Komunikat Komisji - Automatyczne zwiększenie autonomicznego kontyngentu taryfowego na podstawie rozporządzenia Rady (UE) nr 1220/2012.
Dz.U.UE.C.2015.339.1
Akt nienormatywnyKOMUNIKAT KOMISJI
Automatyczne zwiększenie autonomicznego kontyngentu taryfowego na podstawie rozporządzenia Rady (UE) nr 1220/2012
(Dz.U.UE C z dnia 14 października 2015 r.)
Zgodnie z art. 3 rozporządzenia Rady (UE) nr 1220/2012 1 następującą wielkość kontyngentu taryfowego zwiększa się w odniesieniu do roku kalendarzowego 2015 w następujący sposób:
Nr porządkowy | Kod CN | Kod TARIC | Opis | Roczna wielkość kontyngentu (w tonach) | Stawka celna w ramach kontyngentu | Okres obowiązywania kontyngentu |
09.2759 | ex 0302 51 10 | 20 | Dorsze (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus) i ryby z gatunku Boreaogadus saida, z wyłączeniem wątróbek i ikry, świeże, schłodzone lub zamrożone, do przetwarzania (1) (2) | 84 000 | 0 % | 1.1.2015- 31.12.2015 |
ex 0302 51 90 | 10 | |||||
ex 0302 59 10 | 10 | |||||
ex 0303 63 10 | 10 | |||||
ex 0303 63 30 | 10 | |||||
ex 0303 63 90 | 10 | |||||
ex 0303 69 10 | 10 | |||||
(1) Kontyngent podlega warunkom określonym w art. 291-300 rozporządzenia (EWG) nr 2454/93. (2) Kontyngent nie jest dostępny w odniesieniu do produktów, które mają zostać poddane wyłącznie co najmniej jednej z poniższych czynności: - czyszczenie, patroszenie, usuwanie ogonów, odgławianie, - porcjowanie (z wyłączeniem kostkowania, filetowania, wytwarzania płatów, cięcia zamrożonych bloków lub rozszczepiania zamrożonych przekładanych bloków filetowych), - przepakowywanie filetów indywidualnie mrożonych (IQF), - pobieranie próbek, sortowanie, - etykietowanie, - pakowanie, - schładzanie, - zamrażanie, - głębokie zamrażanie, - rozmrażanie, oddzielanie. Kontyngent nie jest dostępny w odniesieniu do produktów, które mają zostać poddane obróbce lub czynnościom kwalifikującym do objęcia kontyngentem, gdy taką obróbkę lub czynności przeprowadza się na poziomie sprzedaży detalicznej lub usług gastronomicznych. Kontyngent jest dostępny wyłącznie w odniesieniu do produktów przeznaczonych do spożycia przez ludzi. |