Rozporządzenie 3454/80 zmieniające rozporządzenie (EWG) nr 136/66 w sprawie ustanowienia wspólnej organizacji rynku olejów i tłuszczów oraz rozporządzenie (EWG) nr 516/77 z dnia 14 marca 1977 r. w sprawie wspólnej organizacji rynku przetworów owocowych i warzywnych
Dz.U.UE.L.1980.360.16
Akt jednorazowyROZPORZĄDZENIE RADY (EWG) nr 3454/80
z dnia 22 grudnia 1980 r.
zmieniające rozporządzenie (EWG) nr 136/66 w sprawie ustanowienia wspólnej organizacji rynku olejów i tłuszczów oraz rozporządzenie (EWG) nr 516/77 z dnia 14 marca 1977 r. w sprawie wspólnej organizacji rynku przetworów owocowych i warzywnych
uwzględniając Traktat ustanawiający Europejską Wspólnotę Gospodarczą,
uwzględniając Akt Przystąpienia z 1979 r., w szczególności jego art. 146,
uwzględniając wniosek Komisji,
a także mając na uwadze, co następuje:
artykuł 21 Aktu wprowadza do rozporządzenia nr 136/66/EWG(1), ostatnio zmienionego rozporządzeniem (EWG) nr 1917/80(2), art. 42b, zapewniający przyjęcie szczególnych środków w odniesieniu do świeżych i przetworzonych oliwek;
przetworzone i zakonserwowane oliwki nie wchodzą w zakres rozporządzenia (EWG) nr 136/66; należy sporządzić dodatek do wykazu produktów, do których stosuje się owo rozporządzenie i odpowiednio zmienić rozporządzenie (EWG) nr 516/77(3),
PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:
Sporządzono w Brukseli, dnia 22 grudnia 1980 r.
W imieniu Rady | |
J. SANTER | |
Przewodniczący |
______
(1) Dz.U. L 172 z 30.9.1966, str. 3025/66.
(2) Dz.U. L 186 z 19.7.1980, str. 1.
(3) Dz.U. L 73 z 21.3.1977, str. 1.