Rozporządzenie 1851/2001 zawierające sprostowanie rozporządzenia (WE) nr 2571/97 w sprawie sprzedaży masła po obniżonych cenach oraz przyznawania pomocy w odniesieniu do śmietany, masła i koncentratu masła, przeznaczonych do wykorzystania w produkcji ciast, lodów i innych środków spożywczych
Dz.U.UE.L.2001.253.16
Akt jednorazowyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1851/2001
z dnia 20 września 2001 r.
zawierające sprostowanie rozporządzenia (WE) nr 2571/97 w sprawie sprzedaży masła po obniżonych cenach oraz przyznawania pomocy w odniesieniu do śmietany, masła i koncentratu masła, przeznaczonych do wykorzystania w produkcji ciast, lodów i innych środków spożywczych
uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,
uwzględniając rozporządzenie Rady (WE) nr 1255/1999 z dnia 17 maja 1999 r. w sprawie wspólnej organizacji rynku mleka i przetworów mlecznych(1), ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 1670/2000(2), w szczególności jego art. 15,
a także mając na uwadze, co następuje:
(1) Załącznik VII do rozporządzenia Komisji (WE) nr 2571/97(3), ostatnio zmienionego rozporządzeniem (WE) 635/2000(4), zawiera adnotacje do umieszczenia w egzemplarzu kontrolnym T5. Kontrola wszystkich wersji językowych doprowadziła do znalezienia błędu literowego w tym Załączniku.
(2) Artykuł 22 ust. 4 tego rozporządzenia przewiduje karę za nieprzestrzeganie zobowiązań podporządkowanych, a załącznik III do tego rozporządzenia wskazuje substancje wskaźnikowe do użycia w formule B. Błędy literowe oraz błędy w tłumaczeniach zidentyfikowano podczas sprawdzania niemieckiej wersji tych przepisów.
(3) Należy dokonać niezbędnych zmian w tej wersji językowej.
(4) Środki przewidziane w niniejszym rozporządzeniu są zgodne z opinią Komitetu Zarządzającego ds. Mleka i Przetworów Mlecznych,
PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:
Sporządzono w Brukseli, dnia 20 września 2001 r.
W imieniu Komisji | |
Franz FISCHLER | |
Członek Komisji |
______
(1) Dz.U. L 160 z 26.6.1999, str. 48.
(2) Dz.U. L 193 z 29.7.2000, str. 10.
(3) Dz.U. L 350 z 20.12.1997, str. 3.
(4) Dz.U. L 76 z 25.3.2000, str. 9.