Rozporządzenie 1506/2004 ustanawiające wartości jednostkowe w celu określenia wartości celnej niektórych łatwo psujących się towarów

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.2004.276.3

Akt utracił moc
Wersja od: 26 sierpnia 2004 r.

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1506/2004
z dnia 24 sierpnia 2004 r.
ustanawiające wartości jednostkowe w celu określenia wartości celnej niektórych łatwo psujących się towarów

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 2913/92 z dnia 12 października 1992 ustanawiające Wspólnotowy Kodeks Celny (1),

uwzględniając rozporządzenie Komisji (EWG) nr 2454/93 z dnia 2 lipca 1993 ustanawiające przepisy w celu wykonania rozporządzenia Rady (EWG) nr 2913/92 (2), a w szczególności jego art. 173, ust. 1,

a także mając na uwadze, co następuje:

(1) Art. 173 do 177 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 przewidują, że Komisja okresowo ustala wartości jednostkowe dla produktów wskazanych w klasyfikacji w załączniku 26 do tego rozporządzenia.

(2) Stosowanie zasad i kryteriów określonych w wyżej wymienionych artykułach do elementów przekazanych Komisji zgodnie z art. 173 ust. 2 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 prowadzi do ustanowienia wartości jednostkowych określonych w Załączniku do niniejszego rozporządzenia w stosunku do produktów, o których mowa,

PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:

Artykuł  1

Wartości jednostkowe określone w art. 173 ust. 1 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93 ustanawia się zgodnie z tabelą zawartą w Załączniku.

Artykuł 2

Niniejsze rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 27 sierpnia 2004 r.

Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.

Sporządzono w Brukseli, dnia 24 sierpnia 2004 r.

W imieniu Komisji
Olli REHN
Członek Komisji

_________

(1) Dz.U. L 302 z 19.10.1992, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 2700/2000 (Dz.U. L 311 z 12.12.2000, str. 17).

(2) Dz.U. L 253 z 11.10.1993, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem Komisji (WE) nr 2286/2003 (Dz.U. L 343 z 31.12.2003, str. 1).

ZAŁĄCZNIK

WyszczególnienieLiczba wartości jednostkowych na 100 kg
PozycjaGatunki, Odmiany, Kod CNEUR

LTL

SEK

CYP

LVL

GBP

CZK

MTL

DKK

PLN

EEK

SIT

HUF

SKK

1.10Ziemniaki młode------
0701 90 50------
--
1.30Cebula (inna niż do 25,4214,69804,82189,07397,756.395,31
sadzenia) 87,7716,8210,86113,436.100,691.019,49
0703 10 19233,8317,14
1.40Czosnek 98,9557,183.132,87736,001.548,2924.894,75
0703 20 00341,6765,4642,28441,5423.747,873.968,53
910,2266,72
1.50Pory 45,2126,121.431,35336,26707,3811.373,93
ex 0703 90 00156,1029,9119,32201,7310.849,951.813,15
415,8630,49
1.60Kalafior------
0704 10 00
1.80Kapusta biała i czerwona 32,6118,841.032,43242,55510,248.204,02
0704 90 10112,6021,5713,93145,517.826,071.307,82
299,9621,99
1.90Brokuły lub kalarepa (Brassica oleracea. var. italica)

ex 0704 90 90

61,43

212,11

565,06

35,49

40,64

41,42

1.944,87

26,25

456,90

274,11

961,17

14.742,59

15.454,56

2.463,65

1.100Kapusta pekińska 75,3643,542.385,90560,511.179,1318.959,07
ex 0704 90 90260,2049,8532,20336,2618.085,653.022,31
693,2050,82
1.110Sałata głowiasta

