Komunikat Komisji - Automatyczne zwiększenie autonomicznego kontyngentu taryfowego na podstawie rozporządzenia Rady (UE) nr 1220/2012.

Dzienniki UE

Dz.U.UE.C.2015.339.1

Akt nienormatywny
Wersja od: 14 października 2015 r.

KOMUNIKAT KOMISJI
Automatyczne zwiększenie autonomicznego kontyngentu taryfowego na podstawie rozporządzenia Rady (UE) nr 1220/2012

(2015/C 339/01)

(Dz.U.UE C z dnia 14 października 2015 r.)

Zgodnie z art. 3 rozporządzenia Rady (UE) nr 1220/2012 1 następującą wielkość kontyngentu taryfowego zwiększa się w odniesieniu do roku kalendarzowego 2015 w następujący sposób:

Nr porządkowyKod CNKod TARICOpisRoczna

wielkość

kontyngentu

(w tonach)

Stawka

celna

w ramach

kontyngentu

Okres obowiązywania kontyngentu
09.2759ex 0302 51 1020Dorsze (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus) i ryby z gatunku Boreaogadus saida, z wyłączeniem wątróbek i ikry, świeże, schłodzone lub zamrożone, do przetwarzania (1) (2)84 0000 %1.1.2015- 31.12.2015
ex 0302 51 9010
ex 0302 59 1010
ex 0303 63 1010
ex 0303 63 3010
ex 0303 63 9010
ex 0303 69 1010
(1) Kontyngent podlega warunkom określonym w art. 291-300 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93.

(2) Kontyngent nie jest dostępny w odniesieniu do produktów, które mają zostać poddane wyłącznie co najmniej jednej z poniższych czynności:

- czyszczenie, patroszenie, usuwanie ogonów, odgławianie,

- porcjowanie (z wyłączeniem kostkowania, filetowania, wytwarzania płatów, cięcia zamrożonych bloków lub rozszczepiania zamrożonych przekładanych bloków filetowych),

- przepakowywanie filetów indywidualnie mrożonych (IQF),

- pobieranie próbek, sortowanie,

- etykietowanie,

- pakowanie,

- schładzanie,

- zamrażanie,

- głębokie zamrażanie,

- rozmrażanie, oddzielanie.

Kontyngent nie jest dostępny w odniesieniu do produktów, które mają zostać poddane obróbce lub czynnościom kwalifikującym do objęcia kontyngentem, gdy taką obróbkę lub czynności przeprowadza się na poziomie sprzedaży detalicznej lub usług gastronomicznych. Kontyngent jest dostępny wyłącznie w odniesieniu do produktów przeznaczonych do spożycia przez ludzi.

1 Dz.U. L 349 z 19.12.2012, s. 4.

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.