Rozporządzenie wykonawcze 1104/2013 rejestrujące w rejestrze gwarantowanych tradycyjnych specjalności ["Basterdsuiker"/"Basterdsuicker"/"Basterdsuijcker"/"Basterdsuijker"/"Basterd"/"Bastardsuiker"/"Bastardsuicker"/"Bastardsuijcker"/"Bastardsuijker"/"Bastard"/"Bastert"/"Bastertsuiker" (GTS)]
Dz.U.UE.L.2013.296.8
Akt obowiązującyROZPORZĄDZENIE WYKONAWCZE KOMISJI (UE) NR 1104/2013
z dnia 6 listopada 2013 r.
rejestrujące w rejestrze gwarantowanych tradycyjnych specjalności ["Basterdsuiker"/"Basterdsuicker"/"Basterdsuijcker"/"Basterdsuijker"/"Basterd"/"Bastardsuiker"/"Bastardsuicker"/"Bastardsuijcker"/"Bastardsuijker"/"Bastard"/"Bastert"/"Bastertsuiker" (GTS)]
uwzględniając Traktat o funkcjonowaniu Unii Europejskiej,
uwzględniając rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1151/2012 z dnia 21 listopada 2012 r. w sprawie systemów jakości produktów rolnych i środków spożyw-czych 1 , w szczególności jego art. 52 ust. 2,
(1) Rozporządzenie (UE) nr 1151/2012 weszło w życie dnia 3 stycznia 2013 r. Rozporządzenie to uchyliło i zastąpiło rozporządzenie Rady (WE) nr 509/2006 z dnia 20 marca 2006 r. w sprawie produktów rolnych i środków spożywczych będących gwarantowanymi tradycyjnymi specjalnościami 2 .
(2) Zgodnie z art. 8 ust. 2 rozporządzenia (WE) nr 509/2006 wniosek Niderlandów o rejestrację nazwy "Basterdsuiker"/"Basterdsuicker"/"Basterdsuijcker"/"Basterdsuijker"/ "Basterd"/"Bastardsuiker"/"Bastardsuicker"/"Bastardsuijcker"/"Bastardsuijker"/"Bastard"/ "Bastert"/"Bastertsuiker" został opublikowany w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej 3 .
(3) Ponieważ do Komisji nie wpłynął żaden sprzeciw na podstawie art. 9 rozporządzenia (WE) nr 509/2006, nazwa "Basterdsuiker"/"Basterdsuicker"/"Basterdsuijcker"/"Basterdsuijker"/"Basterd"/"Bastardsuiker"/"Bastardsuicker"/"Bastardsuijcker"/"Bastardsuijker"/"Bastard"/"Bastert"/"Bastertsuiker" powinna zostać zarejestrowana,
PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:
Sporządzono w Brukseli dnia 6 listopada 2013 r.
W imieniu Komisji | |
José Manuel BARROSO | |
Przewodniczący |