0705 11 00

------
1.130Marchew 26,7415,45846,59198,89418,396.727,25
ex 0706 10 0092,3317,6911,43119,326.417,331.072,41
245,9718,03
1.140Rzodkiewka 44,0125,431.393,36327,34688,6111.072,04
ex 0706 90 90151,9629,1118,81196,3810.561,961.765,02
404,8329,68
1.160Groch (Pisum sativum) 308,24178,109.758,752.292,604 822,8477.545,96
0708 10 001.064,28203,90131,711.375,3873.973,5112.361,80
2.835,31207,84
1.170Fasola
1.170.1- Fasola (Vigna spp.,83,2848,122.636,64619,421.303,0520.951,58
Phaseolus spp.)287,5555,0935,59371,6019.986,37 3.339,94
ex 0708 20 00766,0556,16
1.170.2- Fasola (Phaseolus ssp.,

vulgaris var. Compressus Savi)

ex 0708 20 00

128,20

442,65

1.179,25

74,07

84,80

86,45

4.058,81

54,78

953,53

572,04

2.005,89

30.766,72

32.252,56

5.141,46

1.180Bób

ex 0708 90 00

------
1.190Karczochy

0709 10 00

------
1.200Szparagi
1.200.1- zielone 388,24224,3312.291,762.887,676.074,6897.674,10
ex 0709 20 001.340,52256,82165,901.732,3893.174,3715.570,47
3.571,25261,79
1.200.2- pozostałe 455,13262,9714.409,423.385,177.121,24114.501,61
ex 0709 20 001.571,47301,07194,482.030,84109.226,6518.252,99
4.186,51306,89
1.210Oberżyny (baklazany) 84,1148,602.663,00625,611.316,0721.160,97
0709 30 00290,4255,6435,94375,3220.186,113.373,32
773,7156,72
1.220Seler naciowy (Apium 83,5348,262.644,56621,281.306,9621.014,48
graveolens L., var. dulce)288,4155,2635,69372,7220.046,363.349,97
ex 0709 40 00768,3556,32
1.230Pieprznik jadalny 553,21319,6417.514,634.114,678.655,86139.176,57
0709 59 101.910,12365,95236,392.468,48132.764,8722.186,49
5.088,70373,03
1.240Papryka słodka 122,9671,053.892,85914,541.923,8830.933,80
0709 60 10424,5581,3452,54548,6529.508,714.931,23
1.131,0382,91
1.250Koper------
0709 90 50
1.270Słodkie ziemniaki, całe, świeże (przeznaczone do100,70

347,70

58,18

66,61

3.188,15

43,03

748,98

449,33

1.575,61

24.166,92

25.334,03

4.038,56

spożycia przez ludzi)926,2967,90
0714 20 10
2.10Kasztany (Castanea spp.), świeże

ex 0802 40 00

------
2.30Ananas, świeży 79,1645,742.506,28588,791.238,6219.915,63
ex 0804 30 00273,3352,3733,83353,2318.998,143.174,80
728,1753,38
2.40Awokado, świeże 191,74110,796.070,481.426,123.000,0748.237,85
ex 0804 40 00662,04126,8481,93855,5646.015,597.689,72
1.763,72129,29
2.50Guawa, mango, świeże

ex 0804 50

------
2.60Słodkie pomarańcze, świeże:
2.60.1- Krwiste i półkrwiste48,6028,081.538,68361,48760,4212.226,79
0805 10 10167,8132,1520,77216,8611.663,511.949,10
447,0532,77
2.60.2- Nawele, Naweliny,

Nawelaty, Salustiany,

56,97

196,70

32,92

37,68

1.803,63

24,34

423,72

254,20

891,37

13.671,92

14.332,19

2.284,73

Vernasy, Valencjany,

Maltańskie, Szamutiasy,

524,0338,41
Ovalisy, Trovita i

Hamliny

0805 10 30

2.60.3- Pozostałe 62,9036,341.991,39467,83984,1615.824,21
0805 10 50217,1841,6126,88280,6615.095,202.522,58
578,5842,41
2.70Mandarynki (łącznie z tangerinami i satsumas), świeże, klementynki, wilkingi i podobne hybrydy cytrusowe, świeże
2.70.1- Klementynki 79,0745,692.503,41588,121.237,2019.892,83
ex 0805 20 10273,0252,3133,79352,8318.976,393.171,17
727,3453,32
2.70.2- Monrealesy i satsumas 74,8043,222.368,17556,351.170,3718.818,18
ex 0805 20 30258,2749,4831,96333,7717.951,252.999,85
688,0550,44
2.70.3- Mandarynki i wilkingi 69,3840,092.196,55516,031.085,5517.454,42
ex 0805 20 50239,5545,8929,65309,5816.650,312.782,45
638,1846,78
2.70.4- Tangeryny i pozostałe

