Islandia-Europejska Wspólnota Gospodarcza. Porozumienie w formie wymiany listów zmieniające Protokół nr 6 do Umowy między Europejską Wspólnotą Gospodarczą a Republiką Islandii. Bruksela.1976.06.29.

Dzienniki UE

Dz.U.UE.L.1976.217.2

Akt jednorazowy
Wersja od: 1 lipca 1976 r.

Porozumienie w formie wymiany listów zmieniające Protokół nr 6 do Umowy między Europejską Wspólnotą Gospodarczą a Republiką Islandii.

Bruksela, dnia...

Wasza Ekscelencjo,

Artykuł 1 ustęp 1 Protokołu nr 6 do Umowy między Europejską Wspólnotą Gospodarczą a Republiką Islandii, podpisanej dnia 22 lipca 1972 roku, przewiduje stopniową redukcję o 15% ceł stosowanych w przywozie filetów rybnych, objętych podpozycją 03.01 B II b) Wspólnej Taryfy Celnej.

W następstwie decyzji podjętej w 1972 r. przez Komitet ds. Nomenklatury Wspólnej Taryfy Celnej mrożone surowe filety rybne pokryte panierką objęte są teraz podpozycją 16.04 C i G (przetworzone i konserwowane ryby).

W celu uniknięcia sytuacji, w której z powodu wprowadzenia tej zmiany filety rybne pokryte panierką objęte podpozycją 16.04 C i G zostaną wyłączone z korzyści wynikającej z przepisów wspomnianego artykułu, należy dokonać zmian w treści tego artykułu. Zmiany te, wymienione w Załączniku, stosuje się od dnia 1 lipca 1976 roku.

Będę zobowiązany za potwierdzenie, że Pański Rząd zgadza się z powyższymi zmianami.

Wasza Ekscelencjo, proszę przyjąć wyrazy mojego najwyższego poważania.

W imieniu Rady Wspólnot Europejskich

ZAŁĄCZNIK 

Zmiany, których należy dokonać w Protokole nr 6 do Umowy między Europejską Wspólnotą Gospodarczą a Republiką Islandii

1. W tabeli zamieszczonej w art. 1 ust. 1 pozycja 16.04 otrzymuje brzmienie:
WTC pozycja nrWyszczególnienie
16.04Przetworzone i konserwowane ryby, włącznie z kawiorem i namiastkami kawioru:
A. Kawior i namiastki kawioru
C. Śledzie:
I. Filety, surowe, pokryte bułką tartą lub panierką,

głęboko zamrożone

G. Pozostałe:
I. Filety, surowe, pokryte bułką tartą lub panierką,

głęboko zamrożone

2. W tabeli zamieszczonej w art. 1 ust. 3 pozycja 16.04 otrzymuje brzmienie:

WTC pozycja nrWyszczególnienie
16.04Przetworzone i konserwowane ryby, kawior i namiastki kawioru:
C. Śledź:
II. Pozostałe
ex G. Pozostałe:
II. Pozostałe, z wyłączeniem przetworzonego

czarniaka wędzonego

Bruksela, dnia........................

Szanowny Panie,

Mam zaszczyt potwierdzić otrzymanie Pańskiego dzisiejszego listu w brzmieniu:

"Artykuł 1 ustęp 1 Protokołu nr 6 do Umowy między Europejską Wspólnotą Gospodarczą a Republiką Islandii, podpisanej dnia 22 lipca 1972 roku przewiduje stopniową redukcję o 15% ceł stosowanych w przywozie filetów rybnych, objętych podpozycją 03.01 B II b) Wspólnej Taryfy Celnej.

W następstwie decyzji podjętej w 1972 roku przez Komitet ds. Nomenklatury Wspólnej Taryfy Celnej, mrożone surowe filety rybne pokryte panierką, objęte są teraz podpozycją 16.04 C i G (przetworzone i konserwowane ryby).

W celu uniknięcia sytuacji, w której z powodu wprowadzenia tej zmiany filety rybne pokryte panierką objęte podpozycją 16.04 C i G zostaną wyłączone z korzyści wynikającej z przepisów wspomnianego artykułu, należy dokonać zmian w treści tego artykułu. Zmiany te, wymienione w Załączniku, stosuje się od dnia 1 lipca 1976 roku.

Będę zobowiązany za potwierdzenie, że Pański Rząd zgadza się z powyższymi zmianami."

Mam zaszczyt potwierdzić zgodę mojego Rządu na powyższe.

Proszę przyjąć, Szanowny Panie, wyrazy mojego najwyższego poważania.

W imieniu Rządu Republiki Islandii

ZAŁĄCZNIK 

Zmiany, których należy dokonać w Protokole nr 6 do Umowy między Europejską Wspólnotą Gospodarczą a Republiką Islandii

1. W tabeli zamieszczonej w art. 1 ust. 1 pozycja 16.04 otrzymuje brzmienie:
WTC pozycja nrWyszczególnienie
16.04Przetworzone i konserwowane ryby, włącznie z kawiorem i namiastkami kawioru:
A. Kawior i namiastki kawioru
C. Śledzie:
I. Filety, surowe, pokryte bułką tartą lub panierką,

głęboko zamrożone

G. Pozostałe:
I. Filety, surowe, pokryte bułką tartą lub

panierką, głęboko zamrożone

2. W tabeli zamieszczonej w art. 1 ust. 3 pozycja 16.04 otrzymuje brzmienie:

WTC pozycja nrWyszczególnienie
16.04Przetworzone i konserwowane ryby, kawior i namiastki kawioru:
C. Śledź:
II. Pozostałe
ex G. Pozostałe:
II. Pozostałe z wyłączeniem przetworzonego

czarniaka wędzonego

© Unia Europejska, http://eur-lex.europa.eu/
Za autentyczne uważa się wyłącznie dokumenty Unii Europejskiej opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.