Noty wyjaśniające do Nomenklatury scalonej Unii Europejskiej.

Dzienniki UE

Dz.U.UE.C.2016.334.3

Akt jednorazowy
Wersja od: 10 września 2016 r.

Noty wyjaśniające do Nomenklatury scalonej Unii Europejskiej

(2016/C 334/03)

(Dz.U.UE C z dnia 10 września 2016 r.)

Na podstawie art. 9 ust. 1 lit. a) rozporządzenia Rady (EWG) nr 2658/87 1 w Notach wyjaśniających do Nomenklatury scalonej Unii Europejskiej 2 wprowadza się następujące zmiany:

Na stronie 16 w Notach wyjaśniających do działu 2 pod nagłówkiem "Uwagi ogólne" dodaje się pkt 6 w brzmieniu:

"6. Mięso i podroby zawierające konserwanty, stabilizatory lub przeciwutleniacze dodawane w celu powstrzymania rozkładu tych produktów pozostają klasyfikowane do niniejszego działu.".

1 Rozporządzenie Rady (EWG) nr 2658/87 z dnia 23 lipca 1987 r. w sprawie nomenklatury taryfowej i statystycznej oraz w sprawie Wspólnej Taryfy Celnej (Dz.U. L 256 z 7.9.1987, s. 1).
2 Dz.U. C 76 z 4.3.2015, s. 1.

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.