Noty wyjaśniające do Nomenklatury scalonej Unii Europejskiej.
Dz.U.UE.C.2013.372.5
Akt jednorazowy(2013/C 372/04)
(Dz.U.UE C z dnia 19 grudnia 2013 r.)
Na podstawie art. 9 ust. 1 lit. a) tiret drugie rozporządzenia Rady (EWG) nr 2658/87 1 w Notach wyjaśniających do Nomenklatury scalonej Unii Europejskiej 2 wprowadza się następujące zmiany:
Na str. 74, między pozycją 1602 "Pozostałe mięso, podroby lub krew, przetworzone lub zakonserwowane" i podpozycją 1602 10 00 "Przetwory homogenizowane", dodaje się tekst w brzmieniu:
"Zob. uwagę dodatkową 6 a) do działu 2 przewidzianą do klasyfikacji niepoddanego obróbce cieplnej przyprawionego drobiu do działu 16. To, czy niepoddane obróbce cieplnej mięso drobiowe jest przyprawione, czy też nie jest przyprawione ustala się poprzez zastosowanie metod oceny sensorycznej niepoddanego obróbce cieplnej przyprawionego mięsa drobiowego, ustanowionych w rozporządzeniu wykonawczym Komisji (UE) nr 1362/2013(*).
___________
(*) Rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) nr 1362/2013 z dnia 11 grudnia 2013 r. ustanawiające metody oceny sensorycznej niepoddanego obróbce cieplnej przyprawionego mięsa drobiowego do celów jego klasyfikacji w Nomenklaturze scalonej (Dz.U. L 343 z 19.12.2013, s. 9)."