Kody właściwości chemicznych oliw z oliwek i oliw z wytłoczyn z oliwek mające zastosowanie do załącznika XXI do rozporządzenia Komisji (EWG) nr 2568/1991 w sprawie właściwości oliwy z oliwek i oliwy z wytłoczyn oliwek oraz w sprawie odpowiednich metod analizy.
Dzienniki UE
Dz.U.UE.C.2014.465.2
Akt nieoceniany Wersja od: 24 grudnia 2014 r.
Kody właściwości chemicznych oliw z oliwek i oliw z wytłoczyn z oliwek mające zastosowanie do załącznika XXI do rozporządzenia Komisji (EWG) nr 2568/1991 w sprawie właściwości oliwy z oliwek i oliwy z wytłoczyn oliwek oraz w sprawie odpowiednich metod analizy
(2014/C 465/02)
(Dz.U.UE C z dnia 24 grudnia 2014 r.)
Estry etylowe kwasu tłuszczowego (FAEE) | FAEE |
Kwasowość lub zawartość wolnych kwasów tłuszczowych | FFA |
Liczba nadtlenkowa mEq O2/kg | PV |
Woski mg/kg | WAX |
2-monopalmitynian glicerolu | sn2MP |
Stigmastadieny mg/kg | 3,5-STIG |
Różnica między HPLC ECN42 a ECN42 | ECN42 |
K 232 | K232 |
K 268 lub K 270 | K268/270 |
Delta-K | ΔΚ |
Skład kwasów tłuszczowych | FAcomp |
Mirystynowy (%) | MYRI/C14:0 |
Linolenowy (%) | LINO/C18:3 |
Arachidowy (%) | ARAC/C20:0 |
Eikozenowy (%) | EICO/C20:1 |
Behenowy (%) | BEHE/C22:2 |
Lignocerynowy (%) | LIGN/C22:0 |
Izomery transoleinowe ogółem | tr-C18:1 |
Izomery translinolowe + izomery translinolenowe ogółem | tr-C18:2&3 |
Skład steroli | |
Cholesterol | CHOL |
Brassikasterol | BRAS |
Kampesterol | CAMP |
Stygmasterol | STIG |
App sitosterol | appßSito |
Delta-7-stigmastenol | A7STIG |
Sterole ogółem | totSterols |
Erytrodiol i uwaol | ERY&UVA |