Kody właściwości chemicznych oliw z oliwek i oliw z wytłoczyn z oliwek mające zastosowanie do załącznika XXI do rozporządzenia Komisji (EWG) nr 2568/1991 w sprawie właściwości oliwy z oliwek i oliwy z wytłoczyn oliwek oraz w sprawie odpowiednich metod analizy.

Dzienniki UE

Dz.U.UE.C.2014.465.2

Akt nieoceniany
Wersja od: 24 grudnia 2014 r.

Kody właściwości chemicznych oliw z oliwek i oliw z wytłoczyn z oliwek mające zastosowanie do załącznika XXI do rozporządzenia Komisji (EWG) nr 2568/1991 w sprawie właściwości oliwy z oliwek i oliwy z wytłoczyn oliwek oraz w sprawie odpowiednich metod analizy

(2014/C 465/02)

(Dz.U.UE C z dnia 24 grudnia 2014 r.)

Estry etylowe kwasu tłuszczowego (FAEE)FAEE
Kwasowość lub zawartość wolnych kwasów tłuszczowychFFA
Liczba nadtlenkowa mEq O2/kgPV
Woski mg/kgWAX
2-monopalmitynian glicerolusn2MP
Stigmastadieny mg/kg3,5-STIG
Różnica między HPLC ECN42 a ECN42ECN42
K 232K232
K 268 lub K 270K268/270
Delta-KΔΚ
Skład kwasów tłuszczowychFAcomp
Mirystynowy (%)MYRI/C14:0
Linolenowy (%)LINO/C18:3
Arachidowy (%)ARAC/C20:0
Eikozenowy (%)EICO/C20:1
Behenowy (%)BEHE/C22:2
Lignocerynowy (%)LIGN/C22:0
Izomery transoleinowe ogółemtr-C18:1
Izomery translinolowe + izomery translinolenowe ogółemtr-C18:2&3
Skład steroli
CholesterolCHOL
BrassikasterolBRAS
KampesterolCAMP
StygmasterolSTIG
App sitosterolappßSito
Delta-7-stigmastenolA7STIG
Sterole ogółemtotSterols
Erytrodiol i uwaolERY&UVA

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.