Noty wyjaśniające do Nomenklatury Scalonej Wspólnot Europejskich.
Dz.U.UE.C.2009.112.5
Akt jednorazowy(2009/C 112/02)
(Dz.U.UE C z dnia 16 maja 2009 r.)
Zgodnie z artykułem 9 ust. 1 lit. a) tiret drugie rozporządzenia Rady (EWG) nr 2658/87 z dnia 23 lipca 1987 r. w sprawie nomenklatury taryfowej i statystycznej oraz w sprawie Wspólnej Taryfy Celnej(1), w Notach wyjaśniających do Nomenklatury Scalonej Wspólnot Europejskich(2) wprowadza się następujące zmiany:
Strona 29
Na końcu akapitu "0304 11 10" dodaje się następujący tekst:
"Podpozycja ta obejmuje również kawałki z prawej i lewej anatomicznej strony ryby, tj. część ryby znaną jako filety. Kawałki te są czasami wycinane bezpośrednio z całej ryby lub z części ryby bez uprzedniego wycinania całego fileta."
Strona 30
Na końcu akapitu "0304 19 13 do 0304 19 39" dodaje się następujący tekst:
"Podpozycje te obejmują również kawałki z prawej i lewej anatomicznej strony ryby, tj. część ryby znaną jako filety. Kawałki te są czasami wycinane bezpośrednio z całej ryby lub z części ryby bez uprzedniego wycinania całego fileta. Może to mieć miejsce w przypadku dużych ryb, takich jak tuńczyk itp."
______
(1) Dz.U. L 256 z 7.9.1987, s. 1.
(2) Dz.U. C 133 z 30.5.2008, s. 1.