ex 0805 20 70

ex 0805 20 90

57,18

197,44

526,01

33,04

37,83

38,56

1.810,45

24,43

425,32

255,16

894,74

13.723,59

14.386,35

2.293,36

2.85Limy (Citrus aurantifolia), świeże

0805 50 90

101,39

350,07

932,61

58,58

67,07

68,37

3.209,92

43,32

754,10

452,40

1.586,36

24.331,89

25.506,97

4066,13

2.90Grejpfruty, świeże
2.90.1- białe 37,3321,571.182,00277,69584,159.392,56
ex 0805 40 00128,9124,7015,95166,598.959,861.497,29
343,4225,17
2.90.2- różowe 58,1133,571.839,67432,19909,1814.618,58
ex 0805 40 00200,6338,4424,83259,2813.945,122.330,39
534,5039,18
2.100Winogrona stołowe ------
0806 10 10------
--
2.110Arbuzy

0807 11 00

21,79

75,24

12,59

14,41

689,87

9,31

162,07 97,23340,94

5.229,38

5.481,93

873,89

200,4414,69
2.120Melony (inne niż arbuzy)
2.120.1- Amarillo, cuper, honey

dew (w tym cantalene),

81,7747,252.588,84608,191.279,4220.571,70
onteniente, piel de sapo

(w tym verde liso), rochet, tendral, futuro

ex 0807 19 00

282,34

752,16

54,09

55,14

34,94364,8719.623,983.279,39
2.120.2- Pozostałe77,6944,892.459,76577,871.215,6319.546,03
ex 0807 19 00268,2651,3933,20346,6718.645,573.115,88
714,6652,39
2.140Gruszki
2.140.1- Gruszki - Nashi (Pyrus

pyrifolia), Pears- Ya

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

(Pyrus bretscheideri)--
ex 0808 20 50
2.140.2- Pozostałe------
ex 0808 20 50------
--
2.150Morele116,9167,553.701,51869,591.829,3129.413,30
0809 10 00403,6877,3449,96521,6828.058,264.688,85
1.075,4478,84
2.160Wiśnie i czereśnie481,40278,1515.241,223.580,587.532,32121.111,34
0809 20 951.662,19318,45205,702.148,07115.531,8819.306,66
0809 20 054.428,18324,61
2.170Brzoskwinie------
0809 30 90------
--
2.180Nektaryny ------
ex 0809 30 10------
--
2.190Śliwki------
0809 40 05------
--
2.200Truskawki i poziomki 112,4064,943.558,58836,011.758,6828.277,59
0810 10 00388,0974,3548,03501,5426.974,884.507,80
1.033,9175,79
2.205Maliny 304,95176,209.654,722.268,164.771,4376.719,32
0810 20 101.052,93201,72130,311.360,7273.184,9512.230,02
2.805,08205,63
2.210Owoce z gatunku Vaccinium1.605,61927,7250.833,6111.942,2125.122,34403.939,36
myrtillus 5.543,851.062,11686,087.164,39385.330,3464.392,99
0810 40 3014.769,201.082,66
2.220Owoce kiwi (Actinidia 126,8073,264.014,48943,111.983,9831.900,27
chinensis Planch.) 437,8183,8854,18565,7930.430,665.085,30
0810 50 001.166,3785,50
2.230Granaty253,43146,438.023,591.884,963.965,3263.757,92
ex 0810 90 95875,04167,64108,291.130,8360.820,6710.163,81
2.331,18170,89
2.240Khakis (w tym owoce 267,84154,768.479,891.992,164.190,8267.383,82
sharon)924,81177,18114,451.195,1464.279,5210.741,82
ex 0810 90 952.463,75180,61
2.250Liczi (śliwki chińskie)

ex 0810 90

------

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.