Noty wyjaśniające do Nomenklatury scalonej Unii Europejskiej.
Dzienniki UE
Dz.U.UE.C.2016.214.23
Akt jednorazowy Wersja od: 15 czerwca 2016 r.
Noty wyjaśniające do Nomenklatury scalonej Unii Europejskiej
(2016/C 214/07)
(Dz.U.UE C z dnia 15 czerwca 2016 r.)
Na podstawie art. 9 ust. 1 lit. a) tiret drugie rozporządzenia Rady (EWG) nr 2658/87 1 w Notach wyjaśniających do Nomenklatury scalonej Unii Europejskiej 2 wprowadza się następujące zmiany:
Na s. 45 w Notach wyjaśniających do działu 7 pomiędzy nagłówkiem "Uwagi ogólne" a obecnym tekstem ("Kiełki...") dodaje się akapit w brzmieniu:
"Blanszowanie nie jest dozwolone w tym dziale, z wyjątkiem:
- Zamrożonych warzyw (niepoddanych obróbce cieplnej lub ugotowanych na parze lub w wodzie), objętych pozycją 0710;
- Suszonych warzyw strączkowych, łuskanych, nawet bez skórki lub dzielonych, objętych pozycją 0713.".
1 Rozporządzenie Rady (EWG) nr 2658/87 z dnia 23 lipca 1987 r. w sprawie nomenklatury taryfowej i statystycznej oraz w sprawie Wspólnej Taryfy Celnej (Dz.U. L 256 z 7.9.1987, s. 1).
2 Dz.U. C 76 z 4.3.2015, s. 1.