

Pytania prejudycjalne

Czy pkt 4 i zdanie wprowadzające rozdziału VII sekcji I załącznika III do rozporządzenia nr 853/2004 1  należy interpretować w ten sposób, że czas na stabilizację obejmuje jedynie krótki okres po uboju, w trakcie którego mięso jest schładzane w celu uzyskania wymaganego pH i stabilizacji termicznej, a zatem mięso przeznaczone do zamrożenia musi zostać zamrożone bez zbędnej zwłoki po zakończeniu tego okresu, w związku z czym okres ten nie obejmuje dalszego schładzania w celu poddania mięsa procesowi sezonowania, a mięso przeznaczone do zamrożenia nie może być zamrożone po poddaniu go procesowi sezonowania?

1 Rozporządzenie (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 2004, L 139, s. 55).

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.